Το ντεμπούτο δεν μας ταιριάζει…

Ο Τζον Φαν’τ Σχιπ συνδύασε την πρώτη παρουσία του στον ελληνικό πάγκο με ήττα στη Φιλανδία, μιμούμενος άλλους εκλέκτορες στο ντεμπούτο τους.

Ο πρώτος αγώνας τον Τζον Φαν’τ Σχιπ στην εθνική Ελλάδος δεν είχε θετικό πρόσημο, καθώς ηττηθήκαμε με 1-0 στο Τάμπερε από τους Φιλανδούς. Πώς τα πήγαν οι άλλοι εκλέκτορές μας από το 2001 και μετά στην πρώτη αποστολή τους;

Στο ντεμπούτο του Ότο Ρεχάγκελ, το Σεπτέμβριο του 2001, η Ελλάδα είχε γνωρίσει συντριβή με 5-1 από τη Φιλανδία στη Σκανδιναβία, στο πλαίσιο των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2002. Ο διάδοχός του, Φερνάντο Σάντος, εκκίνησε με «φιλική» νίκη τον Αύγουστο του 2010 επί της Σερβίας με 1-0 στο Βελιγράδι. Το Σεπτέμβριο του 2014 η εποχή Κλάουντιο Ρανιέρι άρχισε με εντός έδρας ήττα από τη Ρουμανία με 1-0 για τα προκριματικά του Euro 2016. 

Η βραχύβια πορεία του Σέρχιο Μαρκαριάν είχε διάρκεια μόλις τριών παιχνιδιών –ο προκάτοχός του Κώστας Τσάνας είχε 4 ως υπηρεσιακός-  και στο πρώτο παιχνίδι του Ουγγαρία κι Ελλάδα είχαν μείνει στο μηδέν, στη Βουδαπέστη. Η πρώτη γεύση με τον Μίχαελ Σκίμπε στον πάγκο ήταν ακόμη πιο πικρή, καθώς συνοδεύτηκε από την εκτός έδρας ήττα από το αδύναμο Λουξεμβούργο με 1-0 σε φιλική αναμέτρηση. Κόντρα στη Φιλανδία είχε αρχίσει και το σύντομο κεφάλαιο του Άγγελου Αναστασιάδη, με την Ελλάδα να επικρατεί στο «Σπύρος Λούης» με 1-0 για το νεοσύστατο Nations League. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.