Ήττα σε πρεμιέρα για την Αργεντινή ύστερα από 40 χρόνια!

Η «Αλμπισελέστε» γνώρισε την ήττα στο Σαλβαντόρ από την Κολομβία στο πρώτο παιχνίδι της στο 46ο Copa America, φεύγοντας λυπημένη από αναμέτρηση πρεμιέρας για πρώτη φορά από το 1979!

Ακόμη κι οι αριθμοί καταδεικνύουν το πόσο κόστισε στους Αργεντινούς από την Κολομβία με 2-0 στην πρεμιέρα του Copa America. Τελευταία φορά που η «Αλμπισελέστε» είχε ηττηθεί στον εναρκτήριο αγώνα του ραντεβού των εθνικών ομάδων της Νοτίου Αμερικής ήταν πριν από 40 χρόνια! Στις 18 Ιουλίου του 1979 είχε χάσει με 2-1 από τη Βολιβία, μένοντας τελικώς τελευταία στον όμιλο πίσω από τη Βραζιλία και τη Βολιβία. 

Στην ιστορία του Copa America, μόνο σε δύο περιπτώσεις ομάδα που ηττήθηκε στην πρεμιέρα, κατάφερε να φτάσει στην κατάκτηση του τροπαίου: η Βραζιλία το 2007 κι η Χιλή το 2016. Κατά σύμπτωση κι οι δύο είχαν επικρατήσει της Αργεντινής στον τελικό. 

Όσο για τον Λιονέλ Μέσι, για πρώτη φορά στη σταδιοδρομία του με την εθνική ομάδα των ανδρών, αποχωρεί ηττημένος από αναμέτρηση πρεμιέρας. Στα 8 προηγούμενα μεγάλα τουρνουά –Copa America και Παγκόσμια Κύπελλα- μετρούσε 5 νίκες και 3 ισοπαλίες με την Αργεντινή. 

Υπάρχει κι η εξαίρεση του Παγκοσμίου Κυπέλλου κάτω των 20 ετών το 2005. Τότε η Αργεντινή είχε χάσει στην πρεμιέρα της από τις Η.Π.Α., αλλά στο τέλος βρέθηκε στην κορυφή του κόσμου…


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.