Ιβηρική συμμαχία για το Μουντιάλ 2030

Η Ισπανία φέρεται θετική στο ενδεχόμενο μιας συμμαχίας με την Πορτογαλία, προκειμένου να διοργανώσουν μαζί το παγκόσμιο κύπελλο του 2030, μειώνοντας έτσι το κόστος του.
Δημοσίευση: 21/10/2019 - 08:22
Η Ισπανία φέρεται θετική στο ενδεχόμενο μιας συμμαχίας με την Πορτογαλία, προκειμένου να διοργανώσουν μαζί το παγκόσμιο κύπελλο του 2030, μειώνοντας έτσι το κόστος του. Σύμφωνα με δημοσιεύματα του ισπανικού Τύπου, ο Λουίς Ρουμπιόλες θα παρουσιάσει το πλάνο του για μια συνδιοργάνωση της Ισπανίας με τους γείτονές της, έτσι ώστε να μην υπάρξει πρόβλημα με τον προϋπολογισμό, για την ανακαίνιση των σταδίων.

Σύμφωνα με τα ίδια δημοσιεύματα, οι Ισπανοί δε θέλουν να επιβαρυνθούν σημαντικά με το κόστος της διοργάνωσης ενός παγκοσμίου κυπέλλου, καθώς ταυτόχρονα διεκδικούν και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2032. Οι Πορτογάλοι φέρονται θετικοί στο ενδεχόμενο να διοργανώσουν μαζί με τους Ισπανούς της διοργάνωση και θέλουν να ρυθμιστούν το προσεχές διάστημα, ορισμένα οργανωτικά θέματα, πριν κατατεθεί επισήμως η πρόταση προς την παγκόσμια ομοσπονδία.