Βασίλισσα στο σπίτι της!

Η Βραζιλία επικράτησε 3-1 του Περού (15’ Έβερτον, 45’+3 Ζεσούς, 90’+3 Ριτσάρλισον πεν. – 44’ Γκερέρο πεν.) και στέφθηκε Πρωταθλήτρια Νοτίου Αμερικής για ένατη φορά στην ιστορία της επιστρέφοντας στους τίτλους έπειτα από δώδεκα χρόνια!

Η Βραζιλία επικράτησε 3-1 του Περού (15’ Έβερτον, 45’+3 Ζεσούς, 90’+3 Ριτσάρλισον πεν. – 44’ Γκερέρο πεν.) και στέφθηκε Πρωταθλήτρια Νοτίου Αμερικής για ένατη φορά στην ιστορία της επιστρέφοντας στους τίτλους έπειτα από δώδεκα χρόνια, παρότι χρειάστηκε ν’ αγωνιστεί για είκοσι λεπτά με ποδοσφαιριστή λιγότερο έπειτα από την αποβολή του Ζεσούς με δεύτερη κίτρινη!
Ένας μεγάλος τελικός, αντάξιος ως επίλογος της διοργάνωσης Copa America διεξήχθη το βράδυ της Κυριακής στο Μαρακανά, του Ρίο ντε Τζανέιρο. Μια αναμέτρηση που ξεκίνησε με το Περού να δείχνει καλύτερα στοιχεία από τον αντίπαλό της αλλά την οικοδέσποινα Βραζιλία να αποδεικνύεται πιο ουσιαστική. Όπως στον ημιτελικό με την Αργεντινή έτσι και τώρα, στην πρώτη της επίσκεψη στ’ αντίπαλα καρέ, ο Ζεσούς έβγαλε τη σέντρα από δεξιά κι ο επερχόμενος στο δεύτερο δοκάρι Έβερτον με δυνατό πλασέ «άνοιξε» το σκορ.
Εξέλιξη που επέδρασε καταλυτικά στο παιχνίδι της ομάδας του Γκαρέκα, καθώς έχασε την κυριαρχία, τον έλεγχο και την αρχική αποφασιστικότητα που τη διέκρινε στα πρώτα λεπτά. Εντούτοις, έφτασε στην ισοφάριση ένα λεπτό πριν από τη λήξη του πρώτου μέρους με τον Γκερέρο ν’ αξιοποιεί το πέναλτι που έκανε ο Τιάγκο Σίλβα βρίσκοντας την μπάλα με το χέρι όντας εντός περιοχής. Και πάλι όμως η «Σελεσάο» δεν είχε πει την τελευταία της λέξη καθώς στις καθυστερήσεις ο δημιουργός του πρώτου τέρματος, Ζεσούς έδωσε εκ νέου το προβάδισμα στην ομάδα του κατοχυρώνοντας σπουδαίο ψυχολογικό πλεονέκτημα.
Οι δυο ομάδες μπήκαν χωρίς αλλαγές στο δεύτερο μέρος. Και πάλι το Περού έδειξε να πατάει καλύτερα στα πρώτα λεπτά. Η Βραζιλία όμως ήταν αυτή που έχανε τις ευκαιρίες τη μια πίσω από την άλλη. Κι εκεί που όλα έδειχναν πως το τρίτο γκολ ήταν θέμα χρόνου, ο Ζεσούς έπεσε στην παγίδα του Σαμπράνο, αντίκρυσε δεύτερη κίτρινη κάρτα κι άφησε την ομάδα του με δέκα για περισσότερο από είκοσι λεπτά.
Ο Τίτε ενίσχυσε την ανασταλτική λειτουργία της ομάδας του με δυο αλλαγές (Ριτσάρλισον, Μιλιτάο), ο Γκαρέκα «απάντησε» αντιστρόφως ανάλογα (Γκονσάλες, Ρουιντίας) όμως η ουσία δεν άλλαξε. Τουναντίον με τη συμπλήρωση ενενήντα λεπτών ο Έβερτον κέρδισε πέναλτι από ανατροπή που του έκανε ο Σαμπράνο κι ο Ριτσάρλισον με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι έγραψε τους τίτλους τέλους στην υπόθεση τίτλου.
Πολυτιμότερος ποδοσφαιριστής της διοργάνωσης αναδείχτηκε ο Ντάνι Άλβες, ενώ τον τίτλο του πρώτου σκόρερ πήρε ο Έβερτον με τρία γκολ.
Βραζιλία (Τίτε): Άλισον, Ντάνι Άλβες, Τιάγκο Σίλβα, Άλεξ Σάντρο, Μαρκίνιος, Κοουτίνιο (77’ Μιλιτάο). Κασεμίρο, Αρτούρ, Φιρμίνο (75’ Ριτσάρλισον), Έβερτον (90’+3 Λουρέιρο), Γκάμπριελ Ζεσούς.
Περού (Γκαρέκα): Γκαγιέσε, Ζαμπράνο, Αντβίνκουλα, Τράουκο, Άμπραμ, Γιοτούν (78’ Ρουντίας), Κουέβα, Καρίγιο (86’ Πόλο), Τάπια (82’ Γκονσάλες), Φλόρες, Γκερέρ.
Η εξέλιξη του τελικού του Κόπα Αμέρικα, ανάμεσα σε Βραζιλία και Περού, από το novasports.gr.



Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.