Ανδρεόπουλος: «Εξαιρετικές οι συνθήκες στη Γερμανία. Ξεχωρίζω τον Γρηγορίου»

Ο Κυριάκος Ανδρεόπουλος που πέρασε από την ΑΕΚ, μας μεταφέρει από τη Γερμανία το κλίμα που επικρατεί εκεί με τον κορωνοϊό. Μιλά για τα σχέδια του και τονίζει τις ποδοσφαιρικές διαφορές με την Ελλάδα. Ποιος ήταν ο καλύτερος προπονητής που είχε...

Ο Κυριάκος Ανδρεόπουλος τον Ιούλιο του 2015 μετά από εξαιρετικές εμφανίσεις με την Κέρκυρα, την οποία βοήθησε να επιστρέψει στα «σαλόνια» της Σούπερ Λιγκ και κάνοντας μια ακόμη σπουδαία χρονιά με τους «Φαίακες» συγκέντρωσε τα βλέμματα του ποδοσφαιρικού κόσμου επάνω του. Ο νεαρός ποδοσφαιριστής, με την παρουσία του στους αγωνιστικούς χώρους, ανάγκασε την ΑΕΚ, του Τραϊαννού Δέλλα, να κινηθεί για την απόκτησή του. 

Φόρεσε τη φανέλα της ΑΕΚ, όμως η τύχη δεν ήταν με το μέρος του. Τη στιγμή που ήταν έτοιμος να πάρει τις ευκαιρίες του, ήρθε ένας τραυματισμός, που τον άφησε εκτός αγωνιστικής δράσης για μεγάλο χρονικό διάστημα. 
Δεν το έβαλε ωστόσο ποτέ κάτω. Πάλεψε, προσπάθησε, για να δείξει πως αξίζει να βρίσκεται στην εντεκάδα της ομάδας του. Παραχωρήθηκε με την μορφή δανεισμού για να μπορέσει να πάρει χρόνο συμμετοχής και να επιστρέψει πιο δυνατός, όμως η αλλαγή προπονητή τον έφερε εκτός ΑΕΚ. Ακολούθησαν Κέρκυρα, ΑΕΛ, Τρίκαλα, πριν βρεθεί στη Γερμανία και την Μέσελβιτς. Εκεί έμεινε ένα χρόνο πριν αποκτηθεί από την τωρινή ομάδα του, την Πλάουεν. 

Ο Κυριάκος Ανδρεόπουλος φαίνεται πως εκεί βρήκε τον ποδοσφαιρικό του «παράδεισο». 

Ο 26χρονος αμυντικός μέσος, πήρε την απόφαση να αφήσει την Ελλάδα και να μετακομίσει στο εξωτερικό, δοκιμάζοντας τις δυνάμεις του στην Γερμανία.  

Πως είναι τα πράγματα στην Γερμανία;

Εδώ όπως παντού, τα πάντα είναι κλειστά, εκτός από Σούπερμαρκετ, φαρμακεία και κάποια ντελίβερι. Το καλό στη Γερμανία είναι πως κάνουν πολλά τεστ σχετικά με τον κορωνοϊό. Είμαι δεύτερη χρονιά στη Γερμανία έχω ήδη μάθει τη γλώσσα αλλά κάνω μαθήματα για να μπορώ να μιλάω ακόμη καλύτερα και να είμαι πιο άνετος.

Πως είναι η ζωή στη Γερμανία;

Είναι καλά σίγουρα, ωστόσο δεν μπορεί κανείς να πει ότι δεν είναι δύσκολα. Γενικά υπάρχει περισσότερη ηρεμία σε σχέση με την Ελλάδα.

Μιλάς καθόλου με τους ανθρώπους σου στην Ελλάδα;

Μιλάω με τους γονείς μου και τα αδέρφια μου και βρίσκονται και αυτοί κλεισμένοι σπίτι και προσέχουν πολύ. Είναι μια καινούργια κατάσταση στην οποία δεν έχουμε μάθει όμως πρέπει να είμαστε προσεκτικοί μέχρι να περάσει όλη αυτή η κρίση.
 

Πως ήρθε η πρόταση να πας Γερμανία;

Είχα ένα μάνατζερ όταν αγωνιζόμουν στην ΑΕΚ, ο οποίος με έφερε εδώ για δοκιμή. Έπεισα τους ανθρώπους ότι άξιζα να μου δοθεί μια ευκαιρία και έτσι παρέμεινα.

Ποιες οι διαφορές Ελλάδας και Γερμανίας ποδοσφαιρικά;

Το πρωτάθλημα που αγωνίζομαι είναι αρκετά δυνατό και αρκετά γρήγορο. Δεν είναι αντίστοιχο της Σούπερ Λιγκ, αλλά είναι καλύτερο από την Σούπερ Λιγκ 2. Οι ομάδες παίζουν πολύ επιθετικά και βγαίνουν γρήγορα στην κόντρα. Γενικά είναι ένα γρήγορο παιχνίδι. Επίσης η προπόνηση είναι διαφορετική σε σχέση με την Ελλάδα. Είναι πιο γρήγορη και πιο έντονη. 

