Ολυμπιακός: Τα 30 λεπτά… ευγνωμοσύνης της Κολομβίας

Ο Χάμες αγωνίστηκε στο φιλικό της Κολομβίας απέναντι στην Παραγουάη και καρπώθηκε τη δουλειά με τον Ολυμπιακό. Τι ισχύει για το νέο του συμβόλαιο.

Ο Χάμες Ροντρίγκες είναι με διαφορά το πιο επιτυχημένο μεταγραφικό “μπαμ” του φετινού Ολυμπιακού. Ο 31ετών Κολομβιανός απολαμβάνει τη ζωή στην Ελλάδα, ενώ φαίνεται πως έχει ερωτευθεί ξανά το ποδόσφαιρο μέσω των συμμετοχών του με τους “ερυθρόλευκους” στη Super League. Ο Χάμες έχει πάρει ρόλο μαέστρου για τον Ολυμπιακό, με σημαντική συμμετοχή στο δημιουργικό και εκτελεστικό παιχνίδι των Πειραιωτών. Παράλληλα αναπτύσσει όλο και ισχυρότερη χημεία με την εξέδρα που συντονίζεται απόλυτα στα λατινοαμερικάνικα vibes του!

Ο Χάμες πανηγυρίζει το παρθενικό του “ερυθρόλευκο” γκολ! ΠΗΓΗ: In Time Sports

Ο Χάμες είναι ένας απ’ τους μεγάλους απόντες του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ, καθώς η Κολομβία απέτυχε να προκριθεί στην τελική φάση της διοργάνωσης μένοντας στην έκτη θέση του ομίλου της CONMEBOL. Ο Χάμες ειχε σκοράρει δύο φορές στην προκριματική φάση. Βρήκε δίκτυα στο ατιμωτικό 6-1 με αντίπαλο τον Ισημερινό, ενώ υπέγραψε τη νίκη 0-1 επί της Βενεζουέλας την τελευταία αγωνιστική, ωστόσο η Κολομβία δεν πήρε ούτε την πέμπτη θέση που οδηγούσε στα μπαράζ.

Μετά τον αποκλεισμό είχε γράψει στα social media:

Το πιο όμορφο πράγμα που μου συνέβη στην καριέρα μου ως ποδοσφαιριστής, ήταν να παρευρεθώ σε δύο Μουντιάλ που αντιπροσωπεύουν την μπλούζα που αγαπώ περισσότερο, την κίτρινη της εθνικής μου ομάδας. Πονάω πολύ σήμερα. Θεωρώ ότι η χώρα μας έχει ταλέντο και παίκτες να είναι μέρος του Μουντιάλ για πάντα. Στεναχωριέμαι και όχι μόνο για μένα, αλλά και για τους συναδέλφους που αξίζουν να λάμπουν και ξέρω ότι έχουν τον τρόπο. Δεν ξέρω αν έρχεται για τις επόμενες δοκιμασίες, δεν ξέρω αν είναι ή όχι. Αυτό που ξέρω, ραγίζει η ψυχή μου να χάνω, νιώθω άβολα να μην με κατατάξουν και αυτό δεν μπορεί να ξανασυμβεί. Μακάρι η Κολομβία να πάει σε όλα τα Μουντιάλ, να έρθουν οι τίτλοι σε διαφορετικές διοργανώσεις και κατηγορίες. Πρέπει να σχεδιάσουμε, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να δουλέψουμε πολύ από διοικητικά και αθλητικά για να δείξουμε ξανά στον κόσμο τη δύναμη και το ταλέντο της γης μας”.

Το σύνθημα για την Κολομβία πλέον είναι ανασύνταξη και επιστροφή στις μεγάλες διοργανώσεις και στο χθεσινό φιλικό με αντίπαλο την Παραγουάη υπήρξε μεγάλος ενθουσιασμός απ’ τους φιλάθλους. Η Κολομβία επικράτησε 2-0 με σκόρερ τους Ντάβινσον Σάνστες (14′) και Ραδαμέλ Φαλκάο (75′). Ο Χάμες Ροντρίγκες μπήκε στο ματς στο 63′ στη θέση του Χουάν Κιντέρο της Ρίβερ Πλέιτ. Ο Χάμες μέσα σε μισή ώρα παιχνιδιού πρόλαβε να γίνει ένας εκ των πολυτιμότερων της αναμέτρησης μοιράζοντας μια key-pass στο 76′ για να δημιουργηθεί η ασίστ του Μουνιός στον Φαλκάο. Ήταν αρκετά επιδραστικός καθώς σε 27 λεπτά συμμετοχής, είχε 29 επαφές, ολοκλήρωσε επιτυχημένα 20 απ’ τις 23 πάσες που μοίρασε (87%) και είχε τρεις στις τέσσερις εύστοχες μακρινές μπαλιές.

Δείτε τις καλύτερες στιγμές του φιλικού

Ο Χάμες ήταν “Χάμες” λοιπόν και απ’ την Κολομβία νιώθουν ικανοποιημένοι που ο σούπερ – σταρ της εθνικής τους ομάδας συνεχίζει την καριέρα του στον Ολυμπιακό. Οι Πειραιώτες αποτελούν ένα περιβάλλον που ζητάει συνεχώς πράγματα απ’ τον Χάμες και δεν αρκείται στην ύπαρξη του στο ρόστερ. Μέσω λοιπόν αυτή της σχέσης, έρχεται και η επάνοδος του Χάμες στις γνωστές υψηλές του προδιαγραφές. Η σχέση μεταξύ των δύο πλευρών είναι εξαιρετική και η ανανέωση της συνεργασίας για έναν ακόμα χρόνο, κάτι παραπάνω απο ορατή!

Μετά το φινάλε του ματς με την Παραγουάη, οπαίκτης του Ολυμπιακού έκανε μια γρήγορη δήλωση στα social media της ομοσπονδίας της Κολομβίας λέγοντας πως “πάμε για περισσότερα, για περισσότερα και καλύτερα πράγματα στο μέλλον”, για να προκαλέσει σχόλια διαμαρτυρίας για τον αποκλεισμό απ’ το μουντιάλ, αλλά και αρκετά αποδοχής και αισιοδοξίας!


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.