Κύπελλο για τη Βαλένθια, ακόμα μια αποτυχία της Μπάρτσα! (video)

Η Βαλένθια κατέκτησε το όγδοο κύπελλο Ισπανίας επικρατώντας 2-1 της Μπαρτσελόνα! Δοκάρι είχε ο Μέσι, ο οποίος ήταν και ο σκόρερ της Μπάρτσα, που έχασε ακόμα έναν τίτλο μετά το Τσάμπιονς Λιγκ.

Νικήτρια η Βαλένθια με 2-1 στον τελικό του “Μπενίτο Βιγιαμαρίν”, καθώς επικράτησε της Μπαρτσελόνα των πολλών απουσιών (απόντες οι Τερ Στέγκεν , Ντεμπελέ, Σουάρες, Μπόατενγκ και Ραφίνια) σε έναν τελικό με υψηλή ένταση!  

Η γάτα και η… νυχτερίδα

Η Βαλένθια αμύνθηκε μαζικά στο πρώτο μέρος, αφήνοντας την μπάλα στην Μπαρτσελόνα, η οποία είχε συντριπτική κατοχή μπάλας με ποσοστό που έφτασε το 77%! Η Μπαρτσελόνα δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί την κατοχή της μπάλας, καθώς ο Μέσι ο οποίος ήταν ο κύριος εκφραστής των επιθετικών δημιουργιών των Καταλανών ήταν εξαιρετικά κλεισμένος.

Η Βαλένθια στον αντίποδα ήταν περίφημη στις αντεπιθέσεις της και έχασε την πρώτη μεγάλη στιγμή της στο πέμπτο λεπτό, με τον Ροντρίγκο να πλασάρει σε κενή εστία και τον Πικέ να σώζει την Μπαρτσελόνα.

Η Μπαρτσελόνα δεν ήταν το ίδιο τυχερή στη συνέχεια, καθώς οι νυχτερίδες ευτύχησαν να σκοράρουν δύο φορές, στο 21ο με τον Γκαμεϊρό και στο 33ο λεπτό με τον Ροντρίγκο! Δύο γκολ που αποκάλυψαν τις αδυναμίες της Μπαρτσελόνα στο να αμυνθεί σε ανοικτό γήπεδο. Ο Μέσι με τον Ράκιτιτς είχαν διπλή ευκαιρία σχεδόν στην εκπνοή του πρώτου μέρους, όμως ο Ντομενέκ ήταν σε ετοιμότητα και διατήρησε το 2-0 της Βαλένθια!

Προσπάθεια επιστροφής 

Στο δεύτερο ημίχρονο η Μπαρτσελόνα δεν είχε άλλη επιλογή από τα να παίξει όλα της τα χαρτιά στο δρόμο για την ανατροπή. Ο Βαλβέρδε έκανε δύο αλλαγές με τον Ο Βιδάλ να παίρνει τη θέση του Αρτούρ και τον Μάλκομ αυτή του Σεμέντο. Η Βαλένθια πάντως απείλησε πρώτη με ένα καλό σουτ του Γκουέδες, αλλά ο Λιονέλ Μέσι ήταν αυτός ο οποίος ταρακούνησε το ματς πρώτος στο δεύτερο μερος.

Στο 51′ είχε δοκάρει μετά από ένα συγκλονιστικό σλάλομ και τελείωμα στη φάση με το εξωτερικό του αριστερού του ποδιού. Η μπάλα κατέληξε στο δεξί δοκάρι του Ντομενέκ, ενώ στην επαναφορά ο Βιδάλ δεν κατάφερε να σκοράρει! Στο 64′ ο αρχηγός της Βαλένθια, Ντάνι Παρέχο αποχώρησε εξαιτίας τραυματισμού και η Μπαρτσελόνα είχε ευκαιρία πλέον να πιέσει περισσότερο. Αποτέλεσμα της πίεσης ήταν μια χαμένη ευακιρία του Πικέ στο 71′, αλλά και το γκολ του Μέσι στο 73′!

Ο Αργεντινός σκόραρε με κοντινό πλασέ, μετά την ασταθή επέμβαση του Ντομενέκ σε κεφαλιά του Λενγκλέ. Μέχρι το φινάλε η Βαλένθια είχε σημαντικές ευκαιρίες στο ανοικτό γήπεδο με τον Γκουέδες να τελειώσει το ματς, όμως τρίτο γκολ δεν ήρθε! Η ομάδα του Μαρθελίνιο κράτησε το πολύτιμο προβάδισμα και έδωσε χαρά στους σχεδόν 21.000 φίλους που βρέθηκαν στο γήπεδο της Μπέτις. Η Μπαρτσελόνα μετά τον αποκλεισμό στο Τσάμπιονς Λιγκ, βίωσε την απώλεια ενός ακόμη τίτλου. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.