Νίκησε Εσθονία και ατυχία και χτίζει χαρακτήρα!

Η Ελλάδα, κόντρα και στις ατυχίες που της συνέβησαν, κατάφερε να πάρει σπουδαία νίκη στο Ταλίν κόντρα στην Εσθονία με 2-0 διατηρώντας το απόλυτο των νικών που έχει στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Η Ελλάδα, κόντρα και στις ατυχίες που της συνέβησαν, κατάφερε να πάρει σπουδαία νίκη στο Ταλίν κόντρα στην Εσθονία με 2-0 διατηρώντας το απόλυτο των νικών που έχει στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου. 

Το συγκρότημα του Μίκαελ Σκίμπε πήρε μία εκτός έδρας νίκη, η οποία εκτός από τους βαθμούς, το βοηθάει να «χτίσει» και προσωπικότητα, αφού δεν επηρεάστηκε από τις δύο αναγκαστικές αλλαγές που έγιναν στο πρώτο εικοσάλεπτο του αγώνα. 

Τα πλάνα των δύο προπονητών:

Ο Μίκαελ Σκίμπε επέλεξε ένα σύστημα 4-2-3-1 με τον Καρνέζη κάτω απ’ τα δοκάρια, τους Παπασταθόπουλο – Μανωλά στο κέντρο της άμυνας, δεξιά ο Τοροσίδης, αριστερά ο Σταφυλίδης, αμυντικά χαφ οι Μανιάτης – Κυριάκος Παπαδόπουλος, δεξιά στην επίθεση ο Μπακασέτας, αριστερά ο Καρέλης, αιχμή του δόρατος ο Μήτρογλου και πίσω του, σε ρόλο δημιουργικού χαφ, ο Μάνταλος. 

Το ίδιο σύστημα χρησιμοποίησε και ο Μάρτιν Ράιμ με τον Αξάλου κάτω απ’ τα γκολπόστ, τους Κλάβαν – Μπαράνοφ στο κέντρο της άμυνας, δεξιά ο Τενίστε, αριστερά ο Καλάστε, αμυντικά χαφ οι Ντμιτρίεφ – Μετς, δεξί εξτρέμ ο Μάριν, αριστερό ο Μουτς, στην κορυφή ο Ζένιοφ και πίσω του, σε ρόλο “δεκαριού”, ο Βασίλιεφ.

Γκολ από τα αποδυτήρια και γρήγορα ένα ξεμάτιασμα!

Η Ελλάδα μπήκε πολύ δυνατά στην αναμέτρηση και στο δεύτερο μόλις λεπτό κατάφερε να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα. 

Συγκεκριμένα, στο πρώτο κόρνερ που κέρδισαν οι διεθνείς, ο Μάνταλος έκανε τη σέντρα και ο Τοροσίδης με κεφαλιά από την «καρδιά» της περιοχής έστειλε την μπάλα στα δίχτυα των Εσθονών. 

Όλα έδειχναν να ξεκινούν ιδανικά για τους παίκτες του Μίκαελ Σκίμπε αλλά στη συνέχεια η ατυχία έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο. 

Το πρώτο «χτύπημα» ήρθε στο έκτο μόλις λεπτό όταν ο Παπασταθόπουλος έκανε νεύμα στον πάγκο για αλλαγή καθώς κάποιος τραυματισμός δεν του επέτρεπε να συνεχίσει στο ματς και τη θέση του πήρε ο Ταχτσίδης. 

Σαν να μην έφτανε αυτό για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα δώδεκα λεπτά αργότερα ατύχησε ξανά καθώς ο Βασίλης Τοροσίδης πέρασε αναγκαστικά εκτός με τον Μάριο Οικονόμου να περνάει αντί γι’ αυτόν. 

Ένα λεπτό μετά τη συμπλήρωση του πρώτου μισαώρου ήταν η σειρά της Εσθονίας για να κάνει αναγκαστική αλλαγή με τον Τενίστε να δίνει τη θέση του στον Καμς. 

Οι γηπεδούχοι μπορεί να είχαν την κατοχή αλλά απείλησαν ελάχιστα με τους Έλληνες να «οχυρώνονται» σωστά στα μετόπισθέν τους και να προσπαθούν να χτυπήσουν σε κάποια κόντρα επίθεση. Έτσι, το πρώτο ημίχρονο έκλεισε με την Ελλάδα να διατηρεί το προβάδισμα με 1-0.  

Το «καθάρισε»!

Στο δεύτερο μέρος το σκηνικό δεν άλλαξε. Η Εσθονία πήρε από τα πρώτα λεπτά την κατοχή της μπάλας θέλοντας να πιέσει και να πετύχει ένα γρήγορο γκολ που θα έφερνε το ματς στα ίσια. 

Απ’ την άλλη, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έδωσε προτεραιότητα στην αμυντική οργάνωση και «οχύρωση» γνωρίζοντας πως το μηδέν θα της χάριζε τη νίκη. 

Στο 61ο λεπτό όλα έγιναν πιο εύκολα. Ο Μπακασέτας κέρδισε φάουλ, στα δεξιά. Ο Μίκαελ Σκίμπε έδωσε εντολή την εκτέλεση να αναλάβει ο Σταφυλίδης και ο Έλληνας αμυντικός τον δικαίωσε καθώς με αριστοτεχνικό χτύπημα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της Εσθονίας γράφοντας το 2-0. 

Κάπου εκεί, οι γηπεδούχοι κατάλαβαν πως πλέον το έργο τους ήταν πολύ δύσκολο για να μπορέσουν να πάρουν κάτι θετικό από την αναμέτρηση. Οι διεθνείς στα εναπομείναντα λεπτά πατούσαν με μεγαλύτερη άνεση και ασφάλεια στον αγωνιστικό χώρο γνωρίζοντας πως έχουν στα χέρια τους ένα «ασφαλές» σκορ, το οποίο και κατάφεραν να κρατήσουν μέχρι το τέλος της αναμέτρησης. 

Μάλιστα, η Ελλάδα είχε την ευκαιρία να πετύχει και τρίτο τέρμα αλλά το σουτ του Μάνταλου στο 79ο λεπτό τράνταξε τη συμβολή των δοκών της Εσθονίας και το 2-0 παρέμεινε. 

Με αυτό τον τρόπο η Ελλάδα διεύρυνε το απόλυτο των νικών που είχε έως τώρα μετρώντας πλέον τρία τρίποντα σε ισάριθμα παιχνίδια, παραμένοντας στην πρώτη θέση σε ισοβαθμία με το Βέλγιο. 

Οι συνθέσεις:

Εσθονία (Μ. Ράιμ): Αξάλου, Ντμιτρίεφ (80′ Μοζνίκοφ), Μάριν, Ζένιοφ, Βασίλιεφ, Κλάβαν, Λουτς (69′ Πούργιε) , Μετς, Καλάστε, Μπαράνοφ, Τενίστε (31′ Καμς)

Ελλάδα (Μ. Σκίμπε): Καρνέζης, Μανιάτης (86′ Τζιόλης), Μανωλάς, Παπαδόπουλος, Καρέλης, Μήτρογλου, Μπακασέτας, Τοροσίδης (18′ Οικονόμου), Μάνταλος, Παπασταθόπουλος (6′ Ταχτσίδης), Σταφυλίδης 

Δείτε εδώ το match center του αγώνα. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.