Πρωταθλήτρια χειμώνα με δυσκολίες η Αϊντχόφεν (video)

Η Αϊντχόφεν βρέθηκε πίσω στο σκορ εντός έδρας από την Άλκμααρ, αλλά κέρδισε 3-1 με ανατροπή και έκλεισε τον πρώτο γύρο στην κορυφή της Eredivisie.

Η Αϊντχόφεν βρέθηκε πίσω στο σκορ εντός έδρας από την Άλκμααρ, αλλά κέρδισε 3-1 με ανατροπή και έκλεισε τον πρώτο γύρο στην κορυφή της Eredivisie.

Η ομάδα του Μαρκ Φαν Μπόμελ έκανε πολύ κακό ξεκίνημα, με την ΑΖ να κλείνει τους χώρους, να απειλεί στην αντεπίθεση και να σκοράρει στο 16ο λεπτό με ωραίο μακρινό σουτ του Σούντγιενς. Ο τεχνικός των γηπεδούχων ήταν τόσο εκνευρισμένος που πριν το ημίωρο έβγαλε τον Περέιρο αντικαθιστώντας τον με τον Σάντιλεκ, σε μία κίνηση που αργότερα θα έκανε την διαφορά.

Η PSV αύξησε την πίεση στα τελευταία λεπτά του α’ μέρους και τελικά ισοφάρισε στο 40′ όταν ο Λοσάνο έκανε το σουτ στην περιοχή, ο Μπιζότ απόκρουσε αλλά ο Μπερχβάιν σκόραρε στην επαναφορά.

Σχεδόν με την έναρξη του β’ μέρους, στο 47′, η PSV έκανε την ανατροπή, με τον Ντε Γιόνγκ να γυρίζει από αριστερά στην περιοχή για τον Σάντιλεκ, ο οποίος νίκησε τον Μπιζότ για το 2-1.

Οι φιλοξενούμενοι έμειναν πάντως στο ματς και στο 61′ είχαν δοκάρι σε σουτ του Μίτσιο, ενώ στην συνέχεια η Αϊντχόφεν έχασε ευκαιρίες με τους Ανχελίνιο, Ντε Γιόνγκ και Χέντριξ.

Τελικά το 3-1 ήρθε στο 84′ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Λοσάνο, που έκρινε ότι ο Φλάαρ ανέτρεψε στην περιοχή τον Ντάμφρις.

Ακόμα  και μετά το τρίτο γκολ όμως η ΑΖ συνέχισε να προσπαθεί και στο 86′ ο Γιόνσεν από κοντά έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι μετά από σέντρα του Ιντρίσι, με τον Γκούντμουντσον να μην μπορεί να σκοράρει στην επαναφορά.

Έτσι, η PSV κράτησε το απόλυτο των νικών στη φετινή σεζόν στην έδρα της, όπου είναι πλέον αήττητη σε 40 σερί παιχνίδια πρωταθλήματος, αυξάνοντας στους πέντε πόντους την διαφορά από τον Άγιαξ που την Κυριακή φιλοξενείται από την Ουτρέχτη. 

ΑΪΝΤΧΟΦΕΝ (Φαν Μπόμελ, 4-3-3):
Ζουτ – Ντάμφρις, Ισιμάτ-Μιρέν, Φιερχέιφερ, Ανχελίνιο – Γκουτιέρες (86′ Μάλεν), Περέιρο (29′ Σάντιλεκ), Χέντριξ – Λοσάνο, Μπερχβάιν (90′ Γκάκπο), Ντε Γιόνγκ.
ΑΛΚΜΑΑΡ (Φαν Ντεν Μπρομ, 4-3-3): Μπιζότ – Σβένσον (78′ Γιόνσεν), Φλάαρ, Κοοπμάινερς, Άουεϊαν (78′ Βάινταλ) – Μίτσιο, Τιλ, Μάχερ – Στενγκς (85′ Γκούντμουντσον), Ιντρίσι, Σούντγιενς.

Τα αποτελέσματα της 17ης αγωνιστικής: 

Φορτούνα Σιτάρντ – Χρόνινγκεν: 0-0
Μπρέντα – Χέρενφεν: 4-2
Αϊντχόφεν – Άλκμαρ: 3-1 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.