Να μια ωραία πειθαρχημένη Ελλάδα!

Παρουσιάζοντας το καλύτερο πρόσωπο της τελευταίας πενταετίας, η Ελλάδα "πάτησε" την Βοσνία που καιγόταν για νίκη, επικράτησε με 2-1 με υπέροχο γκολ του Παυλίδη και αυτογκόλ του Κοβάτσεβιτς, ενώ είχε και δύο δοκάρια με Μασούρα και Σταφυλίδη. Κορυφαίος ο Μπακασέτας, δεν υστέρησε κανένας!

Η Εθνική Ελλάδος του Τζον Φαντ Σχιπ απέδειξε ότι έχει μέλλον! Απέναντι σε μια ομάδα που “καιγόταν” για τη νίκη  και παρά τις πολλές αλλαγές στο αρχικό σχήμα, η “γαλανόλευκη”‘ απέδωσε εξαιρετικά και πιθανότατα το δεύτερο ημίχρονο να συγκαταλέγεται στα καλύτερα των τελευταίων πολλών ετών.

Με τη μπαγκέτα στον Μπακασέτα και εξαιρετικούς τους Χατζηδιάκο, Κουρμπέλη, Λημνιό και Παυλίδη, αλλά και χωρίς κανέναν να υστερεί, η Ελλάδα ήταν απόλυτα πειθαρχημένη στο πλάνο του προπνητή της και κατάφερε να προηγηθεί στο 30′ μετά από υπέροχη ομαδική προσπάθεια και εξαιρετικό τελείωμα του Παυλίδη, ο οποίος πέτυχε το πρώτο του διεθνές γκολ. Οι Βόνσιοι ισογάρισαν στο 35′ με τον Γκόιακ αλλά μέχρι εκεί.

Στο δεύτερο ημίχρονο είδαμε την καλύτερη εκδοχή της Εθνικής ομάδας που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια. Με πάθος, με ωραίο συνδυαστικό ποδόσφαιρο και με 16 τελικές προσπάθειες θα μπορούσε να είχε διασύρει την αφελή της αντίπαλο, αλλά επικράτησε μόνο με 2-1 χάρη σε αυτογκόλ του Κοβάτσεβιτς από προσπάθεια του Φετφατζίδη ο οποίος πήρε το μάθημά του και φώναξε και πάλι “παρών”. Μασοούρας και Σταφυλίδης είχαν δοκάρια.

Έτσι ξεκίνησαν

Ο Τζον Φαντ Σχιπ για μια ακόμη φορά είχε εκπλήξεις στο αρχικό σχήμα ενώ άλλαξε και τη διάταξη. Στο τέρμα διατηρήθηκε ο Πασχαλάκης, στο κέντρο της άμυνας είχε τους Χατζηδιάκο και Σταφυλίδη για πρώτη φορά στην καριέρα του, δεξιά τον Μπακάκη και  αριστερά τον Γαννούλη. Στο κέντρο οι δύο αμυντικοί μέσοι ήταν οι Κουρμπέλης και Γαλανόπουλος, δεκάρι ο Μπακασέτας, αριστερά ο Μλανταλος, δεξιά ο Λημνιός και στην κορυφή ο Παυλίδης σε διάταξξ 4-2-3-1.

Από την άλλη ο Ρόμπερτ Προσινέτσκι είχε τους παίκτες του σε διάταξη 4-3-3 και ξεκίνησε τους Σέχιτς, Μπίτσαξιτς, Κοβάσεβιτς, Κβρζιτς, Κολάσινατς, Πιάνιτς, Τσίμιροτ, Σάριτς, Χαΐροβιτς, Γκόγιακ και Χότζιτς.

Το γκολ του Παυλίδη ό,τι πιο ωραίο από το 2014

Η Ελλάδα μπήκε στο ματς αλλαγμένη σε σχέση με το ματς με την Ιταλία θέλοντας να κρατήσει περισσότερο τη μπάλα στα πόδια της και η αλήθεια είναι ότι αυτός ο πρώτος στόχος επετεύχθη σε συνδυασμό με την καλή αμυντική λειτουργία. Με τις δύο ομάδες όμως να ψάχνουν τις συνεργασίες τους στην αντίπαλη περιοχή δε δημιιουργήθηκαν αξιολογες φάσεις στο πρώτο αυτό διάστημα του αγώνα. 

