Χαμένη στη διάταξη (video)

Η εθνική ομάδα με απορρυθμισμένη πυξίδα από την αρχή του ματς, δέχθηκε τρία γκολ στο πρώτο ημίχρονο και ηττήθηκε από την Ιταλία με 3-0.

Η μπερδεμένη εικόνα της εθνικής από το φιλικό της Τουρκίας ήταν ορατή από την αρχή του ματς κόντρα στην Ιταλία. Με την απόσταση της μεσαίας γραμμής στο 4-3-3 του Άγγελου Αναστασιάδη από την τετράδα της άμυνας να δίνει χώρο δράσης στους Μπαρέλα, Ζορζίνο, Βεράτι και το Φορτούνη στην επίθεση να περιμένει τροφοδοσία που δεν ερχόταν. 
Η τριάδα στόπερ από το 35ο λεπτό και οι αλλαγές από την αρχή του δεύτερου μέρους έγιναν όταν τα πάντα είχαν κριθεί.

Τα αρχικά πλάνα
Σε σχηματισμό 4-3-3 παρέταξε την εθνική μας ομάδα ο Άγγελος Αναστασιάδης. Η ενδεκάδα άρχισε με έκπληξη καθώς ο Βασίλης Μπάρκας ήταν στην εστία, Παπασταθόπουλος και Μανωλάς στο κέντρο της άμυνας, δεξιά ο Ζέκα, αριστερά ο Σταφυλίδης. Ο Σιόβας είχε τον ρόλο του αμυντικύ χαφ, εσωτερικοί μέσοι ήταν ο Κουρμπέλης και ο Σάμαρης, δεξιά στην επίθεση ο Μασούρας, αριστερά ο Κολοβός και στην κορυφή ο Κώστας Φορτούνης. 
Ίδιος σχηματισμός και από το Ρομπέρτο Μαντσίνι με τον Σίριγκου στην εστία, Φλορέντσι, Μπονούτσι Κιελίνι και Έμεερσον στην τετράδα της άμυνας, Ζορζίνιο, Βεράτι και Μπαρέλα στη μεσαία γραμμή ενώ στην επίθεση βρέθηκαν οι Ινσίνιε, Μπελότι, Κιέζα. 

Άσχημοι οιωνοί, εφιαλτικό δεκάλεπτο

Η ζημιά μπορεί να έγινε στο 23ο λεπτό, οι ενδείξεις όμως δεν ήταν καλές από την αρχή του ματς για την Ελλάδα. Μετά το πρώτο ήσυχο δεκάλεπτο οι φάσεις άρχισαν να προκύπτουν η μία μετά την άλλη. Κι αν ο Ζέκα λειτούργησε άψογα σε τρεις περιπτώσεις για να προλάβει τα χειρότερα, το πρώτο πλήγμα ήρθε από την πλευρά του μετά από προώθηση του και καθυστερημένη επιστροφή του. Ο Μπελότι βρήκε χώρο στη δεξιά πλευρά της ελληνικής άμυνας πέρασε από το Μανωλά και γύρισε τη μπάλα χαμηλά στον επερχόμενο Μπαρέλα που πλάσαρε για το 1-0. 
Με τη συμπλήρωση του ημιώρου ο Ινσίνιε υπενθύμισε το λόγο που έχει «ρεζερβέ» θέση στην ενδεκάδα της Νάπολι. «Τσίμπησε» τη μπάλα στη διεκδίκηση με το Σάμαρη, έφυγε στο χώρο με το Ζέκα ξανά ξεχασμένο και με έξοχο τελείωμα την έστειλε στο πλαϊνό δίχτυ του Μπάρκα. 
Ο Μπονούτσι τρία λεπτά αργότερα «τελείωσε» ουσιαστικά το ματςς με κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ των Ιταλών. 
Το «Σπύρος Λούης» βουβάθηκε, και λίγο πριν το τέλος του πρώτου μέρους άπαντες ανέβασαν εκ νέου σφυγμούς όταν ο Μπάρκας με διπλή επέμβαση σταμάτησε τις προσπάθειες των Μπελότι, Ινσίνιε αποτρέποντας το 4-0 των Ιταλών. 

Τυπική διαδικασία και Μπάρκας
Από την αρχή του δεύτερου μέρους ο Άγγελος Αναστασιάδης προσπάθησε να τονώσει τον άξονα στο χώρο της μεσαίας γραμμής. Πέρασε το Σιώπη αντί του Κουρμπέλη με τον χαφ του Άρη να «κυνηγά» το Βεράτι, ενώ πέρασε στην τριάδα και το Ζέκα, αφήνοντας τη δεξιά πλευρά της άμυνας στον Μαυρία που πήρε τη θέση του Κολοβού.  
Η εθνική έγινε πιο ισορροπημένη, η Ιταλία κατέβασε ταχύτητα και το ματς κύλησε χωρίς ιδιαίτερες στιγμές. Ο Μπάρκας δε δυσκολεύθηκε στο σουτ του Μπαρέλα από το ύψος της περιοχής στο 52ο λεπτό ενώ το σουτ του Φλορέντσι λίγο αργότερα δεν τον ανησύχησε. 
Στο 68ο λεπτό η Ελλάδα απείλησε με έξοχο σουτ του Φορτούνη εκτός περιοχής το οποίο εξουδετέρωσε με έξοχη επέμβαση ο Σίριγκου. Μάλιστα στην εξέλιξη της φάσης ο διαιτητής θεώρησε ακούσιο το χέρι του Κιελίνι εντός περιοχής σε γύρισμα του Φορτούνη. 
Ο Μπάρκας σταμάτησε στο 74ο λεπτό τον Ινσίνιε σε τετ α τετ ενώ ο Μασούρας δεν κατάφερε να βγάλει τελική προσπάθεια πιεζόμενος από το Μπονούτσι σε κόντρα επίθεση της Ελλάδας που προέκυψε από κλέψιμο του Φορτούνη στη μεσαία γραμμή. 
Στο 86ο λεπτό ο Μπάρκας «είπε όχι» σε ωραίο σουτ του Φλορέντσι, αποκρούοντας σε κόρνερ, ενώ στο 88ο έκανε ωραία επέμβαση στη γωνιά του σε φαλτσαριστό σουτ του κορυφαίου στο ματς Νικολό Μπαρέλα. 


Κίτρινες κάρτες:
Σάμαρης (18’) – Βεράτι (43’)


Ελλάδα (Άγγελος Αναστασιάδης):
Μπάρκας – Ζέκα, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Σταφυλίδης – Σιόβας, Κουρμπέλης (46’ Σιώπης), Σάμαρης (76’ Μπακασέτας) – Μασούρας, Κολοβός (46’ Μαυρίας), Φορτούνης (4-3-3)


Ιταλία (Ρομπέρτο Μαντσίνι):
Σίριγκου – Φλορέντσι, Μπονούτσι, Κιελίνι, Έμερσον (67’ Ντε Σίλιο) –  Βεράτι (80’ Πελεγκρίνι), Ζορζίνιο, Μπαρέλα – Κιέζα, Μπελότι (83’ Μπερναρντέσκι), Ινσίνιε (4-3-3)

Το 0-1 της Ιταλίας


Το 0-2 της Ιταλίας



Το 0-3 της Ιταλίας


Η εξέλιξη της αναμέτρησης Ελλάδα – Ιταλία για τα προκριματικά του Euro 2020 στο Match Center του Novasports.gr.



Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.