Αυστρία – Ιταλία 2-0: Διασκέδασαν οι Αυστριακοί, αγγαρεία οι Ιταλοί

Στην Βιέννη η Αυστρία υποχρέωσε την Ιταλία σε φιλική ήττα λίγες ώρες μετά την πρεμιέρα του Μουντιάλ στα γήπεδα του Κατάρ.

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης Ιταλία υπέκυψε σε φιλική αναμέτρηση στην Αυστριακή πρωτεύουσα, απέναντι σε μια χώρα που απουσιάζει και αυτή από το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ που έκανε πρεμιέρα λίγες ώρες νωρίτερα στην Ντόχα. Στο Ερνστ Χάπελ της Βιέννης, η Αυστρία του πρώην προπονητή της Γιουνάιτεντ, Ραλφ Ράνγκνικ, προηγήθηκε νωρίς με τον μέσο της Λειψίας, Χάβερ Σλάγκερ (1-0, 6ο λεπτό). Ο 25χρονος πριν από λίγες μέρες είχε σημειώσει και το παρθενικό του γκολ στην Bundesliga με την φανέλα της Λειψίας κόντρα στην Βέρντερ στη Βρέμη (1-2).

Ο αμυντικός της Ρεάλ Μαδρίτης και αρχηγός των Αυστριακών, Νταβίντ Άλαμπα, διπλασίασε τα τέρματα των γηπεδούχων για να διαμορφώσει το αποτέλεσμα του ημιχρόνου (2-0, 35ο λεπτό). Ο Άλαμπα σκόραρε με την φανέλα της Εθνικής μετά τον Νοέμβριο του 2019, όπου είχε βρει δίχτυα για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος κόντρα στη Βόρεια Μακεδονία (2-1), την χώρα που πέταξε εκτός μουντιάλ την Ιταλία μετά από 60 χρόνια.

Την περασμένη Τετάρτη (16/11), η ομάδα του Μαντσίνι που είχε νικήσει την Αλβανία σε φιλικό αγώνα (3-1), προχώρησε στο ημίχρονο σε τέσσερις αλλαγές αλλάζοντας όλη την δεξιά του πλευρά. Ο Ιταλός εκλέκτορας έκανε πιο επιθετικό το σχήμα των «Ατζούρι» προσπαθώντας να ξαναμπεί στο ματς αλλά μάταια. Η ομάδα έγινε πιο κινητική όμως τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το φινάλε. Ο Ράνγκνικ έκανε τις αλλαγές του αργότερα και κατάφερε να κρατήσει σχετικά εύκολα τον αντίπαλο στο μηδέν. Οι πρωταθλητές Ευρώπης (2020), μάλλον, είχαν το μυαλό τους το Κατάρ και δεν πήραν τίποτα από ένα παιχνίδι που θα ξεχαστεί γρήγορα..

Αυστρία (Ραλφ Ράνγκνικ): Λίντερ, Λίνχαρτ, Άλαμπα, Βέμπερ (72′ Εμουένε), Πος, Αντάμου (81′ Σμιντ), Σίβαλντ, Σλάγκερ, Μπάουγκάρτνερ (81′ Γκρίλιτς), Ζάμπιτσερ, Αρναούτοβιτς (72′ Γκρέγκοριτς)

Ιταλία (Ρομπέρτο Μαντσίνι): Ντοναρούμα, Ατσέρμπι, Μπονούτσι, Γκάτι (46′ Πεσίνα), Ντι Λορέντσο (46′ Σκαλβίνι), Ντι Μάρκο, Βεράτι (90′ Μιρέτι), Μπαρέλα, Γκρίφο (46′ Τζανιόλο), Πολιτάνο (46′ Κιέζα), Ρασπαντόρι (71′ Γκνιόντο)


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.