Κριστιάνο Ρονάλντο, ο «βασιλιάς»

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο είναι ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής για το 2013. Ο Πορτογάλος σούπερ σταρ της Ρεάλ Μαδρίτης αν και χρειάστηκε να περιμένει τέσσερα χρόνια, βλέποντας την πλάτη του Λιονέλ Μέσι, επέστρεψε στην κορυφή του πλανήτη, κατακτώντας για δεύτερη φορά στην καριέρα του τη Χρυσή Μπάλα. Στον Εουσέμπιο αφιέρωσε όσα γκολ έχει πετύχει ο Ρονάλντο.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο είναι ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής για το 2013. Ο Πορτογάλος σούπερ σταρ της Ρεάλ Μαδρίτης αν και χρειάστηκε να περιμένει τέσσερα χρόνια, βλέποντας την πλάτη του Λιονέλ Μέσι, επέστρεψε στην κορυφή του πλανήτη, κατακτώντας για δεύτερη φορά στην καριέρα του τη Χρυσή Μπάλα. Στον Εουσέμπιο αφιέρωσε όσα γκολ έχει πετύχει ο Ρονάλντο.

Ο Ρονάλντο μετά από τέσσερα χρόνια κυριαρχίας του Λιονέλ Μέσι, κατέκτησε ξανά τη Χρυσή Μπάλα και έγινε ο πρώτος Πορτογάλος που παίρνει το συγκεκριμένο βραβείο για δεύτερη φορά, με τους Εουσέμπιο και Λουίς Φίγκο να το έχουν πάρει από μία φορά.

Κατά την απονομή του βραβείου από τον Πελέ, ο Ρονάλντο, που δεν κατάφερε να συγκρατήσει τα δάκρυα του, δήλωσε: «Θέλω να ευχαριστήσω τους συμπαίκτες μου στην Ρεάλ και εθνική Πορτογαλίας. Χωρίς αυτούς και τις προσπάθειές τους αυτό δεν ήταν δυνατό. Είμαι πολύ χαρούμενος, δεν είναι εύκολο να κατακτήσεις αυτό το βραβείο.

Πρέπει να ευχαριστήσω τον πρόεδρο της ομάδας μου, όλους όσοι με ψήφισαν και όλοι όσοι ήταν δίπλα μου. Την σύντροφό μου, τους φίλους μου και τον γιο μου. Είναι πολύ συγκινητική η στιγμή. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ένα ευχαριστώ σε όλους».

Η κατάταξη

1. Κριστιάνο Ρονάλντο (27,99%)

2. Λιονέλ Μέσι (24,72%)

3. Φρανκ Ριμπερί (23,39%)

4. Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς (5,29%)

5. Νεϊμάρ (3,17%)

6. Αντρες Ινιέστα (2,08%)

Κορυφαίος προπονητής ο Χάινκες

Ο πρωταθλητής Ευρώπης και Γερμανίας με την Μπάγερν Μονάχου, Γιουπ Χάινκες, αναδείχθηκε κορυφαίος προπονητής για το 2013, επικρατώντας των Σερ Άλεξ Φέργκιουσον και Γιούργκεν Κλοπ.

Καλύτερο γκολ του Ιμπραίμοβιτς

Το εκπληκτικό ψαλιδάκι του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς στη νίκη της Σουηδίας με 4-2 επί της Αγγλίας ψηφίστηκε ως το καλύτερο γκολ του 2013, επικρατώντας στη σχετική ψηφοφορία των Νεμάνια Μάτις και Νεϊμάρ.

Η καλύτερη ενδεκάδα για το 2013

Τέσσερις παίκτες της Μπαρτσελόνα, τρεις της Μπάγερν Μονάχου, δύο των Ρεάλ Μαδρίτης και των Παρί Σεν-Ζερμέν και κανένας από την Πρέμιερ Λιγκ συνθέτουν την κορυφαία ενδεκάδα του 2013.
 
Αναλυτικά η 11άδα: Νόιερ, Λαμ, Σέρχιο Ράμος, Τιάγκο Σίλβα, Ντάνι Άλβες, Ινιέστα, Τσάβι, Ριμπερί, Κριστιάνο Ρονάλντο, Μέσι, Ιμπραίμοβιτς.

Ειδική βράβευση για Πελέ

Η σημερινή εκδήλωση είχε ιστορική σημασία, καθώς δόθηκε Χρυσή Μπάλα και στον Πελέ, αποκαθιστώντας  μια αδικία, καθώς την εποχή που ο Βραζιλιάνος μεσουρανούσε στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, ο θεσμός αφορούσε μόνο Ευρωπαίους ποδοσφαιριστές. Ο ζωντανός θρύλος του παγκόσμιου ποδοσφαίρου βραβεύτηκε από την FIFA για την προσφορά του στο άθλημα και παρά την υπόσχεση τ στην οικογένεια του, να μην κλάψει, δεν κατάφερε να συγκρατήσει τα δάκρυα του.

Κορυφαία γυναίκα παίκτρια η Άνγκερερ

Η Γερμανίδα τερματοφύλακας, Ναντίν Άνγκερερ, αναδείχθηκε κορυφαία γυναίκα παίκτρια, αφήνοντας πίσω της την Βραζιλιάνα Μάρτα και την Αμερικανίδα, Άμπι Γουάμπατς.

Κορυφαία προπονήτρια η Νάιντ

Η ομοσπονδιακή τεχνικός της Γερμανίας, Σίλβια Νάιντ αναδείχθηκε κορυφαία προπονήτρια για τη χρονιά που πέρασε, επικρατώντας του συμπατριώτη της και τρεμπλούχου με τη Βόλφσμπουργκ Ραλφ Κέλερμαν, καθώς και της περσινής νικήτριας από τη Σουηδία, Πία Σούνταγκε.

Βραβείο Fair Play

Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία του Αφγανιστάν βραβεύθηκε με το βραβείο “ευ αγωνίζεσθαι”, καθώς κατάφερε να «κατεβάσει» την Εθνική ομάδα της χώρας σε επίσημους αγώνες μετά από δέκα χρόνια. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.