Ιταλία: Το όνομα μου είναι, Σιμόνε Παφούντι

Το ταλέντο της Ουντινέζε, Σιμόνε Παφούντι, έγινε ο νεότερος παίκτης που κάνει ντεμπούτο στην Εθνική εδώ και 100 χρόνια, σε ηλικία μόλις 16 ετών και 247 ημερών.

Ο «τρεκουαρτίστας» συνήθως παίζει πίσω από τους επιθετικούς και έχει συγκριθεί με τον Λιονέλ Μέσι για τα χαρακτηριστικά του. Είχε τέσσερα γκολ σε πέντε παιχνίδια για την ομάδα της Ιταλίας κάτω των 17 ετών και προβιβάστηκε απευθείας στην πρώτη ομάδα για τη νίκη με 3-1 εκτός έδρας απέναντι στην Αλβανία.

Ο Ρομπέρτο ​​Μαντσίνι έδωσε στον Παφούντι ένα σύντομο «ξέσπασμα» στα τελευταία λεπτά στο στάδιο της Air Albania στα Τίρανα. Σε ηλικία 16 ετών και 247 ημερών, γίνεται ο πρώτος παίκτης που κάνει το ντεμπούτο του στην Ιταλία πριν από την ηλικία των 17 ετών τα τελευταία 100 χρόνια. Δεν κατέχει το συνολικό ρεκόρ για τους Ατζούρι, γιατί αυτό ανήκει στον Πιέτρο Αντόνιο Γκαβινέλι, ο οποίος ήταν 16 ετών και 97 ημερών όταν βγήκε στο γήπεδο σε μια ισοπαλία 2-2 με τη Γαλλία στις 9 Απριλίου 1911. Ο Ρέντσο Ντε Βέτσι ήταν ο επόμενος στη σειρά, ηλικίας 16 ετών και 111 ημερών, όταν έκανε το ντεμπούτο του σε μια ήττα 6-1 από την Ουγγαρία στις 26 Μαΐου 1910. Ο Παφούντι έχει παίξει μόνο ένα παιχνίδι στη Serie A για την Ουντινέζε, παίζοντας για 22 λεπτά στη νίκη με 4-0 εκτός έδρας με τη Σαλερνιτάνα στις 22 Μαΐου 2022.

Ποιος είναι ο Παφούντι…

Η ομάδα 31 ποδοσφαιριστών της Ιταλίας του Ρομπέρτο ​​Μαντσίνι για τα προσεχή φιλικά της περιλάμβανε τον 16χρονο ταλέντο της Ουντινέζε, δίνοντάς του την πρώτη γεύση δράσης με την ομάδα των ανώτερων. Η Ουντινέζε πήρε τον Ιταλό επιθετικό το 2014 κατά τη διάρκεια ενός τουρνουά, όταν έπαιζε δίπλα σε αγόρια δύο χρόνια μεγαλύτερα. Ο Παφούντι εντάχθηκε στις ακαδημίες των Μπιανκονέρι και από τότε ανέβηκε στις τάξεις, και μπήκε στην ομάδα της Primavera πριν από δύο χρόνια. Ο Παφούντι εντυπωσίασε την περασμένη σεζόν για την «μικρή» ομάδα της Ουντινέζε, σκοράροντας έξι γκολ και δίνοντας επτά ασίστ σε 14 παιχνίδια, παίζοντας καθοριστικό ρόλο στην άνοδό τους στην κορυφαία κατηγορία νέων.

Έκανε το ντεμπούτο του στη Serie A τον Μάιο του τρέχοντος έτους, παίζοντας 22 λεπτά στον τελευταίο αγώνα της σεζόν εναντίον της Σαλερνιτάνα. Ο 16χρονος δεν έχει κάνει ακόμη μια εμφάνιση για την πρώτη ομάδα αυτή τη σεζόν, αλλά εξακολουθεί να προπονείται με τους μεγάλους, δίνοντάς του ζωτική εμπειρία καθώς συνεχίζει την εξέλιξή του. Τους τελευταίους μήνες συνδέθηκε με μεταγραφή στη Νάπολι, αλλά αποφάσισε να υπογράψει ανανέωση συμβολαίου με την Ουντινέζε, δεσμεύοντάς τον με τον σύλλογο μέχρι το 2025. Η κλήση του στην ομάδα της Ιταλίας αποδεικνύει την εμπιστοσύνη του Ρομπέρτο Μαντσίνι στους νέους και ταλαντούχους παίκτες.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.