Ρεχάγκελ: "Πετύχαμε κάτι ιδιαίτερο για τους Έλληνες" (vid)

Ο Ότο Ρεχάγκελ μετά το διάλογο με τον Φερνάντο Σάντος στάθηκε μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες για να μοιραστεί σκέψεις και συναισθήματα από το έπος του 2004 και όχι μόνο.
Δημοσίευση: 03/07/2019 - 17:13
Videos που αξιζει να δείτε
Έχουν περάσει δεαπέντε χρόνια από το έπος του 2004, αλλά ο Ότο Ρεχάγκελ θυμάται τα πάντα από εκείνο το καλοκαίρι και αποδείχθηκε αυτό για ακόμα φορά μιλώντας στην κάμερα της NOVA και στα υπόλοιπα τηλεοπτικά συνεργεία.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Ποια είναι η αίσθησή σας για τις τιμές  που γίνονται με την αρωγή του ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος για τα 15 χρόνια από την κατάκτηση του EURO;


"Εδώ και πάρα πολύ καιρό ξέρουμε ότι έχουμε πετύχει κάτι ιδιαίτερο. Ο κόσμος ακόμα μας ευχαριστεί καιτο αναγνωρίζει και είναι  σπουδαίο ότι αύριο θα δώσουμε έναν αγώνα απέναντι στην Πορτογαλία δηλαδή τον αντίπαλό μας στον τελικό στο EURO της Πορτογαλίας. Είναι επίσης σημαντικό ότι το παιχνίδι γίνεται για φιλανθρωπικό σκοπό."

Αντιλαμβάνεστε την παρακαταθήκη που έχετε αφήσει στους Έλληνες και το ελληνικό ποδόσφαιρο;

"Το καταλαβαίνω γιατί ολος ο κόσμος που ενδιαφέρεται για το ποδόσφαιρο και είναι πάρα πολύς, μιλάει συνεχώς για το κατόρθωμα της Πορτογαλίας".

Πως ζήσατε τον διάλογο με τον Φερνάντο Σάντος με τον οποίο αποτελείτε δύο πολύ σημαντικούς ανθρώπους για την Ελλάδα;

"Ήταν ένας πολύ ευχάριστος και φιλικός διάλογος. Είμαι σε μια ηλικία που μπορώ να τα δω όλα από μακριά, τον παρακολουθώ και του εύχομαι να συνεχίσει να έχει κάθε επιτυχία."

Αύριο θα είστε στον πάγκο από κοντά, γνωρίζετε σε τί κατάσταση είναι οι παίκτες σας;

"Ακόμα όχι, αλλά μαζί με τον Γιάννη Τοπαλίδη θα κάτσουμε σήμερα στο ξενοδοχείο όπως πάντα και θα βγάλουμε την εντεκάδα του αυριανού παιχνιδιού."

Θα ζητήσετε πειθαρχία ή θα τους έχετε ελεύθερους;

"Θα πρέπει να είναι πειθαρχημένοι αλλά και με μερικές ελευθερίες.

Σας ανησυχεί οτι η Πορτογαλία αναζητά ρεβάνς;

"Με ανησυχεί ότι έρχονται παίκτες που σταμάτησαν πριν λίγο καιρό το ποδόσφαιρο".

Πιστεύετε ότι έχουν αποδοθεί στην ομάδα οι τιμές που της άξιζαν;

"Η αναγνώριση και οι τιμές εκείνης της εποχής θα υπάρχουν πάντα γιατί πετύχαμε κάτι πολύ μεγάλο. Ίσως κάποια στιγμή περάσει σε δεύτερη μοίρα αν υπάρξει μια γενιά στην Ελλάδα που θα καταφέρει να πετύχει το ίδιο, αν και αυτό είναι κάτι δύσκολο καθώς θα πρέπει να υπάρξει μια γενιά παρόμοια με εκείνη για να πετύχει κάτι τόσο δύσκολο".

Τί σημαίνει  για σας ότι είστε από τους ελάχιστους προπονητές που έχουν πετύχει κάτι τέτοιο;

"Όταν σου κάνουν κάποια πρόταση και θέλουν να πας σε μια ομάδα για να πετύχεις αυτό που θέλουν κι εσύ το πετυχαίνεις τότε νιώθεις ευτυχισμένος και ικανοποιημένος".