1ος Ομιλος: Χαμογέλασε σπίτι της η Σκωτία

Η Σκωτία πανηγύρισε την πρώτη της εντός έδρας νίκη στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, επικρατώντας της Κροατίας με 2-0. Την ίδια ώρα το Βέλγιο παραχωρούσε ισοπαλία στην Ουαλία, ενώ λίγη ώρα νωρίτερα η Σερβία είχε πραγματοποιήσει υγιεινό περίπατο κόντρα στα Σκόπια. Τα πάντα στον πρώτο όμιλο είχαν ξεκαθαρίσει πριν την τελευταία αγωνιστική.

Η Σκωτία πανηγύρισε την πρώτη της εντός έδρας νίκη στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, επικρατώντας της Κροατίας με 2-0. Την ίδια ώρα το Βέλγιο παραχωρούσε ισοπαλία στην Ουαλία, ενώ λίγη ώρα νωρίτερα η Σερβία είχε πραγματοποιήσει υγιεινό περίπατο κόντρα στα Σκόπια (5-1). Τα πάντα στον πρώτο όμιλο είχαν ξεκαθαρίσει πριν την τελευταία αγωνιστική. 

Αυλαία με ισοπαλία

Στο παρά…  δύο έσωσε την παρτίδα η Ουαλία και έφυγε από το Βέλγιο με το βαθμό της ισοπαλίας. Ο Ράμσεϊ στο 88′ πλάγια θέση από τα αριστερά νίκησε τον αντίπαλο τερματοφύλακα και έγραψε το τελικό 1-1.

Το σκορ είχε ανοίξει ο Ντε Μπρουίν στο 64′, εκμεταλλευόμενος το λάθος του Κόλινς, ο οποίος δεν μπόρεσε να διώξει σωστά μετά την… τυφλή πάσα του Λουκάκου.

Στους ισχυρούς ως χειρότερη

Η Κροατία μπήκε από το… παράθυρο στα μπαράζ, ως η χειρότερη δεύτερη των ομίλων, ωστόσο θα βρίσκεται στους ισχυρούς στην κλήρωση της Δευτέρας. Η Σκωτία που μέχρι σήμερα είχε δύο ισοπαλίες και δύο ήττες στην έδρα της στα προκριματικά, άνοιξε το σκορ στο 28′ με κεφαλιά του Σνόντγκρας, ο οποίος δύο λεπτά αργότερα είδε τον Πλατίκοσα και το αριστερό δοκάρι να του στερούν και το δεύτερο του γκολ στον αγώνα.

Ο Εντουάρντο που μπήκε ως αλλαγή στο 59′, είχε την ευκαιρία να ισοφαρίσει στο 64′, αλλά το πλασέ του από πλάγια θέση σταμάτησε στην εξωτερική μεριά της άδειας εστίας.

Στο 73′ ο Μπάρι Μπάναν είδε τον Πλετίκοσα να του αποκρούει το πέναλτι, όμως ο Νέισμιθ πήρε το. ριμπάουντ και με σουτ έκανε το 2-0.

Ξέσπασε στα Σκόπια

Η Σερβία τελείωσε εντυπωσιακά τις υποχρεώσεις της στα προκριματικά του παγκοσμίου Κυπέλλου, καθώς διέλυσε τα Σκόπια με 5-1. Το δρόμο για τη νίκη άνοιξε ο Ριστόφσκι στο 16′, όταν μετά από γύρισμα του Μπαστα από τα δεξιά, στην προσπάθεια του να διώξει έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του. Τρία λεπτά αργότερα ο Κολάροφ έβγαλε τη σέντρα από τα αριστερά και ο Μπάστα με σουτ διπλασίασε τα τέρματα της ομάδος του.

Τη σκυτάλη στο σκοράρισμα πήρε ο Κολάροφ, ο οποίος με ευστόχησε από την άσπρη βούλα στο 38′. Ο Μπάστα συμμετείχε και στο τέταρτο γκολ της Σερβίας, καθώς έβγαλε σε θέση βολής τον Τάντιτς. Ο τελευταίος αφού κοντρόλαρε την μπάλα, την έστειλε στα αντίπαλα δίχτυα με σουτ λίγο μπροστά από το σημείο του πέναλτι. Ο Σκέποβιτς στο 74′ ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 5-0, με τον Γιάχοβιτς στο 83′ να πετυχαίνει το γκολ της. τιμής για τους ηττημένους, αλλά και το πιο όμορφο τέρμα της αναμέτρησης…


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.