Πως περνάει ο καιρός σου τώρα που είσαι κλεισμένος στο σπίτι;

Προσπαθούμε κάθε παίκτης να διατηρηθεί σε καλή κατάσταση όσο είναι εφικτό βεβαίως από το σπίτι, ωστόσο κάνουμε καθημερινά ομαδική προπόνηση μέσα από το Σκάιπ. Ο γυμναστής της ομάδας μας κάνει ασκήσεις δύναμης και εμείς ακολουθούμε. Τις υπόλοιπες ώρες, διαβάζω Γερμανικά βλέπουμε σειρές και έχω μάθει να μαγειρεύω!

Ποια είναι τα σχέδια σου για το μέλλον; 

Η Γερμανία είναι μια χώρα, που αν προσπαθείς πολύ θα πάρεις αυτό που αξίζεις στο τέλος. Υπάρχει αξιοκρατία κάτι που δεν το βρίσκεις εύκολα στην Ελλάδα. Στόχος μου είναι να παραμείνω όσο περισσότερο γίνεται εδώ και να κάνω το βήμα παραπάνω.

Θεωρείς πως πήρες τις ευκαιρίες που άξιζες στις ομάδες που αγωνίστηκες στην Ελλάδα;

Θεωρώ ότι έκανα μια πολύ καλή καριέρα στην Κέρκυρα με καλές χρονιές και είμαι ευγνώμων για τις στιγμές που πέρασα εκεί. Από εκεί και πέρα πήρα μεταγραφή στην ΑΕΚ που δεν κατάφερα να εδραιωθώ λόγω των τραυματισμών που είχα. Αλλά μέσα μου πάντα ψάχνω να βρω το καλύτερο για μένα δεν βολεύομαι με καταστάσεις γι αυτό και είμαι εδώ τώρα. Είμαι ευτυχισμένος με την προπόνηση που γίνεται στην ομάδα και με την κατάσταση που βρίσκομαι. 

Θα ήθελες να επιστρέψεις στην Ελλάδα η θεωρείς πως η Γερμανία είναι ποδοσφαιρικός «παράδεισος» για ένα ποδοσφαιριστή; 

Δεν έχω μπει στη διαδικασία να σκεφτώ την Ελλάδα τώρα. Έχω κάνει μεγάλη προσπάθεια με το να μάθω τη γλώσσα και να ενταχθώ στο γερμανικό σύστημα οπότε δεν είναι κάτι που σκέφτομαι. Θεωρώ στη Γερμανία οι συνθήκες είναι τέτοιες που εμένα προσωπικά με κάνουν ευτυχισμένο. Γήπεδα, εγκαταστάσεις, πληρωμές στην ώρα τους που μέσα από αυτά είμαι σε καλή κατάσταση. Είμαι ήρεμος γενικά και μπορώ να επικεντρωθώ στο ποδόσφαιρο. Αυτό ισχύει εδώ ανεξάρτητα κατηγορίας. Οι άνθρωποι εδώ δουλεύουν μεθοδικά. Ίσως το μοναδικό πρόβλημα είναι ο καιρός. Στο μέλλον θα δούμε. Το σημαντικότερο πράγμα στη Γερμανία είναι η προπόνηση. Υπάρχει ιεραρχία που όλοι την σέβονται. Κανένας δεν μπαίνει πάνω από τον προπονητή ο οποίος είναι αυτός που αποφασίζει. Αυτό που μου αρέσει, είναι πως από τις προπονήσεις της εβδομάδας, βγαίνει η εντεκάδα. 

ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΒΗΜΑ 

Η Πλάουεν είναι μια ομάδα με πολύ καλές εγκαταστάσεις και με δικό της γυμναστήριο, πισίνες, σάουνα αλλά και με μικρό μέσο όρο ηλικίας. Πολλά παιδιά του χρόνου θα κάνουν το επόμενο βήμα Είναι ομάδα με σχετικά μικρά συμβόλαια και έτσι η ομάδα μπορεί και αντεπεξέρχεται στις υποχρεώσεις της. Δουλεύουμε καθημερινά με τον προπονητή που κάνει καλή δουλειά και θέλουμε όλοι να κάνουμε την ομάδα ακόμη πιο δυνατή και γιατί όχι να κάνουμε το βήμα παραπάνω!

