Ρουμανία-Ελλάδα 0-1: Ντεμπούτο Πογέτ με καλή εικόνα και νίκη (hls)

Η Ελλάδα άλωσε το Βουκουρέστι στο πλαίσιο φιλικής αναμέτρησης επικρατώντας 1-0 (39' Μπουχαλάκης) της Ρουμανίας με τον Γκουστάβο Πογέτ να ξεκινάει νικηφόρα την παρουσία του στον πάγκο της Εθνικής

Στο κοινό ντεμπούτο δύο ομοσπονδιακών τεχνικών υπήρχε χώρος για τα χαμόγελα μόνον του ενός. Ο Γκουστάβο Πογέτ στο πρώτο του ματς στον πάγκο της Εθνικής είδε τους ποδοσφαιριστές του να πραγματοποιούν εξαιρετική εμφάνιση για – περίπου – μία ώρα και πανηγύρισαν την επικράτηση 1-0 χάρη στο γκολ του Μπουχαλάκη στο 39’, ενώ ακυρώθηκε – με σημαντική καθυστέρηση – ως οφ σάιντ γκολ του Γιακουμάκη στο 22’.

Στην αντίπερα όχθη, ήττα, απογοήτευση κι αποδοκιμασίες από τους Ρουμάνους που συνέρρευσαν μαζικά στις κερκίδες του «Στεάουα Μπούκαρεστ Στάντιουμ» για το ντεμπούτο του Έντουαρντ Ιορντανέσκου, υπό το βλέμμα τόσο του πατέρα του Άνχελ όσο και του Μιρτσέα Λουτσέσκου.

Καθολική υπεροχή

Το πρώτο ημίχρονο ανήκε ολοκληρωτικά στην ελληνική ομάδα. Με σχηματισμό 4-3-3 επιθετικά, τον Σιώπη μπροστά από την αμυντική γραμμή και τους Μπουχαλάκη και Μάνταλο, αριστερά και δεξιά αντίστοιχα να συνθέτουν ένα ανάποδο ισοσκελές τρίγωνο, η Εθνική είχε γεμάτο άξονα, κραταιό κέντρο που λειτουργούσε καταλυτικά τόσο στην ανασταλτική της λειτουργία (4-4-2) όσο και στη δημιουργία παιχνιδιού.

Ειδικά στη δεύτερη περίπτωση η ενέργεια που έβγαζαν οι δύο ακραίοι, Λημνιός και Πέλκας με τον Γιακουμάκη στην κορυφή δημιούργησε πολλά προβλήματα στους γηπεδούχους. Κι αν τα πρώτα λεπτά κύλησαν αναγνωριστικά εκατέρωθεν, η συνέχεια έμελλε να είναι εντελώς διαφορετική. Οι Ρουμάνοι δοκίμασαν ν’ ασκήσουν πίεση ψηλά, αλλά η ευκολία κι η ταχύτητα με την οποία έβγαινε η ελληνική ομάδα στην επίθεση, μέσα από πάσες γεμάτες αυτοπεποίθηση, γρήγορα τους ανάγκασε να οπισθοχωρήσουν.

Η εξαίρεση στον κανόνα για τους γηπεδούχους έμοιαζε να είναι ο Μιτρίτσα. Ο ακραίος μεσοεπιθετικός του ΠΑΟΚ έμοιαζε να είναι αυτός που είχε επωμιστεί το κομμάτι της ενέργειας στο παιχνίδι της ομάδας του κι ήταν αυτός που στο 16’ απώλεσε σημαντική ευκαιρία, όταν έπειτα από συνδυασμό μπήκε από αριστερά στην περιοχή αλλά το πλασέ που επιιχείρησε – υπό γωνία απέναντι στον Βλαχοδήμο, έφυγε εκτός εστίας. Είναι χαρακτηριστικό πως οι Ρουμάνοι ολοκλήρωσαν το πρώτο μέρος χωρίς τελική εντός εστίας!

Σχετικά νωρίς η Εθνικής έψαξε, ανίχνευσε κι εντόπισε το αριστερό άκρο της ρουμανικής άμυνας ως το πλέον αδύναμο σημείο κι εκεί στόχευσε. Μάλιστα αν ήταν λίγο πιο προσεκτική στα τελειώματα των φάσεων και στις ευκαιρίες που είχε ο Πέλκας και ο Γιακουμάκης θα είχε ανοίξει το σκορ νωρίτερα. Το έκανε για πρώτη φορά στο 22’, σε μια περιπετειώδη φάση που ολοκληρώθηκε με πάσα του Λημνιού στον Γιακουμάκη, ο οποίος έχοντας πλάτη στην εστία, έξυπνα έβαλε το πόδι του τόσο όσο για να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Με σημαντική καθυστέρηση ωστόσο ο διαιτητής ακύρωσε το γκολ υποδεικνύοντας τον Έλληνα επιθετικό σε αντικανονική θέση.

