Προαννήγγειλε αλλαγές ο Τζον Φαντ Σχιπ (video)

Ο προπονητής της Εθνικής Τζον Φαντ Σχιπ, χαρακτήρισε απογοητευτικό το αποτέλεσμα απέναντι στο Λιχτενστάιν και προανήγγειλε αλλαγές στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ώστε να επανέλθει σε ένα καλό επίπεδο.

Ο προπονητής της Εθνικής Τζον Φαντ Σχιπ, χαρακτήρισε απογοητευτικό το αποτέλεσμα απέναντι στο Λιχτενστάιν και προανήγγειλε αλλαγές στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ώστε να επανέλθει σε ένα καλό επίπεδο. 

Αναλυτικά οι δηλώσεις του. 

Είναι απογοητευτικό αποτέλεσμα για μας σήμερα, απέναντι σε μια ομάδα που ξέραμε ότι έπρεπε να την κερδίσουμε. Προηγηθήκαμε στο πρώτο ημίχρονο, δεν ξεκινήσαμε καλά, ο ρυθμός δεν ήταν καλός, παίζαμε ψηλά τη μπάλα, αλλά στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου παίξαμε καλύτερα. Στο δεύτερο δημιουργήσαμε κάποιες ευκαιρίες, είχαμε δύο δοκάρια, είχαμε μερικές ακόμη ευκαιρίες και έπρεπε να έχουμε πετύχει δεύτερο και τρίτο γκολ. Στο τέλος όμως δεχτήκαμε το γκολ. Αυτή είναι η κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Ελλάδα στην παρούσα φάση και πρέπει να παραδεχτούμε πως οι παίχτες έχουν προβλήματα ίσως με την πίεση, με τον τρόπο που εμείς νομίζουμε πως μπορούν να παίξουν καλύτερα αλλά δεν μπορούν αυτή τη στιγμή. Αυτό είναι κάτι που πρέπει ν` αλλάξουμε και μπορούμε να ξεκινήσουμε τώρα με μια επανεκκίνηση. 

Τι σκοπεύει ν` αλλάξει για το Μουντιάλ του 2022;

Πρέπει ν` αλλάξουμε την ομάδα σε διάφορους τομείς. Πρέπει αρχικά να επιστρέψει η πίστη αλλά και η αυτοπεποίθηση. Η αυτοπεποίθηση είναι σε χαμηλά επίπεδα  εξαιτίας των αποτελεσμάτων. Βλέπουμε τον κόσμο να γυρίζει την πλάτη στην Εθνική ομάδα εξαιτίας των αποτελεσμάτων. Αυτή είναι η στιγμή που πρέπει να κάνουμε επανεκκίνηση και να κοιτάξουμε και γι άλλους παίκτες που θα μπορούν να ενταχθούν στην ομάδα. 

Περίμενε καλύτερη αντίδραση από Παπασταθόπουλο και Μανωλά που είναι έμπειροι στην φάση του γκολ;

Μπορούσες να δεις ότι δεν στέκονταν σε καλό σημείο αλλά δεν έπρεπε να έχει γίνει ούτως ή άλλως η πρώτη μπαλιά.  Αυτό που είπαμε στην ομάδα είναι πως ο Σαλίνοβιτς περιμένει τέτοιες μπαλιές. Δεν ήμασταν προετοιμασμένοι γι αυτή τη φάση εκείνη τη στιγμή και δεχτήκαμε το γκολ. Υπήρξαν ορισμένα πράγματα που δεν κάναμε καλά. 

Αν είναι σοκ το άδειο γήπεδο για τον ίδιο και πως μπορεί να το αλλάξει αυτό. 

Δεν μου έκανε έκπληξη επειδή ξέραμε ότι δεν θα υπάρχει αρκετός κόσμος. Θεωρώ πως είναι κάτι που πρέπει να αξίζεις. Η Ελλάδα πρέπει να αξίζει να την βλέπει ο κόσμος και τα τελευταία χρόνια δεν έχουν δείξει αρκετά καλά αποτελέσματα. Είναι κάτι που πρέπει να το αλλάξουμε. Δεν μου έκανε έκπληξη λοιπόν. Σχετικά με την αλλαγή. Πρέπει να κάνουμε μια επανεκκίνηση. Θέλουμε νέους και ενδιαφέροντες ποδοσφαιριστές, παίκτες που είναι ήδη στην ομάδα. Πρέπει να φτιάξουμε μια ομάδα έτοιμη για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Πρέπει να την χτίσουμε τους επόμενους μήνες. Πρέπει να δεχτούμε την κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε. Αυτό θα γίνει με παίκτες που εμείς θεωρούμε πως θα έχουν την ποιότητα και την ηλικία. 

