Το προφίλ της Βοσνίας – Ερζεγοβίνης

Η Ελλάδα όχι μόνο απέφυγε πιο δύσκολους αντιπάλους από το 2ο γκρουπ αλλά βρίσκει απέναντι της μια ομάδα που της «έχει πάρει τον αέρα». Είναι όμως του χεριού μας…;

Η Βοσνία – Ερζεγοβίνη, νούμερο 34 στην κατάταξη της FIFA είναι γνώριμη της εθνικής μας καθώς συναντήθηκαν και στην προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ρωσίας, με τις δύο αναμετρήσεις να ολοκληρώνονται εν μέσω εντάσεων ισόπαλες. 

Διεκδικούν την πρώτη παρουσία τους σε τελική φάση Euro, μετά την παρθενική τους σε Μουντιάλ το 2014. 

Ο επιθετικός της Ρόμα Έντβιν Τζέκο είναι το βαρύ πυροβολικό και το μεγάλο αστέρι τους, με συμπρωταγωνιστή τον χαφ της Γιουβέντους, Μιραλέμ Πιάνιτς. 

Το παρελθόν με την Ελλλάδα
Σε εννέα αναμετρήσεις με την εθνική Ελλάδας η Βοσνία μετρά μόλις μία νίκη, αυτή στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ήταν στη Ζένιτσα, το Μάρτιο του 2013, με σκορ 3-1, με δύο τέρματα από τον Τζέκο, ένα από τον Ιμπίσεβιτς ενώ ο Γκέκας ήταν ο σκόρερ του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος. 
Σε σύνολο εννέα αγώνων οι Βόσνιοι έχουν μία νίκη, τέσσερις νίκες μετρά η Ελλάδα, τέσσερα ματς έληξαν ισόπαλα ενώ τα τέρματα είναι 13-6 υπέρ της Ελλάδας. 

Προπονητής
Ο Ρόμπερτ Προσινέντσκι που θήτευσε ως βοηθός στο πλευρό του Σλάβεν Μπίλιτς στην εθνική Κροατίας, είναι αυτός που ανέλαβε το τιμόνι της ομάδας από τον Ιανουάριο του 2018. Διαθέτει την προσωπικότητα για να εμπνεύσει, αλλά καλείται να αποδείξει ότι διαθέτει και την προπονητική ικανότητα για μια τόσο απαιτητική απόπειρα.  


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.