Γκέκας: Δεν αλλάζω άποψη

Εμμένει στην απόφασή του για αποχώρηση από την Εθνική Ελλάδος, ο Φάνης Γκέκας.

Ο επιθετικός της Άιντραχτ Φρανκφούρτης τόνισε πως μόνο αν αλλάξουν ορισμένα πράγματα στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, θα σκεφτεί το ενδεχόμενο επιστροφή του. Επίσης, αναφέρθηκε και στην εφετινή του πορεία στο γερμανικό πρωτάθλημα. Ο Γκέκας μίλησε ραδιοφωνικό σταθμό «Libero».

Για την Εθνική ομάδα: «Δεν με έχει πληγώσει καθόλου. Στεναχωρήθηκα που έφυγα από την Εθνική, αλλά δεν με πλήγωσε. Αν πληγώθηκαν κάποιοι άλλοι, δεν το ξέρω. Ήταν μια πολύ μεγάλη απόφαση να φύγω από την Εθνική, δεν το σκέφτηκα μέσα σε μία ημέρα. Την απόφασή μου την είχα πάρει πολύ καιρό τώρα. Πλέον το έχω συνειδητοποιήσει. Και δεν αλλάζει κάτι. Η απόφαση είχε παρθεί».

Για το ενδεχόμενο αναθεώρησης της απόφασης: «Αν αναθεωρήσω την απόφασή μου πάει να πει ότι έκανα μαλακία εγώ και ζητώ συγνώμη για την έκφραση. Αν αναθεωρήσω πάει να πει επίσης ότι είμαι βλάκας εγώ. Θα είναι σαν να αναιρώ τον εαυτό μου, να πάω δηλαδή και να πω ‘ζητώ συγνώμη και γυρίζω’. Γιατί να το κάνω αυτό;».

Σχετικά με την περίπτωση να αλλάξουν οι συνθήκες στην Εθνική ομάδα κι αν τότε υπάρξει ενδεχόμενο αναθεώρησης. «Αυτό είναι άλλο, αλλά είναι πολύ δύσκολο να γίνει.  Έχω πάρει την απόφασή μου: Για μένα, η Εθνική… Τέλος».

Για το γεγονός ότι εντάσσεται στις καλύτερες μεταγραφές της Μπόχουμ την τελευταία 16ετία: «Δεν το ήξερα. Αυτό είναι τιμητικό για μένα. Εκείνη τη περίοδο η Μπόχουμ είχε πολύ καλή ομάδα. Πήγα στην ομάδα όταν ήμασταν τελευταίοι και κάναμε εκπληκτικό δεύτερο γύρο. Σε ότι αφορά την Χέρτα Βερολίνου  ήταν δύσκολα από την αρχή. Θεωρώ ότι είχαμε την ομάδα για να σωθούμε, αλλά έγιναν κάποια λάθη. Εντός έδρας δεν πήραμε τους βαθμούς».

Για την εκπληκτική πορεία της Ντόρτμουντ και κατά πόσο τον εξέπληξε: «Αν ήταν η πρώτη χρονιά μου στη Γερμανία, θα έλεγα ότι μου προκάλέσε έκπληξη, αλλά τα τελευταία δύο χρόνια από τότε που ανέλαβε την Ντόρτμουντ, ο Γιούργκεν Κλοπ είναι μια άλλη ομάδα που παίζει πολύ καλό ποδόσφαιρο και δεν αποτελεί έκπληξη η βαθμολογική θέση της. Πράγματι, στηρίχθηκε σε παίκτες δικούς της, κάτι δηλαδή που λείπει από τις ελληνικές ομάδες οι οποίες ασχολούνται με τους ξένους ποδοσφαιριστές. Έχουν παραμελήσει τους έλληνες και τους έχουν στο χωριό τους να παίζουν ποδόσφαιρο κι αυτό είναι ότι χειρότερο».

