Πρωταθλητές στην ανθρωπιά (video, photos)

Συγκινητικός φόρος τιμής της Ατλέτικο Νασιονάλ στην αδικοχαμένη ομάδα της Σαπεκοένσε.

Συγκινητικός φόρος τιμής της Ατλέτικο Νασιονάλ στην αδικοχαμένη ομάδα της Σαπεκοένσε.

Το γήπεδο «Ατανάσιο Ζιραρντότ» του Μεντεγίν, δεν φιλοξένησε τον πρώτο τελικό του Κόπα Σουδαμερικάνα για τραγικούς λόγους, ωστόσο μόνο άδειο δεν ήταν την ώρα έναρξης του αγώνα που δεν έγινε ποτέ.

Περίπου 52.000 οπαδοί της Νασιονάλ, ντυμένοι στα λευκά και κρατώντας κεριά στα χέρια, μαζί με άλλους τόσους που ήταν συγκεντρωμένοι έξω από το γήπεδο, απότισαν συγκινητικό φόρο τιμής στα 71 θύματα της αεροπορικής τραγωδίας που συντάραξε την Κολομβία και την Βραζιλία, ξεκληρίζοντας την Σαπεκοένσε, αντίπαλο της Νασιονάλ στον πρώτο τελικό του Κόπα Σουδαμερικάνα.

Το σύνθημα «Vamos, vamos, Chape» δονούσε την ατμόσφαιρα, την ώρα που οι Κολομβιανοί οπαδοί αλλά και οι παίκτες της Νασιονάλ εξέφραζαν την συμπαράστασή τους προς την τραγική ομάδα και τις οικογένειες των θυμάτων, μέλη των οποίων βρέθηκαν στο γήπεδο.

«Το ποδόσφαιρο δεν έχει σύνορα», «μία νέα οικογένεια γεννιέται» και «αιώνιοι πρωταθλητές», ήταν μερικά από τα μηνύματα που ανέφεραν σε πανό οι φίλοι της Νασιονάλ, δείχνοντας την αλληλεγγύη τους. Ο Ζοσέ Σέρα, Υπουργός Διεθνών σχέσεων της Βραζιλίας, ευχαρίστησε τους Κολομβιανούς για την πρωτοβουλία τους και ο δήμαρχος του Μεντεγίν, άφησε ελεύθερα 71 περιστέρια στον ουρανό, την ώρα που διαβάζονταν από τα μεγάφωνα τα ονόματα των θυμάτων. Επίσης, διαβάστηκε μήνυμα από τον Πάπα Φραγκίσκο, ενώ ο δήμαρχος της πόλης Σαπεκό, Λουτσιάνο Μπουλιγόν, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς τους Κολομβιανούς για την συμπαράστασή τους:

«Ήταν να μπω στο μοιραίο αεροπλάνο αλλά δεν πέταξα λόγω μίας υποχρέωσης. Η συμπαράσταση που είχαμε από τον πρόεδρο μέχρι τους οδηγούς ταξί στους δρόμους της Κολομβίας είναι ανεκτίμητη. Σε ευχαριστώ Κολομβία. Ποτέ δεν είχαμε ακούσει τόσο πολύ κόσμο να φωνάζει ”Σαπέ, Σαπέ, Σαπέ” και αυτό θα μείνει. Τίποτα δεν μπορεί να επαναφέρει στη ζωή αυτούς που έφυγαν, αλλά ο πόνος μας μαλακώνει. Εκ μέρους όλων των πολιτών του Σαπεκό, σε ευχαριστούμε Κολομβία».

Την ίδια ώρα, στο γήπεδο της Σαπεκοένσε «Arena Condá», οι φίλοι της ομάδας απότισαν με την σειρά τους φόρο τιμής στους αδικοχαμένους ήρωές τους.

Δείτε τις συγκινητικές εικόνες και video:



Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.