Έγραψε ιστορία στο «σπίτι» της

Η Χιλή νίκησε την Αργεντινή στη διαδικασία των πέναλτι με επί μέρους σκορ 4-1 μετά το 0-0 της κανονικής διάρκειας και της παράτασης και κατέκτησε το Κόπα Αμέρικα για πρώτη φορά.

Η Χιλή νίκησε την Αργεντινή στη διαδικασία των πέναλτι με επί μέρους σκορ 4-1 μετά το 0-0 της κανονικής διάρκειας και της παράτασης και κατέκτησε το Κόπα Αμέρικα για πρώτη φορά. Η φουρνιά των Βιδάλ, Σάντσες, Βαλδίβια έκανε ό,τι δεν μπόρεσαν οι προκάτοχοί τους και πανηγύρισε τον «παρεθνικό» της τίτλο.

Την ίδια ώρα, η Αργεντινή του Μέσι έμεινε χωρίς τίτλο επί των ημερών του «μικρού μάγου», χωρίς κούπα γενικότερα από το 1993 και δεύτερη στη λίστα με τις πολυνίκεις του θεσμού πίσω από την Ουρουγουάη. 

Καλός ρυθμός

Οι δύο ομάδες μπήκαν… ορεξάτες στον αγωνιστικό χώρο, δείχνοντας επιθετική διάθεση από τα πρώτα λεπτά. Γκολ δε σημειώθηκε ποτέ, αλλά ευκαιρίες υπήρχαν εκατέρωθεν. Η πρώτη για τη Χιλή στο 11′, όταν ο Βιδάλ έκανε το σουτ στην κίνηση από την περιοχή, αλλά ο σωστά τοποθετημένος Ρομέρο απέκρουσε.

Η Αργεντινή από την πλευρά της, «άγγιξε» το γκολ στο 20′, όμως ο Αγουέρο που πήρε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι μετά από εκτέλεση φάουλ του Μέσι, είδε τον Μπράβο να του λέει «όχι» εντυπωσιακά.

Έπεσε… ξύλο

Ο ρυθμός έπεσε σταδιακά στο δεύτερο μέρος και ειδικά όσο πλησίαζε το τέλος του 90λεπτου και οι κάρτες άρχισαν να κάνουν συχνά την εμφάνισή τους. Στο φινάλε της κανονικής διάρκειας, ωστόσο, οι δύο ομάδες θα μπορούσαν να αποφύγουν την παράταση. Ο Σάντσες με σουτ στην κίνηση στο 82′ έστειλε την μπάλα μόλις άουτ, ενώ στην τελευταία φάση, στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Ιγουαΐν έχασε την ευκαιρία του αγώνα.

Ο επιθετικός της Νάπολι δεν μπόρεσε να σπρώξει εξ επαφής την μπάλα στα δίχτυα και έγινε μοιραίος για την ομάδα του, όπως και στον περσινό τελικό του Μουντιάλ.

Σάντσες ο… λυτρωτής

Στην παράταση δεν άλλαξε κάτι και όλα κρίθηκαν στη «ρώσικη ρουλέτα» των πέναλτι. Εκεί, ευστόχησαν οι τέσσερις πρώτοι εκτελεστές της Χιλής και ήταν… αρκετοί. Αυτό διότι ο Ιγουαΐν σούταρε στα… πουλιά στο δεύτερο πέναλτι της Αργεντινής και ο Μπράβο απέκρουσε το τρίτο του Μπανέγα.

Ο Σάντσες ήταν ο τελευταίος που ακούμπησε την μπάλα σε αυτό το Κόπα Αμέρικα και την έστειλε με εκτέλεση αλά Πανένκα να αναπαυτεί στα δίχτυα, βάζοντας φωτιά στο Εθνικό Στάδιο του Σαντιάγο. 

Χιλή (Σαμπάολι): Μπράβο – Σίλβα, Ντίας, Μεδέλ – Ίσλα, Βιδάλ, Βαλδίβια (75′ Φερνάντες), Αρανγκίς, Μποσεγιούρ – Σάντσες, Βάργκας (95′ Ενρίκες)

Αργεντινή (Μαρτίνο): Ρομέρο – Σαμπαλέτα, Ντεμικέλις, Οταμέντι, Ρόχο – Μασεράνο, Μπίλια, Παστόρε (81′ Μπανέγα) – Μέσι, Ντι Μαρία (29′ Λαβέτσι), Αγουέρο (74′ Αγουέρο)

Live Blog Χιλή – Αργεντινή


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.