Πέθανε η Ιρανή που συνελήφθη για παράνομη είσοδο σε γήπεδο!

Μία 29χρονη Ιρανή ποδοσφαιρόφιλη υπέκυψε στα τραύματά της, μία εβδομάδα αφότου αυτοπυρπολήθηκε λόγω επικείμενης καταδίκης για παράνομη είσοδο σε γήπεδο ποδοσφαίρου!

Μία 29χρονη Ιρανή ποδοσφαιρόφιλη υπέκυψε στα τραύματά της, μία εβδομάδα αφότου αυτοπυρπολήθηκε λόγω επικείμενης καταδίκης για παράνομη είσοδο σε γήπεδο ποδοσφαίρου!

Η Σαχάρ Κονταγιαρί, έγινε γνωστή ως «μπλε κορίτσι» στα social media, όταν συνελήφθη από τις ιρανικές αρχές να παρακολουθεί αγώνα της Εστεγκλάλ, ντυμένη με τα χρώματα της αγαπημένης της ομάδας και μεταμφιεσμένη σε άνδρα.

Η 29χρονη, συνελήφθη  – στο Ιράν απαγορεύεται στις γυναίκες η είσοδος στα ποδοσφαιρικά γήπεδα – και οδηγήθηκε στο δικαστήριο, όπου αυτοπυρπολήθηκε όταν της γνωστοποιήθηκε ότι κινδυνεύει με ποινή φυλάκισης έξι μηνών. 

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Shafaghna, η Κονταγιαρί εξέπνευσε την Τρίτη σε νοσοκομείο της Τεχεράνης. καθώς βρισκόταν στην εντατική με εγκαύματα στο 90% του σώματός της.

«Αυτό που συνέβη είναι σπαρακτικό. Το μόνο ”έγκλημά” της ήταν το ότι είναι γυναίκα σε μία χώρα όπου οι γυναίκες υφίστανται διακρίσεις με τους πιο φρικιαστικούς τρόπους σε κάθε πλευρά της ζωής τους, ακόμα και στον αθλητισμό», σχολίασε σχετικά ο Φίλιπ Λούθερ, εκπρόσωπος της Διεθνούς Αμνηστίας.

H ΦΙΦΑ, εξέδωσε συλλυπητήρια ανακοίνωση προς την οικογένειά της και ζήτησε ξανά από τις αρχές του Ιράν να επιτρέψουν την είσοδο των γυναικών στα γήπεδα.

Θέση στο θέμα είχε πάρει και ο πρώην παίκτης του Πανιώνιου και της ΑΕΚ Μασούντ Σοτζέι, γράφοντας στον λογαριασμό του στο Instagram: «Είμαστε σοκαρισμένοι από τις παλιές απαγορεύσεις εις βάρος των γυναικών και οι μελλοντικές γενιές θα μένουν άναυδες μαθαίνοντας ότι στη δική μας εποχή απαγορευόταν στις γυναίκες να μπαίνουν στα γήπεδα. Αιτία γι’ αυτές τις απαγορεύσεις είναι οι σάπιες και αηδιαστικές απόψεις του παρελθόντος, οι οποίες θα είναι ακατανόητες για την επόμενη γενιά».

Η Ρόμα με ανάρτηση στον λογαριασμό της στο Twitter «χρωμάτισε» μέρος του εμβλήματός της μπλε στη μνήμη της 29χρονης τονίζοντας:

«Η Ρόμα είναι κίτρινη και κόκκινη, αλλά σήμερα η καρδιά μας αιμορραγεί στα μπλε λόγω της Σαχάρ Κονταγιαρί. Το όμορφο παιχνίδι πρέπει να μας ενώνει και όχι να μας χωρίζει. Ήρθε η ώρα να επιτραπεί σε όλους στο Ιράν να απολαμβάνουν τους ποδοσφαιρικούς αγώνες μαζί».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.