Ρόμπεν: «Ο Γκουαρδιόλα ήταν ο καλύτερος»

Ο Άριεν Ρόμπεν χαρακτήρισε τον Πεπ Γκουαρδιόλα ως τον καλύτερο προπονητή που είχε ποτέ στην καριέρα του.

Ο Άριεν Ρόμπεν χαρακτήρισε τον Πεπ Γκουαρδιόλα ως τον καλύτερο προπονητή που είχε ποτέ στην καριέρα του.

Ο Ολλανδός αποσύρθηκε από το ποδόσφαιρο μετά από μία δεκαετία στη Μπάγερν και τιμήθηκε σε εκδήλωση για την προσφορά του στη Μπουντεσλίγκα από το Sport Bild.

Στην εκδήλωση που έγινε στο Αμβούργο, έδωσε το παρών και ο Γιούργκεν Κλοπ (πήρε το βραβείο του Γερμανού προπονητή της χρονιάς), ο οποίος θυμήθηκε με χιούμορ το νικητήριο γκολ του Ρόμπεν στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ με τη Ντόρτμουντ.

«Ήθελα να τον κλωτσήσω στα οπίσθια εκείνη τη στιγμή. Όταν οι Ρόμπεν και Ριμπερί άρχισαν να γυρίζουν κι αυτοί πίσω για να αμυνθούν, ήμασταν πλέον χαμένοι», είπε ο Κλοπ, ενώ ο Ρόμπεν όταν ρωτήθηκε για τον καλύτερο προπονητή της καριέρας του απάντησε:

«Είναι δύσκολη ερώτηση, είχα πολλούς μεγάλους πρπονητές (σ.σ: Φαν Χάαλ, Μουρίνιο, Αντσελότι, Χάινκες), αλλά ο καλύτερος ήταν ο Πεπ Γκουαρδιόλα. Περάσαμε πολύ καλά μαζί του και παίξαμε φανταστικό ποδόσφαιρο. Όταν ήρθε ήμουν ήδη στα 30 και σε αυτή την ηλικία προσπαθείς απλά να διατηρείσαι σε υψηλό επίπεδο και να μη γίνεις χειρότερος. Με αυτόν όμως έγινα ακόμα καλύτερος, άρχισα να παίζω σε διαφορετικές θέσεις που δεν είχα φανταστεί ποτέ. Ήταν ό, τι καλύτερος».

Για την απόφασή του να σταματήσει και την επόμενη μέρα στη ζωή του, ο Ρόμπεν απάντησε: «Αγαπώ το ποδόσφαιρο, αλλά μερικές φορές πιστεύεις ότι μπορείς να κάνεις τα πάντα και δεν σκέφτεσαι την πραγματικότητα που λέει ότι δεν είσαι πια 16 χρονών που δεν έχει ιδέα τι θα πει τραυματισμός. Την επόμενη σεζόν θα προπονώ την ομάδα του γιού μου. Ξέρετε ήδη τι θα περιλαμβάνει το πρόγραμμα προπόνησης, το πώς να συγκλίνεις από αριστερά και να σουτάρεις με το δεξί»!


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.