Το προφίλ της Αρμενίας

«Άρωμα» 2004 φέρνει η κλήρωση με την Αρμενία, η οποία ήταν αντίπαλος της Εθνικής στα προκριματικά της διοργάνωσης της Πορτογαλίας.

«Άρωμα» 2004 φέρνει η κλήρωση με την Αρμενία, η οποία ήταν αντίπαλος της Εθνικής στα προκριματικά της διοργάνωσης της Πορτογαλίας.

H ομάδα του Ότο Ρεχάγκελ τότε, είχε κερδίσει με 1-0 μέσα στην Αρμενία και 2-0 εντός έδρας.

Με αρκετά χρόνια να έχουν περάσει από τότε, οι Αρμένιοι παραμένουν μία μικρή δύναμη στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο και δεν έχουν προκριθεί ποτέ σε τελικά μεγάλης διοργάνωσης. 

Βρίσκονται στην 101η θέση της κατάταξης της ΦΙΦΑ και τερμάτισαν δεύτεροι στον όμιλό τους στο Nations League, με 3 νίκες, 1 ισοπαλία και 2 ήττες με αντιπάλους ΠΓΔΜ, Γιβραλτάρ και Λιχτενστάιν.

Μεγάλο αστέρι και αρχηγός της Αρμενίας, δεν είναι άλλο από τον μέσο της Άρσεναλ Χένριχ Μχιταριάν.

Ο προπονητής
Αρμέν Γκιουλμπουνταγκιάντς


Ο 51χρονος τεχνικός, βρίσκεται στο τιμόνι της Αρμενίας από τον περασμένο Οκτώβριο, αντικαθιστώντας τον Βαρντάν Μινασιάν.

Ως ποδοσφαιριστής αγωνιζόταν στην θέση του μέσου και έπαιξε σε Σπαρτάκ Χοκτεμπεριάν, Λόρι, Μπάναντς και Χομεντεμέν.

Ξεκίνησε την καριέρα του ως προπονητής το 2001 με την Μπάναντς, ενώ το 2007 έγινε ο πρώτος Αρμένιος προπονητής στην ιστορία με δίπλωμα UEFA Pro.

Πέρασε την πιο επιτυχημένη περίοδο της καριέρας του στην Πιουνίκ από το 2007 έως το 2008, κατακτώντας το πρωτάθλημα Αρμενίας με μία ομάδα που είχε ως αστέρι τον ανερχόμενο τότε Χένριχ Μχιταριάν. Έχει προπονήσει επίσης τις Εθνικές Ελπίδων και Νέων Αρμενίας καθώς και τις Ίμπουλς, Αλασκέρτ, Γκολ Γκαχάρ και Παντιντέχ. 

Το παρελθόν με Ελλάδα

Οι Αρμένιοι έχουν αντιμετωπίσει τέσσερις φορές την Εθνική Ελλάδας στο παρελθόν και δεν έχουν νίκη, με τον απολογισμό να μετρά μία ισοπαλία και τρεις ελληνικές νίκες. Η Αρμενία μάλιστα δεν έχει σκοράρει ποτέ απέναντι στη «γαλανόλευκη». Πιο πρόσφατη σύγκρουση το 1-0 της Ελλάδας εντός έδρας σε φιλικό τον Μάιο του 2012.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.