Σεφτσένκο: «Θα πω την αλήθεια για το τι συμβαίνει»

Ο Αντρέι Σεφτσένκο, ανακοίνωσε ότι θα χρησιμοποιήσει την πλατφόρμα του στο διαδίκτυο, προκειμένου να πει στον κόσμο την αλήθεια σχετικά με την εισβολή της Ρωσίας στην χώρα του και να εντείνει τις προσπάθειες για συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας για τα θύματα της ανθρωπιστικής κρίσης.

Ενας από τους σπουδαιότερους ποδοσφαιριστές της Ουκρανίας και πρώην προπονητής της εθνικής ομάδας, ο Σεφτσένκο, είπε ότι ήταν σε σοκ τις δύο πρώτες ημέρες της εισβολής, την οποία η Μόσχα περιγράφει ως «ειδική στρατιωτική επιχείρηση».

«Αλλά σύντομα, άρχισα να σκέπτομαι πώς θα μπορούσα να βοηθήσω καλύτερα την χώρα μου. Αποφάσισα, ότι ο καλύτερος τρόπος, ήταν να χρησιμοποιήσω την πλατφόρμα μου, να μιλήσω, να πω στους ανθρώπους την αλήθεια για το τι συμβαίνει και να συγκεντρώσω ανθρωπιστική βοήθεια», είπε ο Σεφτσένκο στην εφημερίδα «Times» και πρόσθεσε, ότι σχεδιάζει να φιλοξενήσει δύο οικογένειες Ουκρανών προσφύγων στο σπίτι του, στο Σάρεϊ:

«Έχω την δυνατότητα να έχω ανθρώπους στο σπίτι μου, οπότε γιατί να μην το κάνω; Αυτοί είναι άνθρωποι που δεν έχουν τίποτε και ο κόσμος πρέπει να βοηθήσει αυτήν την στιγμή. Η ανταπόκριση από όλο τον κόσμο ήταν φανταστική, αλλά η κατάσταση χειροτερεύει. Περισσότεροι άνθρωποι πεθαίνουν, επομένως όλοι πρέπει να κάνουμε περισσότερα, και πρέπει να το κάνουμε τώρα».

Ο Σεφτσένκο, έχει αρχίσει μια εκστρατεία με τίτλο «Παίξε το ρόλο σου για την Ουκρανία», ελπίζοντας να συγκεντρώσει αρχικά, δύο εκατομμύρια λίρες, για να βοηθήσει τους πληγέντες. Μόνο την Τρίτη, οι δωρεές ανήλθαν σε σχεδόν 294.000 λίρες.

Ο 45χρονος χαιρέτισε επίσης την στάση του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Η αντίδραση του προέδρου ήταν εκπληκτική. Ένωσε το έθνος. Είναι ένα εμπνευσμένο μήνυμα αλληλεγγύης και η παγκόσμια αντίδραση έχει δώσει ελπίδα στον λαό μας».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.