ΠΑΟΚ-Γκόου Αχέντ Ιγκλς 4-0: Κυριαρχικός στο πρώτο φιλικό (hls)

Ο ΠΑΟΚ παρουσιάστηκε με μία ενδεκάδα ανά ημίχρονο, είχε διάθεση, έβγαλε συνεργασίες, ήταν αποτελεσματικός και ικανοποίησε με την απόδοσή του. Εξαιρετικός ο Κάργας, ανέτοιμος ο Ντάντας.

Στο πρώτο ημίχρονο είδαμε βασικούς τους Κάργα, Ντάντας και Κουαλιάτα. Εκ των τριών ο Κάργας έδειξε άμεσα προσαρμοσμένος στην νέα του ομάδα, ενώ Ντάντας και Κουαλιάτα ήταν φανερά ανέτοιμοι. Πολύ θετική η παρουσία του Ντόουγκλας Αουγκούστο που ήταν παντού στο γήπεδο, ενώ εξαιρετικός ήταν και ο Ράφα Σοάρες που βρήκε με υπέροχη ασίστ τον Ολιβέιρα για το γκολ που χώρισε τις δύο ομάδες. Πολλοί σκέφτηκαν εκείνη την ώρα πόσο έλειψε πέρσι ο Πορτογάλος φορ από τον Δικέφαλο του βορρά λόγω του σοβαρού τραυματισμού του.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η δεύτερη ενδεκάδα του ΠΑΟΚ μπήκε με την ίδια διάθεση να βρει συνεργασίες, πίεσε ψηλά, έκλεψε μπάλε και κυριάρχησε στο παιχνίδι. Ευτύχησε να κάνει γρήγορα το 2-0 από σέντρα του Λύρατζη και αυτογκόλ, ενώ το 3-0 ήρθε από υπέροχη συνεργασία Σβαμπ, Ελ Καντουρί και πρώτο γκολ του Ρικάρντο. Πολύ όμορφο γκολ πέτυχε και ο Κωνσταντέλιας μετά από συνεργασία και ωραία ατομική ενέργεια στην περιοχή για το 4-0 που ήταν και αποτέλεσμα του αγώνα με τα πρώτα συμπεράσματα να είναι θετικά.

Με διαφορετική ενδεκάδα σε κάθε ημίχρονο

Δύο διαφορετικές ενδεκάδες επέλεξε ο Ραζβάν Λουτσέσκου για το πρώτο φιλικό κάνοντας δοκιμές ενώ είχε και αρκετούς απόντες (Βιεϊρίνια, Μιχαηλίδης, Μιχάι, Ζίβκοβιτς Κοτάρσκι, Μάροβιτς). Έτσι στην ενδεκάδα του πρώτου μέρους υπήρχαν για πρώτη φορά οι Κάργας, Ντάντας και Κουαλιάτα. Πιο συγκεκριμένα βασικοί ήταν οι: Ζίβκοβιτς, Ράφα Σοάρες, Παναγιώτου, Κάργας, Σάστρε, Αουγκούστο, Ντάντας, Φιλίπε Σοάρες, Κουαλιάτα, Λάμπρου και Ολιβέιρα.

Πόσο έλειψε πέρσι ο Νέλσον Ολιβέιρα; 1-0

Ο ΠΑΟΚ στο πρώτο ημίχρονο ήταν καλός με τη μπάλα στα πόδια, προσπάθησε να βγάλει συνεργασίες πότε από τα δεξιά, πότε από τα αριστερά αλλά για μεγάλο χρονικό διάστημα έλειψε η καλή ενέργεια στην αντίπαλη περιοχή. Έτσι μετά το εικοσάλεπτο η Γκόου Αχέντ Ιγκλς ισορρόπησε και είχε την πρώτη καλή στιγμή στο ματς με τον Μπέρντεν να σουτάρει μόλις άουτ στο 18′.

Αυτό συνέφερε τον Δικέφαλο του βορρά διότι βρήκε περισσότερους χώρους, συνέχισε με ορθολογικό ποδόσφαιρο να ψάχνει συνεργασίες με Κουαλιάτα, Σοάρες και Σάστρε κυρίως. Για να φτάσουμε στο 29′ όταν όλος ο ΠΑΟΚ ήταν ψηλά, οι Ολλανδοί έκλεψαν και βγήκαν σε μοναδική αντεπίθεση δύο εναντίον ενός, όπου ο ένας ήταν ο Κάργας που τους έκοψε υπέροχα την όποια φιλοδοξία.

