Κούτρης: “Για τη νίκη στην Ιταλία” (vid)

Ο αριστερός μπακ του Ολυμπιακού που αντικατέστησε τον συμπαίκτη του Κώστα Τσιμίκα στην Εθνική, μίλησε για τον ανταγωνισμό στη θέση του αριστερού μπακ αλλά και για την υποχρέωση των διεθνών να παλέψουν για το αποτέλεσμα στη γείτονα.

Ο Κώστας Τσιμίκας τραυματίστηκε στο ματς με τον Άρη και αντικαταστάθηκε με αποτέλεσμα να μη μπορέσει να ακολουθήσει την αποστολή της Εθνικής ομάδας για τα ματς με Ιταλία και Βοσνία. Τη θέση του στη “γαλανόλευκη” πήρε ο συμπαίκτης του στους “ερυθρόλευκους” Λεονάρντο Κούτρης. Ένας ακόμα από τους αρκετούς αριστερούς μπακ που έχει στη δεξαμενή της η Εθνική Ελλάδος. Ο Κούτρης μίλησε στην πρώτη προπόνηση της νέας Εθνικής ομάδας.

Νέα εποχή για την Εθνική ομάδα και μπροστά μας ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Πως το περιμένεις;

“Είναι πολύ δύσκολο το ματς κόντρα στην Ιταλία, είναι η επικεφαλής και η πιο δυνατή ομάδα του ομίλου και πολύ δύσκολη να την αντιμετωπίσεις. Πιστεύω όμως πως με την ποιότητα που έχουμε σαν ομάδα, με τη νέα φιλοσοφία και τη νέα αύρα που έχει φέρει ο νέος προπονητής και το τεχνικό επιτελείο, αν δώσουμε το 100% των δυνατοτήτων μας, και παίξουμε όπως όλοι μπορούμε, τότε μπορούμε να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα.”

Όταν λες καλό αποτέλεσμα εννοείς και την ισοπαλία;

“Το καλό αποτέλεσμα θα είναι η νίκη, αυτό θα επιδιώξουμε, δε θα πάμε για την ισοπαλία αυτό είναι το σίγουρο. Δεν θα είναι άσχημος και ο βαθμός, αλλά στόχος είναι η νίκη.”

Πως βλέπεις την νέα κατάσταση στην Εθνική ομάδα και την απουσία κάποιων βασικών στελεχών;

“Όταν έρχεται ένας νέος προπονητής θέλει να φέρει τσα καινούρια πράγματα που θέλει αυτός, τη φιλοσοφία που θέλει αυτός, το dna που θέλει. Η νέα αυτή αρχή έχει φέρει αλλαγές όπως κάθε αρχή και όπως κάθε αρχή είναι και δύσκολη, όπως είδαμε τις δύο πρώτες αγωνιστικές που ήρθε ο coach. Πρέπει να βοηθήσουμε όλοι περισσότερο τον προπονητή για να πάρουμε τα αποτελέσματα και την ψυχολογία που χρειαζόμαστε για να μπορέσουμε να κοιτάξουμε το μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία.”

Είχες πει σε πρόσφατη συνέντευξή σου ότι χαίρεσαι για τον Κώστα Τσιμίκα που τα πηγαίνει καλά. Ανταγωνισμός στη θέση σου στον Ολυμπιακό, ανταγωνισμός και στην Εθνική ομάδα. Πόσο σημαντικό είναι να υπάρχουν τόσες επιλογές στη θέση που αγωνίζεσαι;

“Όταν έχεις μια πληρότητα στη θέση του αριστερού μπακ, η οποία είναι μια θέση πολύ δύσκολη για να βρεις πληρόιτητα σε παγκόσμιο επίπεδο, είμαστε τυχεροί όμως που έχουμε τέσσερις και περισσότερους παίκτες που μπορούν να σταθούν στο επίπεδο της Εθνικής. Είναι πολύ ωραίο να έχεις τέσσερις πολύ καλούς ποδοσφαιριστές να μπορούν να βοηθήσουν την Εθνική. Ο ανταγωνισμός είναι πολύ μεγάλος αλλά είναι και ωραίος γιατί σε τραβάει στα όρια σου και σε υποχρεώνει να αποδίδεις καλύτερα και να ξεπερνάς τον εαυτό σου.”


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.