Από το VAR στα ρομπότ;

Το...φουτουριστικό σενάριο αντικατάστασης των βοηθών διαιτητών με ρομπότ που φέρεται να εξετάζει η ΦΙΦΑ!
Δημοσίευση: 25/08/2019 - 10:25
Το...φουτουριστικό σενάριο αντικατάστασης των βοηθών διαιτητών με ρομπότ που φέρεται να εξετάζει η ΦΙΦΑ!

Η τεχνολογία έχει μπει για τα καλά πλέον στο ποδόσφαιρο με την είσοδο της «τεχνολογίας γραμμής» πριν από μερικά χρόνια αλλά πλέον και του VAR, το οποίο εγκαινιάστηκε πλέον και στην Ελλάδα.

Σύμφωνα όμως με την Daily Mirror, οι ιθύνοντες του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, σχεδιάζουν το επόμενο βήμα και αν αυτό πραγματοποιηθεί, η εικόνα του βοηθού διαιτητή να τρέχει πάνω - κάτω στη γραμμή και να σηκώνει το σημαιάκι, μπορεί να αποτελέσει οριστικά παρελθόν!

Όπως αναφέρει η αγγλική εφημερίδα, οι αρμόδιοι της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας, έχουν συστήσει ειδικό σώμα το οποίο θα εξετάσει την επίδραση του VAR στο ποδόσφαιρο, με απώτερο στόχο την αντικατάσταση των βοηθών με «εικονικά ρομπότ», τα οποία με τη βοήθεια καμερών και υπολογιστών, θα κάνουν υποδείξεις για οφσάιντ και πλάγια άουτ!

«Η ΦΙΦΑ έχει ήδη συστήσει ένα τμήμα που διεξάγει έρευνα σε αυτό τον τομέα. Υπάρχει περίπτωση οι βοηθοί διαιτητές να αντικατασταθούν από κάμερες και υπολογιστές που θα καταλογίζουν οφσάιντ και πλάγια; Μπορεί να γίνει μία μέρα», τόνισε πηγή της ΦΙΦΑ στην εφημερίδα.