Ποιος είναι ο καλύτερος προπονητής που έχεις συνεργαστεί; 

Ο Μιχάλης Γρηγορίου αναμφισβήτητα. Ήταν ο προπονητής που με πίστεψε και ο προπονητής που μαζί του έκανα μεταγραφή σε μεγάλη ομάδα. Μαζί με τον Φαλκ Σίντλερ, είναι οι προπονητές που παίζω πρώτα γι αυτούς. Ήταν δίκαιος, σου ενέπνεε σεβασμό, δηλαδή στα αποδυτήρια, ένιωθες πως είχες κάποιον απέναντί σου. Σκληρός προπονητής δεν φοβήθηκε να με ρίξει στα βαθιά και δικαιώθηκε. Και εγώ όμως τον δικαίωσα με τις πορείες της ομάδας τότε. Δουλεύει σκληρά και θέλει να πετύχει. Έχει σωστές βάσεις και αυτό είναι σημαντικό για μένα. Δεν θέλει να σε κοροϊδέψει. 

Αν δεν υπήρχαν οι τραυματισμοί όσο ήσουν στην ΑΕΚ πιστεύεις θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα για σένα;

Θα μου πεις σε επηρέασε ένας τραυματισμός τόσο; Ναι, εκείνη την χρονιά με Σιμόες, Κορδέρο και Γιόχανσον, δεν είχα χώρο να μπω μετά από ένα τρίμηνο τραυματισμό. Λόγο ηλικία έκανα και λάθος επιλογές. Έπρεπε να έχω περισσότερη υπομονή και ψυχραιμία για να περιμένω την ευκαιρία μου. Σε τέτοια ομάδα επιβάλλεται να κάνεις υπομονή. Είναι μεγάλο μέγεθος η ΑΕΚ. 

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΖΗΤΙΑΝΟΣ Ο ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗΣ

Κάθε ποδοσφαιριστής, είναι ένας εργαζόμενος. Ο Κυριάκος Ανδρεόπουλος, όταν οι δρόμοι του με παλιές του ομάδες «χώρισαν», διεκδίκησε τα χρήματα του μέσω του μοναδικού όπλου που έχει κάθε παίκτης. Της προσφυγής. Κάτι που δεν αρέσει σε καμία ομάδα. 
Έχω κάνει δύο προσφυγές στην Ελλάδα. Διεκδίκησα δηλαδή τα δεδουλευμένα μου και αυτό δεν άρεσε σε πολλούς παράγοντες με ότι συνεπάγεται αυτό. Αυτό που θέλω να πω είναι πως για να κάνεις ένα ισχυρό ποδόσφαιρο, δεν φτάνει να έχεις γήπεδα ακαδημίες και εγκαταστάσεις. Πρέπει να έχεις και δυνατές προσωπικότητες. Η βάση, που είμαστε εμείς οι ποδοσφαιριστές πρέπει να είμαστε αμείλικτοι σε αυτό το θέμα. Σίγουρα οι καιροί είναι δύσκολοι. Το καταλαβαίνω, όχι μόνο εγώ αλλά όλοι μας. Γι αυτό ήρθα με 5 π.χ και όχι 10 που έπαιρνα γιατί ξέρουμε ότι υπάρχει πρόβλημα. Μην μου λες όμως πως δεν σε σκέφτομαι γιατί σε έχω σκεφτεί πρώτος που δέχτηκα τα 5 από 10. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι ο ποδοσφαιριστής  δεν είναι ζητιάνος. Είναι άνθρωπος που απαιτεί σεβασμό. Αν ξέρουν οι παράγοντες ότι έχουν να κάνουν με του υπαλλήλους που διεκδικούν και στην άλλη ομάδα υπάρχουν άλλοι 20 που επίσης διεκδικούν τότε ίσως λειτουργήσουν λίγο πιο έξυπνα. Αυτό απαιτεί προσωπικότητα. Γι αυτό λέω ότι πρέπει η βάση που είμαστε εμείς οι ποδοσφαιριστές να σεβόμαστε αυτό που κάνουμε στο έπακρο και να μην λέμε «έλα μωρέ δεν πειράζει». Πειράζει. 

ΚΑΜΠΙΑΣΟ…Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ

Ο πιο δύσκολος αντίπαλος που έχεις αντιμετωπίσει μέχρι στιγμής;

Ο Καμπιάσο. Μίλαγε 90 λεπτά σα να ήταν προπονητής. Φοβερό μυαλό! 

Καλύτερος συμπαίκτης;

Ο Καρντόσο που παίζαμε μαζί στην Κέρκυρα. Με έβαζε πάντα στη σωστή θέση, πάντα μου έδινε τη μπάλα στον σωστό χρόνο. 

Το μήνυμα σου στον κόσμο που βρίσκεται κλεισμένος στο σπίτι; 

Να μείνουμε όλοι σπίτι και να κάνουμε υπομονή για να περάσει όλη αυτή η κρίση. Να έχουμε ψυχραιμία χρειάζεται. Δεν πρέπει να φέρουμε την καταστροφή. Θέλει υπομονή. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.