Σαν σήμερα «έφυγε» ο Μπράιαν Κλαφ

Στις 20 Σεπτεμβρίου 2004 έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 69 ετών ο Μπράιαν Κλαφ, ένας από τους πιο επιτυχημένους τεχνικούς στην ιστορία.

Στις 20 Σεπτεμβρίου 2004 έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 69 ετών ο Μπράιαν Κλαφ, ένας από τους πιο επιτυχημένους τεχνικούς στην ιστορία.

Ο Κλαφ, γεννήθηκε στις 21 Μαρτίου 1935 στο Μίντλεσμπρο και ως ποδοσφαιριστής διακρίθηκε στην θέση του επιθετικού με την ομώνυμη ομάδα αλλά και την Σάντερλαντ, πριν ένας σοβαρός τραυματισμός βάλει πρόωρο τέλος στην καριέρα του.

Η προπονητική του πορεία όμως έμελλε να γράψει ιστορία, με τον Κλαφ να κατακτά το πρωτάθλημα Αγγλίας με την Ντέρμπι Κάουντι και την Νότιγχαμ Φόρεστ, την οποία οδήγησε και σε δύο συνεχόμενα Κύπελλα Πρωταθλητριών, έχοντας δίπλα του το alter ego του, τον βοηθό Πίτερ Τέιλορ.

Δούλεψε επίσης σε Χάρτλπουλ, Μπράιτον και Λιντς, με το πέρασμά του από το «Έλαντ Ρόουντ» για μόλις 44 μέρες το 1974 να γίνεται βιβλίο και ταινία.

Ο πολυσυζητημένος προπονητής, που δεν δίσταζε ποτέ να προκαλέσει με τις «ατάκες» του στα ΜΜΕ, αποσύρθηκε από τους πάγκους το 1993 έπειτα από 18 χρόνια στον πάγκο της Νότιγχαμ Φόρεστ, για να φύγει από την ζωή το 2004 από καρκίνο στο στομάχι. Έναν χρόνο νωρίτερα είχε υποβληθεί σε μεταμόσχευση ήπατος, με την υγεία του κλονισμένη από το αλκοόλ.

Μπορεί να έχουν περάσει πλέον 14 χρόνια από τον θάνατό του, αλλά η Νότιγχαμ δεν ξέχασε τον θρυλικό προπονητή:


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.