Απίθανος: Ο Σέρβος προπονητής που άλλαξε το επίθετο του σε… El Maestro

To novasports.gr σας παρουσιάζει τον… απίθανο προπονητή της σαουδαραβικής Αλ Τααβούν, o oποίος άλλαξε το επίθετο του σε... El Maestro!

Είναι Σέρβος, έχει γεννηθεί στο Βελιγράδι και το επίθετο του είναι… El Maestro. To novasports.gr σας παρουσιάζει τον… απίθανο προπονητή της σαουδαραβικής Αλ Τααβούν, ομάδα με την οποία πρόσφατα τέθηκε αντιμέτωπος ο Παναθηναϊκός σε φιλικό παιχνίδι στην Ολλανδία.

Η ιστορία του Νέστορα Γέφτιτς δεν είναι συνηθισμένη. Άλλωστε και ο ίδιος δεν είναι και ότι πιο… normal έχουμε συναντήσει στον κόσμο του ποδοσφαίρου.

Γεννημένος το 1983 στη Σερβία, ο Γέφτιτς μετακόμισε μαζί με την οικογένεια του στην Αγγλία σε μικρή ηλικία και εκεί άρχισαν τα… ασυνήθιστα. Αρχικά ο Γέφτιτς έκανε τα πρώτα του βήματα στο χώρο της προπονητικής στα… 15 του χρόνια ως εκπαιδευόμενος στην Γουέστ Χαμ, δίχως να έχει αγωνιστεί ούτε σε ένα επαγγελματικό παιχνίδι.

Ένα χρόνο αργότερα, θέλησε να… πετάξει από πάνω του την σερβική κληρονομιά του και άλλαξε το επίθετο του σε… Τζον Σμιθ (ναι, καλά διαβάσατε).

Όμως το συγκεκριμένο επίθετο δεν ταίριαζε στην προσωπικότητα του και μετά από δύο χρόνια, ο Σμιθ έγινε και πάλι… Γέφτιτς. Όχι για πολύ! Το έψαξε, το ανέλυσε, το φιλοσόφησε και σκέφτηκε να αλλάξει εκ νέου το επίθετο του. Αυτή τη φορά σε… El Maestro!

Με αυτό το επίθετο, ο 38χρονος προπονητής έχει καθίσει στον πάγκο της Σπάρτακ Τρνάβα, της ΤΣΣΚΑ Σόφιας και της Στουρμ Γκράτς, ενώ από τον Μάρτιο του 2021 είναι τεχνικός της Αλ Τααβούν.

Και αν αναρωτιέστε τι έπαθε ο Νέστωρ και άλλαξε τα επίθετα σαν τα… πουκάμισα, ιδού η εξήγηση του στον Guardian:

Αισθανόμουν περισσότερο Βρετανός και αυτός ήταν ο λόγος που άλλαξα το όνομα μου σε Τζον Σμιθ. Μετά από λίγα χρόνια, όταν ήμουν 18, αισθάνθηκα ότι ήταν λίγο ψεύτικο και χαζό να λέγομαι Τζον Σμιθ. Οι γονείς μου είναι ξένοι και μιλούσαν με προφορά. Δεν ήξερα τι να κάνω και επέστρεψα στο κανονικά μου όνομα, το οποίο πάντα μου άρεσε, ωστόσο σε μια στιγμή νεανικής τρέλας, άλλαξα το επίθετο μου σε El Maestro, γιατί ακουγόταν πολύ cool. Πλέον είμαι El Maestro για περισσότερο διάστημα απ΄ότι ήμουν Γιέφτιτς. Είναι μέρος μου και έχω μάθει να ζω με αυτό”.

Και αν νομίζετε ότι η… τρέλα δεν πάει βασίλειο, κάνετε λάθος. Τα ίδια βήματα ακολούθησε και ο αδερφός του, Νίκον, ο οποίος επίσης άλλαξε το επίθετο του σε Ελ Μαέστρο και ήταν βοηθός του Νέστορα τα τρία τελευταία χρόνια!


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.