Κοουτίνιο όπως λέμε… Ντελ Πιέρο

Στην ποδοσφαιρική αξία του Φιλίπε Κοουτίνιο υποκλίθηκε ο Γιούργκεν Κλοπ και μάλιστα δεν δίστασε να τον συγκρίνει με τον θρύλο Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο.
Δημοσίευση: 22/08/2019 - 16:00
Στην ποδοσφαιρική αξία του Φιλίπε Κοουτίνιο υποκλίθηκε ο Γιούργκεν Κλοπ και μάλιστα δεν δίστασε να τον συγκρίνει με τον θρύλο Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο
Ο Κοουτίνιο ξεκίνησε την ευρωπαϊκή σταδιοδρομία του στην Ίντερ, αλλά έφτιαξε το όνομα του στη Λίβερπουλ του Κλοπ, πριν μετακομίσει στη Μπαρτσελόνα, τον Ιανουάριο του 2018.   
Ο διεθνής Βραζιλιάνος, πρόσφατα μετακόμισε ως δανεικός (με δυνατότητα αγοράς) στη Μπάγερν Μονάχου.

«Είναι ένας παίκτης με ηγετικά χαρακτηριστικά που μπορεί να βοηθήσει στη διαμόρφωση μιας ομάδας», δήλωσε ο Γερμανός τεχνικός στο Kicker.
«Φυσικά,  χρειάζεται χρόνο, δεν θα κυριαρχήσει αμέσως, αλλά σίγουρα η Μπάγερν πήρε έναν σπουδαίο παίκτη.
Δεν έπαιξε στην αγαπημένη του θέση ως Νο 10 μαζί μας τόσο πολύ. Μπορεί να παίξει ως ένα σπουδαίο «οχτάρι» ή στην αριστερή πτέρυγα, επειδή είναι δυνατός σε μικρούς χώρους και επίσης αρκετά γρήγορος στο ανοιχτό γήπεδο.

Έχει ένα εξαιρετικό μάτι και «κοιτάζει» την αντίπαλη εστία. Από την εποχή του Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο έχω να δω κάποιον να τελειώνει τις κινήσεις του από τα αριστερά, τόσο συχνά.
Η Μπάγερν τον χρειάζεται.
Τώρα πρέπει να τον ενσωματώσει και να τον φροντίσει ώστε να πάρει το 100% από τον παίκτη. Η Μπουντεσλίγκα θα έχει πλέον έναν σπουδαίο παίκτη».