Παραιτήθηκε ο Χένες από τη Μπάγερν

Την παραίτησή του από την προεδρία της Μπάγερν Μονάχου υπέβαλε ο Ούλι Χένες, μετά την ποινή της φυλάκισής του για τριάμισι χρόνια.
Δημοσίευση: 14/03/2014 - 10:52

Την παραίτησή του από την προεδρία της Μπάγερν Μονάχου υπέβαλε ο Ούλι Χένες, μετά την ποινή της φυλάκισής του για τριάμισι χρόνια. Ο Γερμανός παράγοντας τιμωρήθηκε από τη δικαιοσύνη για φοροδιαφυγή. Ο Χένες τόνισε πως θα συνεχίσει να είναι δίπλα στην ομάδα, παρά τη δικαστική του περιπέτεια.

Χαρακτηριστικά, ο Χένες αναφέρει στην επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε: «Μετά από συζητήσεις με την οικογένειά μου, αποφάσισα να αποδεχτώ την απόφαση του δικαστηρίου του Μονάχου για την ποινή φυλάκισής μου. Έδωσα εντολή στους δικηγόρους μου να μη ζητήσουν επανεξέταση της υπόθεση, κάτι που αποτελεί για μένα ζήτημα ακεραιότητας και ευθύνης. Η φοροδιαφυγή ήταν για μένα το μεγαλύτερο λάθος της ζωής μου και πρέπει να αποδεχτώ τις συνέπειες».

Στη συνέχεια, ο Γερμανός υπογράμμισε: «Επιπροσθέτως, παραιτούμαι από τη θέση του προέδρου της Μπάγερν και του επικεφαλής των μετόχων. Θέλω να διασφαλίσω πως δεν θα υποστεί κανένα κακό ο σύλλογος. Η Μπάγερν είναι το έργο όλης μου της ζωής και θέλω να παραμείνει έτσι. Θα μείνω στο πλευρό αυτού του σπουδαίου συλλόγου και των ανθρώπων του με κάθε άλλο τρόπο, για όσο ζω. Ευχαριστώ τους φίλους μου και τους φίλους της Μπάγερν από καρδιάς για τη συμπαράστασή τους».