Στέλεχος της ΦΙΦΑ δήλωσε στους Sunday Times πως η Αγγλία είχε τον καλύτερο φάκελο υποψηφιότητας στη διεκδίκηση της τελικής φάσης του Μουντιάλ 2018 και εξέφρασε την έκπληξή του για την αποτυχία του.

Στέλεχος της ΦΙΦΑ δήλωσε στους Sunday Times πως η Αγγλία είχε τον καλύτερο φάκελο υποψηφιότητας στη διεκδίκηση της τελικής φάσης του  Μουντιάλ 2018 και εξέφρασε την έκπληξή του για την αποτυχία του.


Ο Χάρολντ Μέιν-Νίκολς, στέλεχος της ΦΙΦΑ από τη Χιλή, ήταν πρόεδρος μίας ομάδας εργασίας που αξιολόγησε  τις υποψηφιότητες 11 χωρών για τα Μουντιάλ 2018 και 2022. Ο 53χρονος, πρώην πρόεδρος της χιλιανής ομοσπονδίας, επισκέφτηκε και τις 11 χώρες και συμπέρανε πως η Αγγλία είχε τις καλύτερες υποδομές, αλλά και τη μεγαλύτερη θετική άποψη του κόσμου για την ανάληψη του Μουντιάλ, συστατικά κρίσιμα για οποιαδήποτε υποψηφιότητα.


Τελικά το Μουντιάλ 2018 κατέληξε στη Ρωσία και αυτό του 2022 στο Κατάρ, με τους Άγγλους να λαμβάνουν μόλις δύο ψήφους.


«Η Αγγλία ήταν η καλύτερη. Είχε την καλύτερη ιδέα, τις καλύτερες υποδομές και τη μεγαλύτερη ανάμιξη από τον κόσμο. Ήμουν εκεί όταν ανακοινώθηκε το αποτέλεσμα και είδα το πρόσωπο του Πρίγκιπα Γουίλιαμ και του Ντέιβιντ Μπέκαμ. Ήταν σοκαρισμένοι. Ήταν σαν να είσαι ομάδα πρώτης κατηγορίας και να χάνεις 5-0 από ομάδα της τρίτης κατηγορίας», είπε ο Μέιν-Νίκολς, ο οποίος είχε εκφράσει στη ΦΙΦΑ την ανησυχία του για την υποψηφιότητα του Κατάρ. Συγκεκριμένα, είχε ενδοιασμούς για τη ζέστη, αλλά και για το κατά πόσον είναι εφικτό να διοργανωθεί ένα Μουντιάλ ουσιαστικά σε μία μόνο πόλη.


«Υπάρχει περίπτωση ο κόσμος να μη μπορεί να πάει καν στα παιχνίδια», είπε ο Χιλιανός, ο οποίος θα αποφασίσει στις αρχές του νέου έτους αν θα είναι υποψήφιος για την προεδρία της ΦΙΦΑ. Σύμφωνα με τους κανονισμούς, η προεκλογική εκστρατεία των υποψηφίων για τις εκλογές της 29ης Μαΐου δεν μπορεί να ξεκινήσει πριν από τις 29 Ιανουαρίου 2015.