Ο Κόβατς εναντίον των παικτών του

Μπάγερν Μονάχου εναντίον Άιντραχτ Φρανκφούρτης, λοιπόν, στον 75ο τελικό του Κυπέλλου Γερμανίας, με τους Βαυαρούς να διεκδικούν το 19ο τρόπαιο της ιστορίας τους και τους "αετούς" το πρώτο Κύπελλο μετά το 1988.

Μπάγερν Μονάχου εναντίον Άιντραχτ Φρανκφούρτης, λοιπόν, στον 75ο τελικό του Κυπέλλου Γερμανίας. Ή αν προτιμάτε του 75ου DFB Pokal. Για δεύτερη διαδοχική χρονιά η ομάδα της Φρανκφούρτης φτάνει ως το τέλος της διαδρομής, μόνο που φέτος ελπίζει τα συναισθήματα να είναι τελείως διαφορετικά από πέρυσι. Όταν ηττήθηκε 2-1 από τη Μπορούσια Ντόρμουντ.

Πρόσωπο του τελικού, ο Νίκο Κόβατς. Ο αναμορφωτής και δημιουργός αυτής της ομάδας. Ο άνθρωπος που την επομένη της 19ης Μαϊου και του τελικού του Βερολίνου θα βγάλει τη φόρμα της Άιντραχτ και θα φορέσει αυτή της Μπάγερν Μονάχου. Ο άνθρωπος που θα διαδεχθεί τον Γιουπ Χάινκες, ο οποίος έχει κατακτήσει δύο φορές το τρόπαιο ως ποδοσφαιριστής και ως προπονητής.

Ο 46χρονος Κροάτης τεχνικός με παρελθόν στον Βαυαρικό σύλλογο την περίοδο 2001-2003 ελπίζει ότι θα χαρίσει στην Άιντραχτ το 5ο Κύπελλο Γερμανίας στην ιστορία της κόντρα στην ομάδα που θα προπονεί τη νέα σεζόν, καθώς υπέγραψε συμβόλαιο τριετούς διάρκειας. 

Για τη Μπάγερν Μονάχου θα είναι ο 22ος τελικός DFB Pokal στην ιστορία της, έχοντας ήδη κατακτήσει το τρόπαιο 18 φορές, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ. Η Άιντραχτ από την άλλη θα συμμετέχει για 8η φορά στον τελικό της διοργάνωσης μετρώντας τέσσερις κατακτήσεις και τρεις απώλειες, με πιο πρόσφατη την περυσινή.

Τελευταίος τίτλος για την ομάδα της Φρανκφούρτης το 1988, όταν κέρδισε 1-0 τη Μπόχουμ. Πάντως, δεν είναι η πρώτη φορά που η Άιντραχτ φτάνει σε δύο διαδοχικούς τελικούς Κυπέλλου Γερμανίας, αφού είχε συμβεί το ίδιο και τις σεζόν 1973-74 και 1974-75 με τους “αετούς” να κατακτούν και τις δύο φορές το τρόπαιο. 



Ο Νίκο Κόβατς έγινε μόλις ο δεύτερος προπονητής στην ιστορία της ομάδας που καταφέρνει κάτι τέτοιο, να οδηγήσει τον σύλλογο σε δύο σερί τελικούς. Ο πρώτος που κατάφερε κάτι ανάλογο ήταν ο 83χρονος σήμερα, Ντίτριχ Βάις (1974 και 1975). 

Ο πρώτος τελικός της Άιντραχτ ήταν χαμένος. Τη σεζόν 1963-64, όταν ηττήθηκε 2-0 τη Μόναχο 1860, ενώ ο δεύτερος χαμένος τελικός ήταν και πάλι με ομάδα του Μονάχο. Τη σεζόν 2005-06 αντιμετώπισε στο Βερολίνο τη Μπάγερν Μονάχου, η οποία με γκολ του Κλαούντιο Πιζάρο έφτασε στην κατάκτηση του τίτλου, ενώ οι Βαυαροί έγιναν οι πρώτοι που κέρδισαν το Double δύο συνεχόμενες χρονιές. Ο τρίτος χαμένος τελικός ήταν την περυσινή σεζόν, πάλι στο Βερολίνο, με αντίπαλο τη Μπορούσια Ντόρτμουντ, η οποία πήρε τη νίκη με 2-1. 

Μπάγερν Μονάχου και Άιντραχτ Φρανκφούρτης θα αναμετρηθούν για 138η φορά στην ιστορία τους, με τους Βαυαρούς να μετρούν 67 νίκες, τους “αετούς” να έχουν πανηγυρίσει 39, ενώ 30 ματς τελείωσαν σε ισόπαλο αποτέλεσμα.

Αυτά, λοιπόν, αναφέρουν οι αριθμοί. Το πρόσωπο του τελικού όμως δεν είναι άλλο εκτός από τον Νίκο Κόβατς. Ο Κροάτης προπονητής θα τεθεί αντιμέτωπος των παικτών του. Των τωρινών ή των μελλοντικών άραγε; Οι απαντήσεις στις 19 Μαϊου, στον 75ο τελικό του DFB Pokal, ο οποίος θα μεταδοθεί ζωντανά από τα κανάλια Novasports.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.