Τις τελευταίες δέκα μέρες ζήτησε από τους παίκτες του απλά πράγματα. Θεωρεί πως δεν έχουν την ποιότητα να τα κάνουν πράξη;

Αν δεις την ομάδα και την κατάταξη, αυτή τη στιγμή, έχει να κάνει και με την ποιότητα αλλιώς τα τελευταία χρόνια θα είχαν καλύτερα αποτελέσματα. Είναι δύσκολο έργο να επαναφέρεις την Ελληνική ομάδα σε υψηλότερο επίπεδο, επειδή χρειάζεσαι παίκτες που να βρίσκονται σε ηλικία να σε οδηγήσουν σε αυτό το επίπεδο και να μπορούν να παίξουν σε ένα πρωτάθλημα ανταγωνιστικό και όταν έρχονται στην Εθνική να είναι συνηθισμένοι σε υψηλό επίπεδο. Πλέον παίζεις στους ομίλους απέναντι σε κορυφαίες ομάδες και τους καλύτερους παίκτες. Αυτή τη στιγμή υποφέρουμε. Είναι συνδυασμός πραγμάτων. 
Αν θα δούμε στις επόμενες κλήσεις παίκτες μεγάλους σε ηλικία και αν θα πέσει βάρος σε νέα παιδιά. 
Είναι νωρίς να μιλήσουμε για παίκτες. Αυτό που είπα, είμαι μόλις δέκα μέρες εδώ, έχουμε 8 μέρες τους παίκτες να δουλέψουμε. Θα ξεκινήσουμε να μιλάμε για το μέλλον. Δεν θα πω ονόματα, επειδή όπως ήδη είπα, χτίζοντας μια ομάδα, δεν σημαίνει πως πρέπει να έχεις μόνο νεαρούς παίκτες. Θεωρώ πως έχουμε έμπειρους παίκτες που για τα επόμενα δύο τρία χρόνια μπορούν να αγωνίζονται σε κορυφαίο επίπεδο και σίγουρα θα θέλαμε να τους έχουμε στην ομάδα μας. Εάν θεωρούμε πως ένας νεαρός παίκτης έχει προοπτική, προφανώς θα τον κοιτάξουμε. Αυτή είναι η διαδικασία. Δεν παίρνει μια μέρα θα πάρει μήνες. Η πίεση υπάρχει στην ομάδα και κυρίως στους παλαιότερους παίκτες, αλλιώς τα αποτελέσματα θα ήταν καλύτερα. Οι νεαροί παίκτες που επιλέξαμε θα τους δώσουμε την αυτοπεποίθηση που χρειάζεται, θα τους δώσουμε χρόνο. Όταν ξεκινήσουμε να παίζουμε τα προκριματικά για το Παγκόσμιο Κύπελλο θέλουμε να έχουμε μια ομάδα που θα την βλέπουμε σαν μια ομάδα που θα έχει την προοπτική πρόκρισης για το Κατάρ. 

Για την επιθετική του φιλοσοφία, καθώς δηλώνει πως δεν του αρέσει η άμυνα και η άποψή του για την αλλαγή Μασούρα Γιαννούλη. 

Μιλάμε για δύο πράγματα επειδή αν παίξεις απέναντι στο Λιχτενστάιν, περιμένεις να κερδίσεις το ματς, με δύο, τρία ή τέσσερα γκολ. Είναι παράξενος να λες πως αν προηγείσαι με 1-0 να παίξεις άμυνα με το ρίσκο να δεχτείς γκολ.  Παίξαμε σε όλο το ματς, χωρίς να δώσουμε ευκαιρίες στον αντίπαλο όπως κάναμε με την Φινλανδία και το πρόβλημα σήμερα ήταν πως δεν σκοράραμε. Ανάλογα με τον αντίπαλο θα προσαρμόζουμε τον τρόπο που θα παίζουμε. Ορισμένες φορές θα πρέπει να παίζουμε άμυνα, όταν ο αντίπαλος είναι ισχυρός, αλλά αν παίξεις άμυνα απέναντι σε ένα αδύνατο αντίπαλο τότε περιμένεις να δεχτείς γκολ. Ο Γιαννούλης μπήκε αριστερά, Ο Παυλίδης με τον Κουλούρη θα ήταν στην επίθεση, ο Μπακάκης δεξιά για να βγάζει σέντρες, οπότε είχαμε έναν αριστεροπόδαρο αριστερά ένα δεξιοπόδαρο δεξιά, για να βγάζουν σέντρες και να μπορέσουμε να πετύχουμε ένα ακόμη γκολ και φέραμε τον Σωκράτη πιο κοντά στους επιθετικούς για να βοηθήσει σε αυτή την προσπάθεια. 

Μπορεί να βρει το γιατρικό για την Ελλάδα και πόσο καιρό θα πάρει.

Αυτός είναι ο λόγος που βρίσκομαι εδώ για να προσπαθήσω. Δεχτήκαμε αυτή τη δύσκολη πρόκληση γιατί ξέραμε, την κατάσταση της Ελλάδας. Σήμερα είδαμε πόσο δύσκολη είναι η κατάσταση και θα παλέψουμε με τα δύο χέρια να βρούμε τους παίχτες που θα μας βοηθήσουν να επιστρέψουμε σε ένα καλό επίπεδο και θα φέρουν τον κόσμο στο γήπεδο. Θα πάρει χρόνο, δεν έχουμε μαγικό ραβδί για να το αλλάξουμε. Πρέπει να επενδύσουμε χρόνο σε αυτό. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.