«Καμπάνα» έξι μηνών στη Σόλο

Η τερματοφύλακας της ομάδας γυναικών των ΗΠΑ , Χόουπ Σόλο, τιμωρήθηκε από την χώρα της, με διεθνή αποκλεισμό 6 μηνών, επειδή αποκάλεσε «ένα μάτσο δειλές» τις Σουηδέζες στην διάρκεια του Ολυμπιακού τουρνουά του Ρίο.

Η τερματοφύλακας της ομάδας γυναικών των ΗΠΑ , Χόουπ Σόλο, τιμωρήθηκε από την χώρα της, με διεθνή αποκλεισμό 6 μηνών, επειδή αποκάλεσε «ένα μάτσο δειλές» τις Σουηδέζες στην διάρκεια του Ολυμπιακού τουρνουά του Ρίο.

Η ομάδα της Σουηδίας κέρδισε τις Ηνωμένες Πολιτείες με 4-3 στα πέναλτι και προχώρησε στα ημιτελικά της διοργάνωσης, στερώντας από τις Αμερικανίδες την ευκαιρία να κερδίσουν ένα τέταρτο συνεχόμενο ολυμπιακό τίτλο.

«Τα σχόλια από την Χόουπ Σόλο μετά το παιχνίδι εναντίον της Σουηδίας κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων ήταν απαράδεκτα και δεν πληρούν το πρότυπο της συμπεριφοράς που απαιτείται από τις αθλήτριες της εθνικής μας ομάδας,» είπε ο πρόεδρος της ομοσπονδίας ποδοσφαίρου των ΗΠΑ, Σανίλ Γκουλάτι.

«Πέρα από την αθλητική αρένα, και πέρα τα αποτελέσματα, οι Ολυμπιακοί Αγώνες γιορτάζουν και εκπροσωπούν τα ιδανικά της ευγενούς άμιλλας και του σεβασμού. Εμείς περιμένουμε από όλους τους εκπροσώπους μας να τιμήσουν τις αρχές αυτές, χωρίς εξαιρέσεις. Λαμβάνοντας υπόψη τα τελευταία περιστατικά στα οποία εμπλέκεται η Χόουπ, καθώς και τις συνομιλίες που είχαμε, το ποδόσφαιρο των ΗΠΑ καθορίζει αυτή σαν την πιο κατάλληλη πειθαρχική δίωξη».

Η Σόλο, που είχε τιμωρηθεί για 30 ημέρες στις αρχές του 2015, για τη συμπεριφορά της, θα ξεκινήσει να εκτίει αμέσως την νέα τιμωρία της.

Η Αμερικανίδα , που κέρδισε το χρυσό μετάλλιο το 2008 και το 2012, ανέφερε σε δήλωσή της στο Sports Illustrated ότι είναι «λυπημένη» από την τιμωρία.

«Για 17 χρόνια, έχω αφιερώσει τη ζωή μου στην εθνική ομάδα των γυναικών των ΗΠΑ και έκανα τη δουλειά του με επαγγελματικό τρόπο, με πάθος, επιμονή και τη δέσμευση να είμαι η καλύτερη τερματοφύλακας στον κόσμο, όχι μόνο για τη χώρα μου, αλλά και για να ανυψώσω το άθλημα για την επόμενη γενιά των αθλητριών. Σε αυτές τις δεσμεύσεις, έχω ποτέ δεν αμφιταλαντεύτηκα».

Ως συνέπεια της τιμωρίας της, η Σόλο , θα μείνει εκτός των υποχρεώσεων της εθνικής ΗΠΑ, μέχρι τον Φεβρουάριο του επόμενου έτους.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.