Η πρώτη τελική στο ματς ήρθε στο 13ο όταν λεπτό ο Πασχαλάκης δεν απομάκρυνε πειστικά τη σέντρα του Χάιροβιτς και εν συνεχεία ο Χατζηδιάκος απομλακρυνε εντυπωσιακά προ της γραμμής το σουτ του Χότζιτς. Στο ίδιο λεπτό ο Παυλίδης με πείσμα κέρδισε τη μπάλα μες την περιοχή από τον Κοβάσεβιτς αλλά πλάσαρε άσχημα με το αριστερό χάνοντας την ευκαιρία για κάτι καλό.

Με τη συμπλήρωση 17 λεπτών ο Γαλανόπουλος έκανε εξαιρετική κάθετη στον Λημνιό ο οποίος για εκατοστά δεν πρόλαβε να κάνει επαφή με τη μπάλα δίνοντας τη δυνατότητα στον Σέχιτς να απομακρύνει τον κίνδυνο.

Ώσπου φτάσαμε στο ημίωρο για να δούμε μια υπέροχη γαλανόλευκη ενέργεια μετά από πάρα πολύ καιρό. Ο Λημνιός από τα δεξιά έκανε πάσα προς τον άξονα έξω από την περιοχή με τον Μάνταλο που κινήθηκε στον φυσικό του χώρο να βγάζει με ένα άγγγιμα κάθετη στον Παυλίδη ο οποίος με μία κίνηση κλάσης μες την περιοχή άδειασε με το αριστερό του τον Μπίτσαξιτς και εκτέλεσε εύστοχα με ψύχραιμο πλασέ για το 1-0.

Με την ψυχολογία στα ύψη στο 33′ και πάλι με τον Λημνιό να βγάζει τη μπάλα στον Μπακασέτα ο οποίος κουβάλησε τη μπάλα όσο έπρεπε, έδωσε την κατάλληλη στιγμή στον Μπακάκη που ακολούθησε την αντεπίθεση και βρέθηκε σε θέση τετ α τετ για να νικηθεί από τον Σέχιτς. Στο επόμενο λεπτό και πάλι ο Λημνιός από δεξιά στην περιοχή γύρισε τη μπάλα στον Παυλίδη το τελείωμα του οποίου δεν ήταν το ιδανικό.

Κι ενώ ο ενθουσιασμός και η αυτοπεποίθηση έσπρωχναν την Εθνική ομάδα ήρθε η ισοφάριση των Βόσνιων στο 35′. Από οργανωμένη επιθετική προσπάθεια ο Κολάσινατς βρέθηκε αριστερά έξω από την περιοχλη με τον Γκόιακ να κινείται σε θέση φορα ανάμεσα στα δύο στόπερ που δεν αντιλήφθηκαν την κίνησή του. Ο Κολάσινατς ανενόχλητος έκανε την παράλληλη σέντρα και ο Γκόιακ τελείωσε σωστά τη φάση για το 1-1.

Η Ελλάδα πάντως θα μπορούσε να είχε ανακτήσει το προβάδισμα σε δύο περιπτώσεις. Αρχικά όταν το μακρινό σουτ του Μπακασέτα στο 38′ έδιωξε σε κόρνερ ο Σέχιτς και εν συνεχεία όταν ο Μάνταλος, από πάσα του Γαλανόπουλου (και υπέροχη προσποίηση του Παυλίδη που άφησε τη μπάλα κάτω από τα πόδια του), βρέθηκε μόνος από αριστερά μες την περιοχή έκανε πλασέ στην απέναντι γωνία αλλά παρενεβλήθη ο Κοβάσεβιτς και έδιωξε σε κόρνερ. Το μακρινό σουτ του Σταφυλίδη στο 44′ ήταν άστοχο.

Η Ελλάδα μπήκε σα να κυνηγούσε πρόκριση

Στο δεύτερο ημίχρονο η Εθνική μπήκε και πάλι προσηλωμένη με τη Βοσνία υποχρεωμένη να ανοιχτεί καθώς η ισοπαλία δεν τους αρκούσε στην προσπάθεια για πρόκριση. Έτσι από κάποιες καλές συνεργασίες, ο Μπακασέτας στο 48′ είχε σουτ στον Σέχιτς, ενώ στο 52′ το σουτ του Παυλίδη σταμάτησε στον Γιαννούλη με τη μπάλα να φτάνει στον Μπακασέτα που σούταρε με το δεξί άστοχα.

