Το ηχηρό αντίο που άξιζε ο Φαν Πέρσι (video)

Γεννημένος Rotterdamer αλλά πολίτης του κόσμου. Ο Ρόμπιν Φαν Πέρσι αποθεώθηκε στο αντίο του από τους οπαδούς της Φέγενορντ. Ένας ακόμη σπάνιος ποδοσφαιριστής έβαλε τέλος σε μια λαμπρή καριέρα.

Για έναν άνθρωπο γεννημένο και μεγαλωμένο στο Ρότερνταμ ο Ρόμπιν Φαν Πέρσι δεν θυμίζει Rotterdamer! Οι φίλοι της Φέγενορντ θεωρούν τους εαυτούς τους σκληρά εργαζόμενους και νομοταγείς πολίτες της Ολλανδίας. Υποστηρίζουν μια ομάδα που δεν έχει τον μεγάλο σπόνσορα, τον ζάμπλουτο ιδιοκτήτη αλλά περηφανεύεται για το ότι ξοδεύει έξυπνα και έχει στο γήπεδο εργάτες! 

Με αυτή την λογική είναι εύκολο να αντιληφθεί κανείς γιατί λάτρεψαν τον Ντιρκ Κάουτ και συνήθως αγανακτούσαν με τον αρτίστα Ρόμπιν! Έτσι κι αλλιώς ο Κάουτ τους έδωσε πρωτάθλημα μετά από δεκαοκτώ χρόνια ο Ρόμπιν… τίποτε σημαντικό. Σε μια εποχή και μια περιοχή όπου οι περισσότεροι μεγάλωσαν δουλεύοντας σκληρά για να φέρουν ένα πιάτο φαΐ στο τραπέζι… ο Ρόμπιν είχε πατέρα γλύπτη, μητέρα ζωγράφο και την οικονομική άνεση που δεν ταιριάζει σε γνήσιο Rotterdamer! Για αυτό και δεν φάνηκε περίεργο που μόλις μετά από τρεις σεζόν στην πρώτη ομάδα ζήτησε να αποχωρήσει και… έφυγε για το Λονδίνο και την Άρσεναλ! 

Η αποθέωση το απόγευμα της Κυριακής ίσως να ήταν περισσότερο για τα όσα έχει προσφέρει στην εθνική ομάδα και το σύνολο της καριέρας του… όχι για τα όσα έκανε με την Φέγενορντ. 

Δεν ξέρω αν θα τον αναγνωρίσουν ως ένα δικό τους παιδί ποτέ ή έστω έναν από αυτούς αλλά είναι δεδομένο ότι ο Ρόμπιν Φαν Πέρσι ένα παιδί μεγαλωμένο στο Φάρκενορντ, την ιστορική ακαδημία της Φέγενορντ υπέγραψε μερικές σπάνιες ποδοσφαιρικές στιγμές και για αυτό δικαούται ένα ευχαριστώ από το παγκόσμιο ποδόσφαιρο και όχι μόνο τους συμπατριώτες του Ολλανδούς! 

ΛΙΟΝΕΛ ΜΕΣΙ :

Είναι ολοκληρωμένος ποδοσφαιριστής. Ο απόλυτος επιθετικός, ικανός να σκοράρει πολλά γκολ. 

ΣΕΡ ΑΛΕΞ ΦΕΡΓΚΙΟΥΣΟΝ :

Όταν ολοκληρώσαμε την συμφωνία, ο Βενγκέρ μου είπε “είναι καλύτερος από ότι νομίζεις”. Είχε δίκιο!

ΑΡΣΕΝ ΒΕΝΓΚΕΡ :

Ένας από τους καλύτερους παίκτες που έχω προπονήσει. 

ΓΙΟΥΡΓΚΕΝ ΚΛΟΠ :

Όταν παίξαμε τη Ντόρτμουντ απέναντι στην Άρσεναλ είδα τον καλύτερο επιθετικό στην ιστορία, τον Ρόμπιν Φαν Πέρσι. Δεν ήξερα ότι ένας παίκτης μπορεί ενενήντα λεπτά να παίζει σε τρεις θέσεις. Ήταν απίστευτο. 

ΡΙΟ ΦΕΡΝΤΙΝΑΝΤ :

Ήταν καλύτερος παίκτης από ότι περίμενα. Το κατάλαβα όταν έγινε συμπαίκτης μου. Μεταξένιος, μοναδικό κοντρόλ, τεχνική, τελείωμα, τα πάντα


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.