Αυτά ζητά ο Άγγελος από τους παίκτες του!

Στις δοκιμές της Τρίτης ο Άγγελος Αναστασιάδης δούλεψε πολύ στην τακτική παίζοντας με τρεις στόπερ. Διέκοψε πολλές φορές την προπόνηση για συμβουλές. Διαβάστε ποιες ήταν αυτές.
Δημοσίευση: 04/06/2019 - 22:02
Τέσσερις μέρες πριν το μεγάλο ματς με την Ιταλία και στον Άγιο Κοσμά έπεφταν κορμιά ακόμα και στις ασκήσεις τακτικής. Οι Έλληνες διεθνείς δεν άφηναν μπάλα να πάει χαμένη, άκουγαν με συγκέντρωση τις οδηγίες του Αναστασιάδη και άπαντες θέλησαν να φωνάξουν "παρών" ενόψει του Σαββάτου.

Το απόγευμα της Τρίτης περιλάμβανε πολλή τακτική στον Άγιο Κοσμά με τον εμπειρο προπονητή να ζητά από τους παίκτες του:

- να μην επιτρέψουν καμία κάθετη πάσα προς την περιοχή μας
- να μην αφήνουν κενά στις πτέρυγες με τα ακραία στόπερ να καλύπτουν τα μπακ
- να αναγκάζουν τους Ιταλούς να γυρίζουν πρόσωπο προς τη δική τους περιοχή
- να μην αφήνουν ανοιχτό το οπτικό τους πεδίο προς την περιοχή μας
- να μετακινούνται οι αμυντικοί σε κοντινές αποστάσεις προς τις πλευρές που είναι η μπάλα ώστε να μη δημιουργούνται κενά στα μεσοδιαστήματα
- να ψάχνουν την απέναντι πλευρά αυτόματα με μεγάλη μπαλιά σε ενδεχόμενο κλέψιμο της μπάλας

Και αυτές ήταν μερικές μόνο από τις οδηγίες που έδωσε στους παίκτες του κατά τη διάρκεια της προπόνησης της Τρίτης. 

Φυσικά συμπεράσματα για την εντεκάδα είναι πολύ νωρίς να εξαχθούν, ωστόσο αξίζει να σημειωθεί ότι στις ασκήσεις τακτικής οι παίκτες που βρίσκονταν στην αμυντική οκτάδα ήταν οι: 

Παπασταθόπουλος, Μανωλάς (δεξί στόπερ), Σιόβας (αριστερό στόπερ), Μαυρίας δεξί μπακ, Σιώπης αριστερό μπακ και τριάδα στα χαφ οι Κουρμπέλης, Ζέκα και Σάμαρης.

Από εκεί και πέρα οι Φορτούνης, Δώνης, Μπουχαλάκης, Βαλεριάνος, Μασούρας, Κούτρης, Ντουρμισάι, Μάνταλος, Μπακασέτας, Σταφυλίδης, Κότσιρας, Κουλούρης, Πέλκας, Κολοβός εναλάσσονταν ως επιτιθέμενοι στην αντίπαλη ομάδα που προσπαθούσε να δημιουργήσει ρήγματα είτε από τα πλάγια, είτε από τον άξονα με κάθετες πάσες.

Στη συνέχεια των ασκήσεων ο Άγγελος Αναστασιάδης δούλεψε και με τετράδα στην άμυνα καθώς θέλει οι παίκτες του να είναι έτοιμοι και για τις δύο διατάξεις, καθώς ο ομοσπονδιακός εκλέκτορας συνηθίζει να ανακοινώνει την εντεκάδα στο γήπεδο περίπου δύο ώρες πριν τον αγώνα. 

Στο τέλος της προπόνησης οι παίκτες χωρίστηκαν μεταξύ τους σε δύο ομάδες και έκαναν δίτερμα το οποίο έμοιαζε σαν επίσημο ματς.