Που χάθηκαν; Το novasports.gr ψάχνει τα ίχνη των παλαιών δυνάμεων του πρωταθλήματος

Το novasports.gr δεν ξεχνά τις ομάδες που άφησαν το σημάδι τους στο ελληνικό πρωτάθλημα και αναζήτησε τα ίχνη τους. 

Κάποτε ο δυνατός Ηρακλής του “μάγου” Χατζηπαναγή προκαλούσε… τρόμο στους αντίπαλους. Η Παναχαϊκή του Δαβουρλή θαυμασμό. Πλέον οι παλαιές δυνάμεις του ελληνικού ποδοσφαίρου είναι μια όμορφη ανάμνηση. Όπως ο Πανηλειακός του Τζόρτζεβιτς, ο Εθνικός του Μπατίστα, η Καλαμάτα του Λυμπερόπουλου, αλλά και ο Αθηναϊκός, η Καστοριά, το Αιγάλεω, η Δόξα Δράμας, ο Απόλλων Καλαμαριάς...

Το novasports.gr δεν ξεχνά τις ομάδες που άφησαν το σημάδι τους στο ελληνικό πρωτάθλημα και αναζήτησε τα ίχνη τους. Λίγες γραμμές πιο κάτω τα… αποτελέσματα. 

Ηρακλής

Μια πικρή ιστορία η πορεία του Ηρακλή τα τελευταία χρόνια. Λείπει ο “Γηραιός” από το ελληνικό πρωτάθλημα. Πολύ… Η τελευταία φορά που οι “κυανόλευκες” φανέλες μπήκαν σε γήπεδο ήταν για το τρίτο τοπικό της ΕΠΣΜ. Ο Ηρακλής πλέον βρίσκεται σε ένα μεταβατικό στάδιο λήψης αποφάσεων, ενώ στον ορίζοντα υπάρχει ένα πρότζεκτ με τον Ηρακλή Αμπελόκηπων. Ουδείς όμως γνωρίζει να πει με σιγουριά ποια είναι η επόμενη μέρα μιας παραδοσιακής δύναμης του ελληνικού ποδοσφαίρου… 

Εθνικός

Τα ίχνη του Εθνικού Πειραιώς βρέθηκαν στον έκτο όμιλο της Γ’ Εθνικής. Ένα από τα ιστορικότερα ποδοσφαιρικά σωματεία της χώρας, βρίσκεται μακριά από τη μεγάλη κατηγορία από το 1999. Τότε υποβιβάστηκε και δεν κατάφερε ποτέ να επανέλθει. Τα τελευταία χρόνια γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια, προκειμένου ο Εθνικός να σταθεί και πάλι στα πόδια του.

Παναχαϊκή 

Απούσα από την κορυφαία κατηγορία από το 2003. Η “αρχόντισσα” της Πάτρας βρέθηκε ακόμα και στην τρίτη κατηγορία, ενώ την τελευταία οκταετία βρίσκεται σταθερά στη δεύτερη κατηγορία και το παλεύει για τη μεγάλη επιστροφή. 

Αιγάλεω

Άλλη μια ιστορική ομάδα, η οποία αγωνίστηκε επί σειρά ετών στην κορυφαία κατηγορία και πλέον βρίσκεται στα… χαμηλά. Το City συμμετέχει στο πρωτάθλημα της Football League και θέλει να επανέλθει στα… σαλόνια του ελληνικού ποδοσφαίρου. 

Δόξα Δράμας

Με 21 συμμετοχές στην πρώτη κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, οι “μαυραετοί” έκαναν μια… guest εμφάνιση τη σεζόν 2011-12 και αυτή μακριά από τη φυσική τους έδρα και από τότε κάνουν το… ασανσέρ μεταξύ δεύτερης και τρίτης κατηγορίας. Φέτος συμμετέχουν στο πρωτάθλημα της Superleague 2. 

Απόλλων Καλαμαριάς

Με νέο όνομα από το 2017 (Απόλλων Πόντου), η συμπαθέστατη ομάδα του αείμνηστου Χάρρυ Κλυνν λείπει από την μεγάλη κατηγορία από το 2008 και την περιβόητη υπόθεση Βάλνερ. Φέτος είναι στον “πάγο” λόγω κορωνοϊού και αναμένει την έναρξη της Football League. 

Πιερικός

Τελευταία σεζόν της ομάδας από την Κατερίνη στην κορυφαία κατηγορία ήταν το 1992-93. Από τότε ο Πιερικός συμμετείχε μια φορά στα μπαράζ ανόδου (2009-10) και βρίσκεται στις μικρές κατηγορίες, συμμετέχοντας φέτος – εφόσον εκκινήσει – στη Football League. 

Καστοριά

Η Κυπελλούχος Ελλάδας το 1980, έχει χάσει εδώ και χρόνια τη λάμψη της. Απουσιάζει από την μεγάλη κατηγορία από το 1997 και αγωνίζεται πλέον στη Β κατηγορία της ΕΠΣ Καστοριάς! 

Αθηναϊκός

Έφτασε μέχρι και τα ευρωπαϊκά “σαλόνια”, βάζοντας δύσκολα στη σπουδαία Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ωστόσο ο Αθηναϊκός έχει “χαθεί” εδώ και χρόνια από τον ποδοσφαιρικό χάρτη. Οι “Λόρδοι” δεν βρίσκονται στα… παλάτια που είχαν συνηθίσει και φέτος βρίσκονται στην Α ΕΠΣΑ. 

Τρίκαλα

Πάνω από δύο δεκαετίες βρίσκονται τα Τρίκαλα μακριά από την Superleaue. Ο ΑΟΤ έφτασε μέχει και το τοπικό πρωτάθλημα της ΕΠΣ Τρικάλων, ωστόσο τα τελευταία είναι σταθερά στη Superleague 2 και “μάχεται” για την άνοδο. 

Πανηλειακός 

Το καμάρι του Πύργου έχει… εξαφανιστεί τα τελευταία χρόνια και βρίσκεται μεταξύ τοπικών και μικρών κατηγοριών. Μικρή εξαίρεση στην πτωτική πορεία των “ερυθρόλευκων” από το 2004 που υποβιβάστηκαν από την Α Εθνική ήταν η σύντομη παρουσία τους στη Β΄ Εθνική το 2014.  Τα… ίχνη του βρέθηκαν στην Α1 κατηγορία της ΕΠΣ Ηλείας…

Καλαμάτα

Η “μαύρη θύελλα” ψάχνει τη χαμένη της αίγλη, ωστόσο από το 2001 που υποβιβάστηκε από την Α Εθνική, δεν κατάφερε να επανέλθει. Συμμετείχε ακόμα και στην Α κατηγορία της ΕΠΣ Μεσσηνίας και φέτος αναμένει την έναρξη της Football League. 

Εδεσσαϊκός

Αν και η viral δήλωση του άλλοτε παράγοντα του Εδεσσαϊκού φροντίζει να κρατά “ζωντανή” την ομάδα στη μνήμη του φίλαθλου κοινού, η απουσία είναι μακρά. Από το 1997. Και από τότε ο Εδεσσαϊκός πηγαιοέρχεται στις μικρές κατηγορίες και στα τοπικά, ενώ φέτος περιμένει το… πράσινο φως για την έναρξη της Γ’ Εθνικής. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.