Στο ίδιο λεπτό ο ΠΑΟΚ μετά το κόψιμο του Κάργα, έβγαλε μετάβαση στη μετάβαση και ο Σοάρες με υπέροχη μπαλιά βρήκε τον Ολιβέιρα ο οποίος κατέβασε τη μπάλα και εκτέλεσε με το αριστερό δείχνοντας πόσο πολύ έλειψε το εύκολο γκολ του από την περσινή εκδοχή του ΠΑΟΚ. Στο 32΄ο Σάστρε ήταν τελικός αποδέκτης μιας ακόμα εξαιρετικής συνεργασίας, αλλά το σουτ του έφυγε άουτ. Τέσσερα λεπτά μετά η Γκόου Αχέντ απείλησε ξανά με τον Μπέρνεν η κεφαλιά του οποίου έφυγε άουτ. Ο ρυθμός έπεσε στα τελευταία λεπτά του ημιχρόνου πάντως με τον ΠΑΟΚ να έχει τον πρώτο λόγο.

Δεύτερο ημίχρονο με άλλη ενδεκάδα και (αυτο)γκόλ απο τα αποδυτήρια

Στο δεύτερο μέρος ο ΠΑΟΚ μπήκε με άλλη ενδεκάδα και τον Ραζβάν Λουτσέσκου να βάζει τους Ταλιχμανίδη, Τσαούση, Κουλιεράκη, Λύρατζη, Ίνγκασον, Τσιγγάρα, Σβαμπ, Ελ Καντουρί, Ρικάρντο, Κωνσταντέλια και Τσόλακ. Στην πρώτη επίθεση μάλιστα ο Δικέφαλος έκανε και το 2-0 όταν αναπτύχθηκε από τα δεξιά με τον Λύρατζη να κάνει τη σέντρα και τον τον Μπάκερ να κάνει λάθος εκτίμηση και να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.

Και η δεύτερη ενδεκάδα του ΠΑΟΚ μπήκε με διάθεση να πιέσει ψηλά και έβγαλε καλή ενέργεια από την αρχή. Ήταν πιο σφιχτή αμυντικά και δεν επέτρεπε τίποτα στην Γκόου Αχέντ Ιγκλς κλέ. Έτσι μετά το γκολ η δεύτερη καλή φάση ήρθε με ωραίο διαγώνιο αλλά λίγο άστοχο σουτ Κωσταντέλια στο 61′.

Νέες συνεργασίες και ωραία γκολ από Ρικάρντο και Κωνσταντέλια

Ο ΠΑΟΚ συνέχισε να ψάχνει τις συνεργασίες και από μια τέτοια ήρθε ένα υπέροχο γκολ. Ήταν μια προσπάθεια του Σβαμπ, κίνηση του Ελ Καντουρί αριστερά η οποία έστειλε τον Ρικάρντο σε θέση φορ. Αυτό διέλυσε την αντίπαλη άμυνα, ο Ελ Καντουρί έκανε ωραία σέντρα και ο Ρικάρντο με δυνατή κεφαλιά έκανε και το 3-0 για τον ΠΑΟΚ.

Ο Δικέφαλος του βορρά δεν άφησε την αντιπαλοό του να πάρει ανάσα και είναι χαρακτηριστικό ο Ταλιχμανίδης έπιασε για πρώτη φορά τη μπάλα στο 69ο λεπτό. Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο ΠΑΟΚ αναπτύχθηκε από δεξιά, η μπάλα έφτασε στον Κωνσταντέλια ο οποίος ελίχθηκε και σούταρε με το αριστερό, η μπάλα κόντραρε και στον Σβαμπ για να καταλήξει στα δίχτυα της Γκόου Αχέντ για το 4-0 το οποίο ήταν και αποτέλεσμα του αγώνα.

Κι αυτό διότι στο 88ο λεπτό ένα μακρινό σουτ του Στάινχελντ σταμάτησε στο δοκάρι της εστίας του Ταλιχμανίδη, ενώ το σουτ του Τζήμα στο 91′ δεν είχε τύχη.

  • Μελανό σημείο στο ματς ένα δυνατό χτύπημα στον Λύρατζη που εκνεύρισε τον Ραζβάν Λουτσέσκου. Ο ΠΑΟΚ από το 80′ και μετά οι Θεσσαλονικείς έπαιξαν με παίκτη λιγότερο.

Ενδεκάδα ΠΑΟΚ πρώτου ημιχρόνου

Ζίβκοβιτς, Ράφα Σοάρες, Παναγιώτου, Κάργας, Σάστρε, Αουγκούστο, Ντάντας, Φιλίπε Σοάρες, Κουαλιάτα, Λάμπρου, Ολιβέιρα.

Εδνεκάδα ΠΑΟΚ δεύτερου ημιχρόνου

Ταλιχμανίδης, Τσαούσης, Κουλιεράκης, Λύρατζης, Ίνγκασον, Τσιγγάρας, Σβαμπ, Ελ Καντουρί, Ρικάρντο (78′ Τζήμας), Κωνσταντέλιας, Τσόλακ.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.