Παγκόσμια πρωτοτυπία! Πως δεν χτίζεται μια ομάδα!

Σε έξι ματς στην προκριματική φάση έχουν αγωνιστεί συνολικά 29 παίκτες, 25 εκ των οποίων τουλάχιστον μία φορά ως βασικοί. Το λιγότερο με τρεις αλλαγές η ενδεκάδα από ματς σε ματς. Φτάσαμε και σε οκτώ αλλαγές!

Όταν ζητούμενο είναι να “χτιστεί” μια ομάδα, χρειάζεται να βρεθεί ένας κορμός πακτών οι οποίοι θα σηκώσουν το μεγαλύτερο φορτίο και παράλληλα να υπάρχει μια δεξαμενή αναπληρωματικών ποδοσφαιριστών οι οποίοι θα διψούν ώστε να πάρουν λεπτά συμμετοχής ή θέση στο αρχικό σχήμα. 

Στην Εθνική ων προκριματικών του EURO 2020 γίνεται ακριβώς το αντίθετο. Σε έξι παιχνίδια έχουν αγωνιστεί 29 (!!!) ποδοσφαιριστές, αριθμός που θεωρητικά “δε βγαίνει” σε έξι μόνο ματς. Ακόμα πιο ακραίο όμως είναι  το γεγονός ότι από αυτούς τους 29 οι 25 έχουν ξεκινήσει τουλάχιστον σε ένα ματς βασικοί. 

Σε κάθε ματς έχουμε το λιγότερο τρεις αλλαγές σε σχέση με το προηγούμενο, ενώ φτάσαμε σε σημείο να έχουμε οκτώ (!!!) διαφορετικούς ποδοσφαιριστές στο ματς με την Φινλανδία σε σχέση με το αμέσως προηγούμενο που ήταν το ματς με την Αρμενία.

Γεγονός που σημαίνει ότι η συγκεκριμένη ομάδα,  η οποία δεν έχει καθόλου χρόνο για δουλειά και προπόνηση, δεν  πρόκειται ποτέ να βρει ομοιογένεια και χημεία, όταν σε κανένα από τα έξι παιχνίδια δεν έχει χρησιμοποιηθεί η ίδια ενδεκάδα. Συν τοις άλλοις αρκετές είναι και οι αλλαγές παικτών από αποστολή σε αποστολή.

Για του λόγου το αληθές:

– Η Εθνική στο Λιχτενστάιν έπαιξε με: Βλαχοδήμο, Κουρμπέλη, Σιόβα, Μπακάκη, Κούτρη, Ζέκα, Σάμαρη, Φορτούνη, Μπακασέτα, Μασούρα και Μήτρογλου, ενώ έπαιξαν και οι Δώνης, Κολοβός και Κουλούρης.

– Η Εθνική στη Βοσνία έπαιξε με τρεις αλλαγές σε σχέση με το προηγούμενο ματς παίζοντας με τους: Βλαχοδήμο, Μπακάκη, Παπασταθόπουλο, Σιόβα, Κούτρη, Κουρμπέλη, Μπουχαλάκη, Ζέκα, Σάμαρη, Φορτούνη, Δώνη, ενώ έπαιξαν και οι Κουλούρης, Κολοβός και Μασούρας.

Η Εθνική με την Ιταλία έπαιξε με πέντε αλλαγές σε σχέση με το προηγούμενο ματς παίζοντας με τους: Μπάρκα, Παπασταθόπουλο, Μανωλά, Ζέκα, Σταφυλίδη, Σιόβα, Σάμαρη, Κουρμπέλη, Μασούρα, Κολοβό και Φορτούνη, ενώ αγωνίστηκαν και οι Μαυρίας, Μπακασέτας και Σιώπης.

Η Εθνική με την Αρμενία έπαιξε με έξι αλλαγές σε σχέση με το προηγούμενο ματς παίζοντας με τους: Βλαχοδήμο, Σιόβα, Παπασταθόπουλο, Μαυρία, Κούτρη, Ζέκα, Σάμαρη, Φορτούνη, Μασούρα, Πέλκα, Κουλούρη ενώ έπαιξαν και οι Κώτσιρας, Σιώπης, Κολοβός.

Η Εθνική στην Φινλανδία έπαιξε με οκτώ αλλαγές σε σχέση με το προηγούμενο ματς παίζοντας με τους: Μπάρκα, Μανωλά, Παπασταθόπουλο, Τοροσίδη, Σταφυλίδη, Κουρμπέλη, Μπουχαλάκη, Βρουσάι, Κολοβό, Μασούρα, Κουλούρη, ενώ έπαιξαν και οι Παυλίδης, Μπακάκης και Πέλκας.

Η Εθνική με Λιχτενστάιν έπαιξε με τέσσερις αλλαγές σε σχέση με το προηγούμενο ματς παίζοντας με τους: Μπάρκα, Παπασταθόπουλο, Μανωλά, Μπακάκη, Τσιμίκα, Μπουχαλάκη, Σάμαρη, Βρουσάι, Μασούρα, Φετφατζίδη, Κουλούρη.

Παρακάτω ακολουθεί η λίστα με τους 25 παίκτες που έχουν αγωνιστεί τουλάχιστον μία φορά ως βασικοί στα έξι μέχρι στιγμής παιχνίδια των προκριματικών. Σε αυτούς προστίθενται και οι Κώτσιρας, Γιαννούλης, Παυλίδης και Σιώπης που ήρθαν από τον πάγκο για να φτάσουμε στον αριθμό 29.

1. Βλαχοδήμος 3
2. Βρουσάι 2
3. Δώνης 1
4. Ζέκα 4
5. Κολοβός 2
6. Κουλούρης 3
7. Κουρμπέλης 4
8. Κούτρης 2
9. Μανωλάς 2
10. Μασούρας 5
11. Μαυρίας 1
12. Μήτρογλου 1
13. Μπακάκης 3
14. Μπακασέτας 1
15. Μπάρκας 3
16. Μπουχαλάκης 3
17. Παπασταθόπουλος 5
18. Πέλκας 1
19. Σάμαρης 5
20. Σιόβας 4
21. Σταφυλίδης 2
22. Τοροσίδης 1
23. Τσιμίκας 1
24. Φετφατζίδης 1
25. Φορτούνης 4


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.