Ρεσιτάλ της Αϊντχόφεν με σολίστ τον 20χρονο Μάλεν! (video)

Στο «Φίλιπς Στάντιον» του Άϊντχόφεν η PSV διέλυσε με σκορ 5-0 τη Φίτεσε με κύριο εκφραστή των παραγωγικών της ορέξεων το πρόσωπο των ημερών στο Ολλανδικό ποδόσφαιρο, νεαρό – διεθνή Ντόνεϊλ Μάλεν ο οποίος και πέτυχε όλα τα γκολ της αναμέτρησης!

Όταν σε ένα ματς ο τρίτος, ως εκείνη την ώρα, της βαθμολογίας «ρίχνει» στον πρώτο και αήττητο – έστω και μετά από μόλις πέντε αγωνιστικές – πέντε (5) γκολ κι όλα αυτά τα κάνει ένας άνθρωπος, μόλις 20 ετών… ε, δεν χρειάζεται να ψάξουμε και πολύ για τα κομβικά σημεία του, για τη ροή του, για τις δομές οι οποίες τον πέρασαν στη ιστορία!

Στο «Φίλιπς Στάντιον» του Άϊντχόφεν η PSV έκανε… σμπαράλια την άμυνα της Φίτεσε με κύριο εκφραστή των παραγωγικών της ορέξεων το πρόσωπο των ημερών στο Ολλανδικό ποδόσφαιρο, νεαρό – διεθνή πλέον και σκόρερ πρόσφατα στο 2-4 των «Οράνιε» στη Γερμανία – Ντόνεϊλ Μάλεν!

Η ομάδα του Άρνεμ είχε μια ιδέα για το τι θα αντιμετώπισε και γι’ αυτό προσπάθησε να αιφνιδιάσει. Δεν της βγήκε μια καλή φάση στο 3ο λεπτό, όπου ο Ζουτ και οι αμυντικοί των γηπεδούχων απέτρεψαν το γκολ σε διαδοχικά σουτ των Μάταβτζ, Λίνσεν και Τανάν!
Στην πορεία ο Φαν Μπόμελ διόρθωσε κάποια πράγματα στη μεσαία γραμμή περνώντας τον Μπέργκβαϊν στα πλάγια προκειμένου ο πιο ευέλικτος Γιατάρεν να δώσει ταχύτητα κι όλα αυτά συνδυάστηκαν αρμονικά ώστε να αρχίσει ο… κανονιοβολισμός του Μάλεν. 

Ενός παίκτη ο οποίος είχε κάνει πριν 3,5 χρόνια τα πρώτα του σοβαρά ποδοσφαιρικά βήματα στα τμήματα υποδομών των «κανονιέριδων» του Λονδίνου, της Άρσεναλ!

Οι αμυντικοί της Φίτεσε «έχασαν» στην κυριολεξία τις κινήσεις των αντιπάλων τους, στο 18ο (έπειτα κι από λάθος του Ομπίσμπο) στο 36ο (έπειτα από κόρνερ του Ιατάρεν) και στο 15ο δευτερόλεπτο της επανάληψης όταν και πάλι ο Ιατάρεν όρμησε κατά μέτωπο, σούταρε κι ο Μάλεν παίρνοντας το «ριμπάουντ» στην απόκρουση του γκολκίπερ Πασφάϊρ έφτασε τόσο νωρίς το δείκτη του σκορ στο 3-0!

Οι δύο τελευταίες «πινελιές» του Μάλεν μπήκαν στο 83ο και 89ο λεπτό από το σημείο του πέναλτι. Έπειτα από ανατροπή του Γκάκπο – στην πρώτη περίπτωση – και χέρι του Μπαζόερ την δεύτερη.

Στο τελευταίο 20λεπτο έπαιξε κι ο Κώστας Μήτρογλου. Δεν βρήκε την ευκαιρία να σκοράρει ξανά, όπως το είχε κάνει την περασμένη αγωνιστική, αλλά σίγουρα δείχνει ικανός να στηρίξει τις προσδοκίες της ομάδας του κι άμεσα μάλιστα καθώς  η PSV ξεκινά την ερχόμενη Πέμπτη τις υποχρεώσεις στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ ενώ την άλλη Κυριακή (17.45) υποδέχεται τον Άγιαξ στο πρώτο μεγάλο Ολλανδικό ντέρμπι ανάμεσα στους συγκάτοικους της κορυφής…


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.