Πέντε λεπτά αργότερα ο Μάνταλος έκλεψε τη μπάλα από τον Κοβάσεβιτς και βγήκε σε θέση τετ α τετ, πλάσαρε όμορφα αλλά ο Σέχιτς με υπερένταση έδιωξε σε κόρνερ. Αυτή ήταν η δεύτερη μεγάλη ευκαιρία του αρχηγού της ΑΕΚ ο οποίος στο 60′ έδωσε τη θέση του στον Μασούρα.

Δύο δοκάρια

Ο επιθετικός του Ολυμπιακού στην πρώτη του επαφή με τη μπάλα είχε δοκάρι, όταν από σέντρα σουτ του Γιαννούλη η μπάλα έφτασε σε εκείνον που πλάσαρε δυνατά αλλά η τύχη δεν ήταν με το μέρος του. Εν συνεχεία είχε άλλο ένα σουτ με το δεξί με τη μπάλα να περνά άουτ και στο 64′ πάλι από δικό του σουτ η Ελλάδα ζήτησε πέναλτι για χέρι το οποίο ο διαιτητής δεν υπέδειξε. Στο 70′ ο εξαιρετικός Παυλίδης έδωσε τη θέση του στον Ευθύμη Κουλούρη. 

Στο 74′ είχαμε και δεύτερο δοκάρι. Με την Εθνική να πιέζει και να είναι πολύ καλύτερη από τη Βοσνία, ο Σταφυλίδης έφτασε περίπου είκοσι μέτρα έξω από την περιοχή της Βοσνίας και αποφάσισε να σουτάρει δυνατά για να δει τη μπάλα να καταλήγει στο δεξί δοκάρι του Σέχιτς. Ένα λεπτό αργότερα ο Μασούρας ξανά απείλησε με σουτ  μέσα από την περιοχή ο Σέχιτς απέκρουσε και εν συνεχεία ο Γαλανόπουλος είχε ένα καλό σουτ άουτ. Το φάουλ του Μασούρα στο 78′ δε βρήκε στόχο.

Στο 82′ από άλλη μια προσπάθεια του Λημνιού και σέντρα στο δύτερο δοκάρι, ο Μασούρας έπιασε την κεφαλιά αλλά όχι όπως θα ήθελε.

Μέσα ο “Φέτφα” 2-1 η Ελλάδα!

Με το θέμα να θεωρείται λήξαν ο Φετφατζίδης μπήκε στο ματς αντί του Λημνιού και στην πρώτη του ενέργεια σε μια γρήγορη αντεπίθεση μπήκε στην περιοχή από τα δεξιά έκανε το γύρισμα και ο Κοβάτσεβιτς με προβολή έβαλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του. Έτσι ολοκληρώθηκε το καλύτερο ημίχρονο της τελυεταίας πενταετίας για την Εθνική μας ομάδα.

ΟΑΚΑ 
8η αγωνιστική ΠΕΠ
Φέλιξ Τσβάιερ (Γερμανία)
Ελλάδα-Βοσνία 

Σκόρερς: 30′ Παυλίδης, 87′ αυτ. Κοβάτσεβιτς/ 35′ Γκόιακ
Κίτρινες: Μασούρας, Μπακάκης/Τσίμιροτ
Κόκκινες: 

Ενδεκάδες

Ελλάδα: Πασχαλάκης, Σταφυλίδης, Χατζηδιάκος, Μπακάκης, Γιαννούλης, Κουρμπέλης, Γαλανόπουλος, Μπακασέτας, Μάνταλος (60′ Μασούρα), Λημνιός (84′ Φετφατζίδης), Παυλίδης (70′ Κουλούρης).

Βοσνία: Σέχιτς, Μπίτσαξιτς, Κοβάσεβιτς, Κβρζιτς, Κολάσινατς, Πιάνιτς, Τσίμιροτ (46′ Γιάγιαλο), Σάριτς (63′ Ντούλιεβιτς), Χαΐροβιτς, Γκόιακ, Χότζιτς (70′ Μπάγιτς).


Δείτε από κάτω το LIVE της αναμέτρησης



Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.