Σώθηκε στα χαρτιά η Φλουμινένσε!

Η πρωταθλήτρια Βραζιλίας το 2012, Φλουμινένσε, γνώρισε αγωνιστικά τον υποβιβασμό τη σεζόν 2012/2013, όμως η ιστορική ομάδα του Ρίο ντε Τζανέιρο θα παραμείνει, αν δεν αλλάξει κάτι, στο Μπραζιλεράο λόγω τραγικού σφάλματος της Πορτουγκέζα.

Η πρωταθλήτρια Βραζιλίας το 2012, Φλουμινένσε, γνώρισε αγωνιστικά τον υποβιβασμό τη σεζόν 2012/2013, όμως η ιστορική ομάδα του Ρίο ντε Τζανέιρο θα παραμείνει, αν δεν αλλάξει κάτι, στο Μπραζιλεράο λόγω τραγικού σφάλματος της Πορτουγκέζα.

Η ομάδα του Σάο Πάολο τερμάτισε στη δωδέκατη θέση της βαθμολογίας, με 48 βαθμούς, ενώ Φλουμινένσε (46 βαθμοί), Βάσκο Ντα Γκάμα (44), Πόντε Πρέτα (37) και Ναούτικο Ρεσίφε (20) γνώρισαν τον υποβιβασμό στη δεύτερη κατηγορία της χώρας.

Αυτά στο γήπεδο όμως! Την Παρασκευή (27/12) το Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Όργανο της ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Βραζιλίας επέβαλλε ποινή αφαίρεσης τεσσάρων βαθμών στην Πορτουγκέζα για αντικανονική συμμετοχή του παίκτη Έβερτον την 38η και τελευταία αγωνιστική του Μπραζιλεράο, στο 0-0 εντός με την Γκρέμιο.

Αυτόματα η Πορτουγκέζα πέφτει στους 44 βαθμούς, τερματίζει 17η στη θέση της ιστορικής Φλουμινένσε, η οποία σώζεται! Έτσι αν δεν αλλάξει κάτι η ιστορική «Φλου», με απόφαση που πάρθηκε ομόφωνα, δεν θα χάσει την κατηγορία και θα συνεχίζει και τη νέα σεζόν να παίζει στη μεγάλη κατηγορία της χώρας.

Η διοίκηση της Πορτουγκέζα απειλεί να προσφύγει στα πολιτικά δικαστήρια για να δικαιωθεί, ακόμη και στο CAS, όμως τα δεδομένα είναι εναντίον της, ενώ απειλείται και με κυρώσεις από τη FIFA στην περίπτωση που πράξει το πρώτο.

Μείον τέσσερις βαθμούς «έφαγε» για τον ίδιο λόγο (χρησιμοποιήθηκε ο τιμωρημένος Αντρέ Σάντος στο 1-1 με την Κρουζέιρο την τελευταία αγωνιστική) και η Φλαμένγκο, που από τους 49 βαθμούς κατρακύλησε στους 45, χωρίς ν΄ απειληθεί, πάντως, με υποβιβασμό. Οι δύο ομάδες υποστηρίζουν πώς ουδέποτε ενημερώθηκαν επίσημα από την Ομοσπονδία για τις τιμωρίες των παικτών τους!


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.