«Αυτοκράτειρα» Μπάγερν (video)

Η Μπάγερν Μονάχου επικράτησε της Λειψίας με 3-0 στον τελικό του Κυπέλλου Γερμανίας και κατέκτησε το νταμπλ

Πέρυσι ήταν ο Νίκο Κόβατς στον πάγκο της Άιντραχτ εκείνος που εμπόδισε τη Μπάγερν να πετύχει νταμπλ. Φέτος ήταν αυτός που την οδήγησε στο 12ο νταμπλ της ιστορίας της και πρώτο μετά το 2016. 
Ο Κόβατς μάλιστα έγινε ο πρώτος προπονητής μετά το Φέλιξ Μάγκατ το 2006 που κατακτά δύο σερί χρονιές το Κύπελλο Γερμανίας.

Τα αρχικά πλάνα
Ο Ραλφ Ράγκνιγκ παρέταξε την ομάδα του, στον παρθενικό της τελικό, σε σχηματισμό 4-4-2 με τον Γκουλάτσι στην εστία, Κλόστερμαν, Κονατέ, Όρμπαν, Χάλστενμπεργκ στην άμυνα, Άνταμς, Καμπλ, Φόρσμπεργκ, Σάμπιτσερ στη μεσαία γραμμή, Βέμερ και Πόουλσεν στην επίθεση. 
Την ίδια ώρα ο Νίκο Κόβατς είχε το Νόιερ, που επέστρεφε από απουσία δύο μηνών, στην εστία, Κίμιχ, Σούλε, Χούμελς, Αλάμπα στην άμυνα, Τιάγκο Αλκάνταρα και Χάβι Μαρτίνεθ ήταν τα αμυντικά χαφ, Γκνάμπρι, Μίλερ και Κομάν επιχείρησαν στην πλάτη του Λεβαντόφσκι. 

Μίλησαν ο Νόιερ και ο Λεβαντόφσκι
Η Μπάγερν είχε το όνομα η Λειψία όμως τη χάρη στα πρώτα λεπτά του ματς. Ήταν εκείνη που έβγαλε ένταση κι ενθουσιασμό φτάνοντας μάλιστα στην πρώτη μεγάλη στιγμή του ματς στο ενδέκατο λεπτό. Ο Πόουλσεν με κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής είδε τη μπάλα να καταλήγει στο δοκάρι μετά την απομάκρυνση του Νόιερ. 
Με τις δύο ομάδες αλληλοεξουδετερωμένες στο χώρο της μεσαίας γραμμής, ήταν η Λειψία εκείνη που κρατούσε το παιχνίδι στον έλεγχο της. 
Στο 29ο λεπτό η Μπάγερν αναπτύχθηκε με τον Κομάν και τον Αλάμπα στην αριστερή της πτέρυγα. Ο Αυστριακός έβγαλε σέντρα και ο Λεβαντόφσκι με υπέροχη γυριστή κεφαλιά έβαλε μπροστά στο σκορ την ομάδα του σημειώνοντας το 39ο τέρμα του στη σεζόν σε όλες τις διοργανώσεις!
Εκεί ενεργοποιήθηκε ο νόμος της «βαριάς φανέλας» καθώς μέχρι το τέλος του ημιχρόνου η Λειψία «πάγωσε» η Μπάγερν πήρε τον έλεγχο και θα μπορούσε να κάνει στην εκπνοή του ημιχρόνου και το 2-0 με το Χούμελς, αλλά δεν το επέτρεψε ο Γκουλάτσι. 

Καθοριστικός παράγων ο Νόιερ 
Η Λειψία άρχισε καλά και το δεύτερο ημίχρονο αναζητώντας το τέρμα της ισοφάρισης, όμως ο Μάνουελ Νόιερ αποδείχθηκε απροσπέλαστος. 
Στο 48ο λεπτό εξουδετέρωσε το τετ α τετ του Φόρσμπεργκ κι έδωσε το σύνθημα για το νέο «κύμα επιθέσεων» των Βαυαρών. 
Λεβαντόφσκι, Χούμελς, Μίλερ δεν τα κατάφεραν για την ομάδα του Νίκο Κόβατς, αλλά στο 77ο λεπτό ο Κομάν είχε τρόπο για το 2-0. 
Ο Γάλλος έκανε σπουδαίο κοντρόλ στην περιοχή απενεργοποιώντας την άμυνα της Λειψίας και ολοκλήρωσε την ενέργεια του με αριστερό σουτ. 
Στο 85ο λεπτό ο Λεβαντόφσκι έφτασε τα σαράντα γκολ σε όλες τις διοργανώσεις φέτος, καθώς έγραψε με έξοχο «σκαφτό» πλασέ το 3-0. 
Ρόμπεν και Ριμπερί πέρασαν σαν αλλαγή στα τελευταία λεπτά για να αγωνιστούν για τελευταία φορά με τη φανέλα των Βαυαρών

Κίτρινες κάρτες: Ουπαμεκανό (82’) – Λεβαντόφσκι (85’)

ΛΕΙΨΙΑ (Ραλφ Ράγκνιγκ): Γκουλάτσι – Κλόστερμαν, Κονατέ (81’ Κονατέ), Όρμπαν (70’ Ουπαμεκανό), Χάλστενμπεργκ – ‘Άνταμς (63’ Λάιμερ), Καμπλ, Φόρσμπεργκ, Σάμπιτσερ – Πόουλσεν, Βέμερ (4-4-2)

ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝ. (Νίκο Κόβατς): Νόιερ – Κίμιχ, Σούλε, Χούμελς, Αλάμπα – Τιάγκο, Χάβι Μαρτίνεθ (64’ Τολισό) – Γκνάμπρι (73’ Ρόμπεν), Μίλερ, Κομάν (86’ Ριμπερί) – Λεβαντόφσκι (4-2-3-1)


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.