Ο Φορτούνης στο Novasports (vid)

Λίγο πριν αναχωρήσει για την Γερμανία και την Καϊζερσλάουτερν ο Κώστας Φορτούνης μίλησε στην κάμερα της Nova.

Ενας από τους ποδοσφαιριστές που ξεχώρισε τη χρονιά που πέρασε, στην ελληνική Superleague, ήταν αναμφίβολα ο Κώστας Φορτούνης. Ο νεαρός άσος έκανε με τη φανέλα του Αστέρα Τρίπολης, «πράγματα και θαύματα», με συνέπεια να προσελκύσει το ενδιαφέρον πολλών ομάδων. Ηταν φανερό πως η πόλη της Τρίπολης σύντομα θα αποτελούσε παρελθόν γι αυτόν!

Το ότι θα πήγαινε όμως στη Γερμανία, ασφαλώς δεν θα μπορούσε να το φανταστεί. Κι όμως η πρόταση από τη Καϊζερσλάουτερν (άλλοτε πρωταθλήτρια της χώρας) έφτασε και ο Φορτούνης δεν θα μπορούσε να πει «όχι»! Λίγο πριν πάρει το αεροπλάνο με προορισμό τη νέα του ποδοσφαιρική πατρίδα, μίλησε στη κάμερα της NOVA και φυσικά στο Novasports.gr για τη γλυκιά περιπέτεια που ανοίγεται μπροστά του.

-Κώστα, πετάς για Γερμανία, ανήκεις πλέον στη Καϊζερσλάουτερν! Μεγάλη πρόκληση για σένα.
«Σίγουρα είναι μεγάλη πρόκληση να συνεχίζεις στο εξωτερικό στα 19 σου χρόνια! Ηταν το όνειρό μου από μικρός γιατί πιστεύω πως είναι το καλύτερο για έναν νεαρό αθλητή να πηγαίνει στο εξωτερικό»

-Πως προέκυψε αυτή η συνεργασία;
« Από τη στιγμή που τελείωσε η συνεργασία μου με τον Αστέρα, τα έβαλα κάτω με την οικογένειά μου και αποφασίσαμε να μετακινηθώ στη Γερμανία, διότι θεωρήσαμε πως ήταν το καλύτερο για μένα. Η Καϊζερσλάουτερν είναι μια από τις καλές ομάδες του γερμανικού πρωταθλήματος, όπως οι περισσότερες σ΄ αυτή τη χώρα και νομίζω πως έκανα μια καλή επιλογή»

-Με τι συναισθήματα πηγαίνεις στη Γερμανία; Εχεις φόβο, άγχος ή απόλυτη εμπιστοσύνη στις δυνάμεις σου;
«Σίγουρα δεν ξέρω τι θα αντιμετωπίσω, όμως από κει και πέρα για να πάρω αυτή την απόφαση, νιώθω έτοιμος και πιστεύω πως όλα θα πάνε καλά!»

-Εχεις μιλήσει με κάποιους έλληνες που κάνουν ή έκαναν καριέρα στη Γερμανία;
«Είναι πολύ καλός μου φίλος ο Κυριάκος Παπαδόπουλος, μιλάμε κάθε μέρα στο τηλέφωνο και όταν ήρθε αυτή η πρόταση, μου είπε ‘ μη το σκέφτεσαι καθόλου΄ κι έτσι το αποφάσισα» 

-Φεύγεις στο καλύτερο σημείο από το ελληνικό πρωτάθλημα με όλ΄ αυτά που ακούγονται τελευταία;
«Ναι, το ελληνικό ποδόσφαιρο όπως βλέπουμε δεν πάει και τόσο καλά και νομίζω πως πράγματι είναι η κατάλληλη στιγμή για να φύγω!»

-Πως τ΄ ακούς αυτά που γίνονται;
«Είναι πρωτόγνωρα πράγματα! Το ελληνικό ποδόσφαιρο πρέπει να πάει μπροστά και πιστεύω να συμβεί αυτό γιατί το αξίζει»

-Υπήρξε, πάντως, για σένα ενδιαφέρον και από τον Ολυμπιακό. Μάλιστα ο κ. Μαρινάκης σε μια εκδήλωση ουσιαστικά σε είχε προαναγγείλει. Τι άλλαξε;
«Ο Ολυμπιακός μου έκανε πρόταση, αλλά νομίζω πως η καλύτερη επιλογή για μένα ήταν να φύγω στο εξωτερικό. Εκτός των άλλων δεν τα έβρισκε η ομάδα μου, ο Αστέρας με τον Ολυμπιακό κι έτσι δεν μπορούσα να κάνω κάτι άλλο»

-Τι θα θυμάσαι από τον Αστέρα Τρίπολης;
«Το ότι ήταν η πρώτη μου ομάδα στη Superleague, μου έδωσε αυτή την ευκαιρία, τους φιλάθλους που αν και δεν ήταν πολλοί, ήταν πάντα κοντά μας και τους ανθρώπους της διοίκησης»

-Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που σε βοήθησαν σε αυτή την πορεία σου προς τη Γερμανία;
«Ναι, θέλω να αναφέρω τον κ. Βλάχο, με βοήθησε πάρα πολύ αυτός ο άνθρωπος, διότι από την αρχή μου είπε πως αν αξίζω θα παίξω και ότι και να πω είναι λίγο γι αυτόν! Απλά, ένα μεγάλο ευχαριστώ»

-Μίλησες μαζί του τελευταία;
«Ναι, πριν δυο εβδομάδες. Μου είπε πως έκανα καλή επιλογή και μου έδωσε συγχαρητήρια!»

-Κώστα, επειδή είσαι μικρός και φεύγεις μακριά, οι δικοί σου ανησυχούν καθόλου; Το να φεύγεις από τα Τρίκαλα για την Τρίπολη, είμαι μεν μακρινό ταξίδι, όμως εντός Ελλάδας. Τώρα όμως πας Γερμανία. Τι σου λένε;
« Πράγματι, όταν έφυγα στη Τρίπολη στενοχωρήθηκαν, όμως ήμασταν σχετικά κοντά. Τώρα στη Γερμανία θα έρθει ο αδερφός μου μαζί μου. Είναι κάτι που συζητήσαμε πολλές φορές και φυσικά θα είναι πάντα κοντά μου. Η μητέρα μου βέβαια, όπως όλες οι μανάδες, ανησυχεί, αλλά τι να γίνει».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.