Έτσι θα παίξει η Ελλάδα στην Ιταλία!

Το novasports.gr σας μεταφέρει όλα όσα δούλεψε ο Φαντ Σχιπ αυτές τις μέρες με τους παίκτες του. Η εντεκάδα, τα διλήμματα, το σύστημα 4-4-2 στην επίθεση που θα γίνεται 4-3-3 στην άμυνα, η στρατηγική και η βιντεοθεραπεία του Ολλανδού για να παρουσιάσει ένα ανταγωνιστικό σύνολο!

Ο Τζον Φαντ Σχιπ δούλεψε επί της ουσίας σε τέσσερις πολύ δυνατές προπονήσεις με τους παίκτες του για το ματς  με την Ιταλία. Η πρώτη προπόνηση της Δευτέρας και η αυριανή στο Ολίμπικο δεν θα είναι προπονήσεις για συμπεράσματα. Το πλάνο είναι έτοιμο, είναι ξεκάθαρο και το δίδαξε στους παίκτες του τόσο σε πρακτικό όσο και θεωρητικό (βίντεο) επίπεδο.

Έχοντας αντιληφθεί και ο ίδιος ότι πρέπει να προσαρμοστεί σε κάποια βασικά χαρακτηριστικά των παικτών του, σε αυτό το αρχικό στάδιο του “Πλάνου Κατάρ” αφήνει κατά μέρους τα θέλω του και δημιουργεί ένα μίγμα της δικής του φιλοσοφίας με τα στοιχεία που του δίνουν οι διεθνείς.

Η τακτική και το ευέλικτο 4-4-2

Αναγνωρίζοντας τις δυσκολίες του αγώνα απέναντι στην φορμαρισμένη Ιταλία, ο προπονητής της Εθνικής δούλεψε πάρα πολύ στην ανασταλτική λειτουργία της ομάδας. Έχοντας δουλέψει και το 4-3-3 (σε 4-2-3-1 μορφή) και το 4-4-2 με τρία χαφ και δυο ευέλικτους επιθετικούς. Στην τακτική λοιπόν με αυτό το σχηματισμό στο γήπεδο φανταστείτε ένα 4-4-2 με τρία χαφ, ένα δεκάρι (σαν διαμάντι) και δύο επιθετικούς.

Αυτή η διάταξη στην άμυνα θα παίρνει μορφή 4-3-3 με το δεκάρι να μαρκάρει την πρώτη πάσα των στόπερ και τους δύο επιθετικούς να πιέζουν στα μπακ τους διαδρόμους από τις πτέρυγες. Θέλει με αυτόν τον τρόπο να δημιουργήσει ένα συμπαγές σύνολο που δε θα επιτρέπει το build up της ιταλικής ομάδας. 

Στρατηγική υπομονής και χτύπημα στην κόντρα

Σε ότι έχει να κάνει με τη στρατηγική που θα κατεβάσει στο ματς την Ελλάδα ο Φαντ Σχιπ έχει επιλέξει να πάει σε μια συντηρητική προσέγγιση ώστε να κρατήσει χαμηλά το ρυθμό στο πρώτο διάστημα του αγώνα. Δε θέλει με τίποτα να δει την Εθνική μας να αιφνιδιάζεται από το ρυθμό που θα θέλουν να επιβάλλουν οι αντίπαλοι και να χάνουν την αυτοπεποίθησή τους.

Η στρατηγική αυτή λέει πως η Ελλάδα θα αμύνεται με υπομονή και απόλυτη συγκέντρωση προσπαθώντας σε κάθε κλεμμένη μπάλα να βγάλει γρήγορες μεταβάσεις (κόντρα επιθέσεις) οι οποίες σε πρώτο χρόνο μεταφράζονται με πάσες στους δύο επιθετικούς και σε δεύτερο χρόνο με άμεσες ανόδους των πλάγιων μπακ. Ισορροπία στο παιχνίδι θα πρέπει σε κάθε φάση (είτε άμυνας είτε επίθεσης) να δίνουν οι τρεις χαφ.

Βίντεο για όλα αυτά
Εκτός από την πρακτική που έλαβε χώρα στον Άγιο Κοσμά σε τέσσερις προπονήσεις, το απόγευμα της Πέμπτης (ο Ολλανδός τους χάρισε την προπόνηση) είδαν βίντεο στο ξενοδοχείο. Στα βίντεο αυτά είδαν φάσεις από ματς της Ιταλίας στα οποία τους ανέλυσε τον τρόπο ανάπτυξης της σκουάντρα ατζούρα ώστε να ξέρουν που θα πρέπει να κινούνται όταν αμύνονται.

Επίσης τους έδειξε βίντεο με φάσεις από προηγούμενα παιχνίδια της Εθνικής ομάδας εστιάζοντας σε λάθη στον τρόπο που αμύνονταν, αλλά και σε κάποια θετικά στοιχεία στον τρόπο που αναπτύσσονταν τα οποία θέλει να διατηρήσει στο παιχνίδι της Εθνικής μας ομάδας.

Αυτοί θα εφαρμόσουν το πλάνο
Ως προς τα πρόσωπα που θα κληθούν να τα εφαρμόσουν όλα αυτά ο Τζον Φαντ Σχιπ δεν έχει καταλήξει ακόμα οριστικά. Έχει δοκιμάσει αρκετούς ποδοσφαιριστές και σε διάφορες θέσεις. Ωστόσο υπάρχουν κάποιες σταθερές. 

Στο τέρμα θα είναι ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος

Στα μπακ θα είναι ο Μπακακης δεξιά και ο Σταφυλίδης αριστερά.

Στο κέντρο της άμυνας θα είναι ο Σιόβας με τον Χατζηδιάκο ή τον Λαμπρόπουλο ο οποίος επίσης έχει δοκμαστεί(λιγότερο ο Κουρμπέλης), αλλά ο αμυντικός της Άλκμααρ δείχνει να έχει ένα μικρό προβάδισμα καθώς ο Φαντ Σχιπ τον γνωρίζει καλά από την Άλκμααρ.

Η πιθανότερη τριάδα στα χαφ αποτελείται από τους Κουρμπέλη, Μπουχαλάκη και έναν εκ των Ζέκα ή Μάνταλου. Αν παίξει ο Ζέκα τότε ο Μάνταλος θα παίξει δεκάρι. Αν παίζει ο Μάνταλος 8, τότε δεκάρι θα παίξει ο Μπακασέτας που τον  δοκίμασε την Πέμπτη ή ο Βρουσάι τον οποίο επίσης εμπιστεύεται.

Στην επίθεση ο Κουλούρης με τον Δώνη δείχνουν να έχουν το προβάδισμα. Δεν αποκλείεται όμως αντί του Κουλούρη να πάιξει ο Λημνιός ώστε μαζί με τον Δώνη να εφαρμόσουν την τακτική που αναλύσαμε παραπάνω, με την πρώτη άμυνα από τους επιθετικούς στα μπακ και με κόντρα επιθέσεις. 

Στο μυαλό του πάντως δεν έχει κατασταλλάξει για την ενδεκάδα, την οποία θα ανακοινώσει το Σάββατο το πρωί στους παίκτες του. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.