Γενικότερα για το ελληνικό πρωτάθλημα και σχετικά με την διαφορά που έχουν αποκτήσει Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός: «Εδώ και πολλά χρόνια οι δύο ομάδες έχουν αυτή τη διαφορά. Απλά βλέπουμε καλύτερο πρωτάθλημα μεταξύ των μικρών ομάδων που έχουν ενισχυθεί. Βέβαια πάλι έγιναν προσθήκες πολλών ξένων κι αυτό είναι άσχημο για το ελληνικό ποδόσφαιρο και για την εθνική ομάδα, διότι δεν παίζουν οι Έλληνες και μετά θα τους ψάχνουμε. Κι αν δεν πάνε καλά οι ομάδες τότε φταίνε οι προπονητές, οι παίκτες, εκτός από τους παράγοντες».

Για την άποψη ότι οι Έλληνες έχουν υψηλό κασέ: «Δηλαδή τους ξένους που τους βρίσκουν; Από τη λαϊκή τους αγοράζουν; Δεν δίνουν το δικαίωμα στους έλληνες να γίνουν ελίτ στο πρωτάθλημα. Τους χρησιμοποιούν λίγο και μετά τους αφήνουν και πάλι έξω. Το θέμα του ελληνικού ποδοσφαίρου είναι οι παράγοντες και φτάσαμε σε σημείο να κινδυνεύουμε από παντού».

Για Αϊντραχτ Φρανκφούρτης, τον εαυτό του και τον Γιάννη Αμανατίδη: «Ξεκίνησα καλά, θα έλεγα ότι φέτος είναι η χρονιά μου. Διανύω την καλύτερη περίοδο στην καριέρα μου. Ένας επιθετικός κρίνεται από τα νούμερα, πρώτα απ’ όλα μετρούν καλά και δεν τα πάω άσχημα. Σε ότι αφορά τον Γιάννη, έκανε μία από τις δυσκολότερες επεμβάσεις, έμεινε περίπου έναν με ενάμισι χρόνο εκτός, αλλά σιγά σιγά βρίσκει τον εαυτό του κι αν γυρίσει θα είναι πολύ σημαντικό για την ομάδα. Είναι εξάλλου η σημαία της ομάδας».

Για τον Αρη που αντιμετώπισε τη Μπάγερ Λεβερκούζεν στο Europa League: «Ο Άρης έχει αποδείξει ότι φέτος τα πάει πολύ καλά στο Europa League και πιστεύω ότι θα περάσει στην επόμενη φάση. Ήταν άτυχος απέναντι στην Μπάγερ στη Γερμανία. Δικαιούταν τη νίκη, αλλά έχασε. Εξαρτάται από αυτόν κι εφόσον παίξει καλά απέναντι στην Ρόζενμποργκ, θα περάσει. Πιστεύω το ίδιο και για τις άλλες δύο ελληνικές ομάδες, τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ».

Για τη Λάρισα και σχετικά με την τοποθέτηση που είχε κάνει στο παρελθόν ότι θέλει να κλείσει τη καριέρα του στην ομάδα της Θεσσαλίας: «Αυτή τη στιγμή είναι νωρίς να σκέφτομαι το τέλος της καριέρας μου. Η Λάρισα έχει καλή ομάδα, πιστεύω όμως ότι την αδικεί η βαθμολογική θέση στην οποία βρίσκεται. Έγιναν κάποια λάθη από την αρχή, μπορεί όμως να ανακάμψει στον δεύτερο γύρο. Ειδικά τώρα που μπήκε στο καινούργιο γήπεδο, δεν υπάρχουν περιθώρια για να μην ανακάμψει. Προσωπικά είμαι ευτυχισμένος ούτως ή άλλως από τη στιγμή που πραγματοποίησα το όνειρό μου παίζοντας σε ένα από τα κορυφαία πρωταθλήματα, αλλά και είναι λογικό να νιώθω ευτυχισμένος που λείπω από το πρωτάθλημά».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.