Μ. Λουτσέσκου: “Ο αθλητισμός πρέπει να ενώνει”

Αντίθετος με τις κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στις ρωσικές ομάδες εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία εμφανίστηκε ο Μιρτσέα Λουτσέσκου.

Ο προπονητής της Ντιναμό Κιέβο, ο οποίος βρίσκεται στη Ρουμανία, μίλησε στο Rai Radio 1 και υποστήριξε ότι ο ρόλος του αθλητισμού είναι να ενώνει και όχι να διαχωρίζει τους ανθρώπους. Παράλληλα, εκτίμησε πως ο πόλεμος στην Ουκρανία θα κρατήσει για αρκετές ημέρες ακόμη.

Έζησα τον πόλεμο του 2014, όταν έπρεπε να φύγουμε από το Ντόνετσκ και από τότε δεν έχουμε επιστρέψει, δύο χρόνια στο Κίεβο παίζουμε παντού αλλά ποτέ στην έδρα μας. Νόμιζα ότι τελείωσε, αλλά τώρα ήρθε αυτό. Μετά την εισβολή της Ρωσίας μείναμε στο Κίεβο για τρεις μέρες.

Στη συνέχεια, με τη βοήθεια της UEFA και της Ομοσπονδίας της Μολδαβίας, όλοι οι ξένοι από διάφορες ομάδες της Ουκρανίας έφυγαν στη Ρουμανία και μετά στις χώρες τους. Είμαι τώρα στο Βουκουρέστι, από όπου προσπαθούμε να βοηθήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους”, δήλωσε αρχικά ο πατέρας του Ραζβάν Λουτσέσκου και συμπλήρωσε:

Για μένα ο αθλητισμός πρέπει να ενώνει και να μην εμπλέκεται, είναι σαν τον πολιτισμό, κάτι που πρέπει να παραμείνει εκτός σύγκρουσης. Δεν πίστευα ποτέ ότι θα συνέβαινε κάτι τέτοιο. Ουκρανοί και Ρώσοι ζούσαν μαζί σαν αδέρφια. Τώρα το πρόβλημα είναι πολιτικό, δεν ξέρω πώς θα τελειώσει γιατί οι Ουκρανοί είναι άνθρωποι περήφανοι. Ο πόλεμος θα διαρκέσει πολύ και δεν θα υπάρχουν νικητές. Δεν έπρεπε να έχει φτάσει σε αυτό το σημείο”.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.