Επιστροφή με “100αρα” στην κορυφή (video)

Ο Άγιαξ έφτασε τα 100 γκολ στο πρωτάθλημα Ολλανδίας κερδίζοντας 4-1 τη Βίλεμ και έπιασε ξανά την κορυφή, περιμένοντας στραβοπάτημα της Αιϊντχόφεν. Δύο δοκάρια ο "Αίαντας", ένα η Βίλεμ με Βρουσάι.

Ο Άγιαξ πήρε μια αποφαστιστική νίκη στο Τίλμπουργκ με 4-1 επί της φορμαρισμένης Βίλεμ των Βρουσάι και Παυλίδη σε ένα καταιγιστικό παιχνίδι. Δύο δοκάρια είχε ο “Αίαντας”, ένα η Βίλεμ με τον Μάριο Βρουσάι. 

Μάλιστα το δοκάρι του Έλληνα επιθετικού ήταν και η πρώτη σημαντική στιγμή στο παιχνίδι, στο 11ο λεπτό. Ο Ισάκ σούταρε από τα δεξιά, ο Ονάνα δε συγκράτησε και ο Έλληνας παίκτης αιφνιδιάστηκε για να στείλει την μπάλα στο δοκάρι. Στο 14΄ο Άγιαξ μπήκε μπροστά στο σκορ με τον πρώην παίκτης της Βίλεμ Ντε Γιόνγκ να δίνει ασίστ με το κεφάλι στον Φαν ντε Μπεκ για το όγδοο γκολ του στο πρωτάθλημα. 

Στο 25ο λεπτό ο Μάριος Βρουσάι κέρδισε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Μπλιντ και έδωσε την ευκαιρία στον αρχισκόρερ της ομάδας, Αλεξάντερ Ισάκ να φτάσει τα έντεκα γκολ στην κούρσα. Οι δύο ομάδες συνέχισαν να είναι επιθετικές χάνοντας ευκαιρίες με Ισάκ και Τάντιτς, όμως ο Άγιαξ είχε την ουσία στο 41ο λεπτό. Ο Νέρες επιχείρησε απο τα δεξιά, η μπάλα από την παρέμβαση του Τίρκενς κατέληξε για δεύτερη φορά στα δίκτυα του Φέλενροϊτερ.

Λίγο πριν το φινάλε του πρώτου μέρους ο Άγιαξ είχε δοκάρι με κεφαλιά του Φαν ντε Μπεκ. 

Στο δεύτερο ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι παρουσιάστηκαν περισσότερο ενεργητικοί, με τον Ζιγέχ να βγάζει σπουδαία μπαλιά για τον Φέλτμαν, ο οποίος με απευθείας βολέ σημείωσε το 3-1. Ήταν το πρώτο γκολ του στη σεζόν και ο Άγιαξ εκείνη τη στιγμή είχε δέκα σκόρερ στον αγωνιστικό χώρο, καθώς μόνο ο πορτιέρε Ονάνα δεν έχει χρηστεί σκόρερ στο πρωτάθλημα! 

Τρία λεπτά αργότερα ο Χακίμ Ζιγέχ είχε ακόμα ένα δοκάρι για τον Άγιαξ, που είχε για τα καλά το πάνω χέρι πλέον στο ματς. 

Στο 65′ η Βίλεμ είχε ευκαιρία με Βρουσάι και Παυλίδη, όμως κανένας από τους δύο Έλληνες παίκτες δεν κατάφερε να μειώσει για τους γηπεδούχους. 

Στο 70ο λεπτό ο Ντούσαν Τάντις μοίρασε για τον Ζιγέχ, ο οποίος με δυνατό σουτ έφραψε το τελικό 4-1. Ο Τάντιτς έφτασε τις εννεά ασίστ στο πρωτάθλημα και ο Ζιγέχ τα 15 γκολ, ενώ το συγκεκριμένο ήταν το 100ο γκολ στο πρωτάθλημα για τον Άγιαξ, μόλις στην 29η αγωνιστική.

Ο Άγιαξ περιμένει πλέον το κυριακάτικο αποτέλεσμα της Αϊντχόφεν απέναντι στη Φίτεσε, για να γνωρίζει αν θα υποδεχτεί ως πρωτοπόρος του πρωταθλήματος τη Γιουβέντους στις 10 Απριλίου, για την προημιτελική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ.  

Ο Μάριος Βρουσάι και ο Βαγγέλης Παυλίδης ήταν ιδιαιτέρως δραστήριοι και από τους κορυφαίους της άκρως επικίνδυνης Βίλεμ που είδε το σερί τεσσάρων συνεχόμενων νικών να ολοκληρώνεται. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.