Παρά την απορία τους οι διεθνείς δεν πτοήθηκαν ούτε έριξαν τον ρυθμό τους. Συνέχισαν με υπομονή ν’ απλώνουν το παιχνίδι τους, να μπολιάζουν στη δημιουργία τους δύο ακραίους αμυντικούς, Ρότα και Τσιμίκα ενώ την ίδια ώρα ο Μαυροπάνος είχε την ευθύνη για την πρώτη μπάλα μπροστά από την περιοχή ενώ ο Χατζηδιάκος ακολουθούσε τον Νο1 κίνδυνο των Ρουμάνων στην επίθεση, Πούσκας.

Η επιλογή των ποδοσφαιριστών του jr Ιορντανέσκου να επιλέγουν τις πτέρυγες και με γεμίσματα να προσπαθούν ν’ απειλήσουν δεν απέδωσε το παραμικρό. Παράλληλα, η Εθνική συνέχισε με υπομονή ν’ απλώνει το παιχνίδι της, να ασκεί πίεση στους μέσους, να κλέβει μπάλες και να προσπαθεί να χτυπήσει στη γρήγορη μετάβαση. Παρόλα αυτά το γκολ ήρθε στο 39’ σε μια εξαιιρετική φάση στο σύνολό της για τους ποδοσφαιριστές του κ. Πογέτ.

Όλα ξεκίνησαν από τον Μαυροπάνο που έβγαλε για τον Τσιμίκα, εκείνος βρήκε τον Πέλκα, δυνατή σέντρα με την μπάλα να φτάνει στον Μάνταλο, εκείνος γύρισε στον Ρότα, η σέντρα κι ο επερχόμενος Μπουχαλάκης με ωραία κεφαλιά άνοιξε το σκορ σημειώνοντας ένα καταπληκτικό γκολ.

Με το τέλος του πρώτου μέρους ακούστηκαν κι οι πρώτες αποδοκιμασίες των Ρουμάνων για την εικόνα της Εθνικής τους.

Οι αλλαγές επέδρασαν καταλυτικά ως προς την εικόνα της αναμέτρησης

Διαιτητής: Ρικάρντο Ντε Μπούργκος (Ισπανία)

Ρουμανία (Εντ. Ιορντανέσκου) (4-2-3-1): Νίτσα, Ράτσιου, Κίρικες (σ.σ. αρχηγός), Ρους (88′ Ντραγκουσίν), Καμόρα (75′ Τόσκα), Μαρίν, Μπορντεάνου (75′ Μιχάιλα), Μιτρίτσα (62′ Ποπέσκου), Τσικαλντάου, Μαξίμ (62′ Ιβάν), Πούσκας (62′ Τανάσε).

Ελλάδα (Γκ. Πογέτ) (4-3-3): Βλαχοδήμος, Τσιμίκας, Μαυροπάνος, Χατζηδιάκος, Ρότα, Σιώπης, Μπουχαλάκης (57′ Δουβίκας), Μάνταλος (σ.σ. αρχηγός, 82′ Χατζηγιοβάνης), Πέλκας (82′ Αλεξανδρόπουλος), Λημνιός (58′ Μπακασέτας), Γιακουμάκης (72′ Παυλίδης).

{“@context”:”http://schema.org”,”@type”:”VideoObject”,”name”:”Ρουμανία – Ελλάδα 0-1 |HIGHLIGHTS|”,”description”:”Τα στιγμιότυπα του αγώνα”,”thumbnailUrl”:”https://i3thumbs.glomex.com/dC1icnltcWgyYzByMHgvMjAyMi8wMy8yNS8yMC8xN18zNl82MjNlMjM2MDMwZTg4LmpwZWc=/profile:player-960×540″,”duration”:”PT4M33S”,”uploadDate”:”2022-03-25T20:18:39.000Z”,”embedUrl”:”https://player.glomex.com/integration/1/iframe-player.html?integrationId=3y8om249ji07mppg&playlistId=v-cit7j9i44ly1″,”provider”:{“@type”:”Organization”,”name”:”glomex GmbH”,”logo”:{“@type”:”ImageObject”,”url”:”https://player.glomex.com/logo_v@2x.png”,”width”:136,”height”:146}},”regionsAllowed”:”GR”}


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.