ΑΕΚ-Παναθηναϊκός 1-1: Ο Γκαρσία διατήρησε την Ένωση σε τροχιά ευρωπαϊκής εξόδου (vids)

Ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με τον Ιωαννίδη (36'), αλλά στο δεύτερο ημίχρονο, έπαιξε μόνο αμυντικά και στο 90+2' , ο Γκαρσία τον "τιμώρησε".

Το γκολ του Γκαρσία στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, «ψαλίδισε» τις πιθανότητες ευρωπαϊκής εξόδου του Παναθηναϊκού και το τελικό 1-1 στο ΟΑΚΑ και ευνοεί την ΑΕΚ που διατηρεί το βαθμολογικό προβάδισμα των πέντε πόντων από τους «πράσινους», ύστερα από την ολοκλήρωση της 5ης αγωνιστικής στα play off. Στις δυο τελευταίες αγωνιστικές του πρώτου γύρου, το πρόγραμμα της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού: ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός-ΑΕΚ (6η αγωνιστική), Παναθηναϊκός-Αστέρας, ΑΕΚ-ΠΑΟΚ (7η αγωνιστική).

Ο Παναθηναϊκός σε τρίτο παιχνίδι των playoffs, προηγήθηκε στο πρώτο ημίχρονο, με το γκολ του Ιωαννίδη στο 36’. Ο Βιγιαφάνες τροφοδότησε τον Καρλίτος από τα πλάγια και ο Ιωαννίδης αξιοποίησε τη σέντρα, με την «καρφωτή» κεφαλιά του (0-1). Η ΑΕΚ  είχε ελαφρά υπεροχή  και κατοχή της μπάλας, αλλά ήταν λίαν αναποτελεσματική. Δημιούργησε μια καλή ευκαιρία για την ισοφάριση, στο 44’ με τον Γαλανόπουλο, αλλά ο Διούδης απεσώβησε τον κίνδυνο.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Παναθηναϊκός έδωσε…μέτρα στο γήπεδο και ήταν συνεχώς σε θέση άμυνας. Η ΑΕΚ κυριάρχησε (η μπάλα έφτασε μόνο τρείς φορές στον Τσιντώτα), αλλά στις 9 ευκαιρίες που δημιούργησε, ο Διούδης αρνήθηκε την παραβίαση της εστίας. Ο Γκαρσία, όμως, δικαίωσε την ομαδική προσπάθεια των συμπαικτών του στο 90+2’, όταν με κεφαλιά και ανάμεσα σε δυο αμυντικούς του ΠΑΟ, ισοφάρισε σε 1-1. Η ΑΕΚ έπαιξε στο…μισό γήπεδο τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι είχαν μόνο αμυντικό προσανατολισμό και αυτή η τακτική τους, προκάλεσε την συνεχή «πολιορκία» της εστίας τους.

Διαιτητές:  Χίγκλερ, Χόνιγκ, Μπλούεμινκ

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Τσιντώτας, Λόπες, Τσιγκρίνσκι, Σβάρνας, Βασιλαντωνόπουλος, Σιμάνσκι (70′ Κρίστιτσιτς), Γαλανόπουλος (79′ Κοσίδης), Μάνταλος, Αλμπάνης (79′ Μαχαίρας), Λιβάι Γκαρσία, Ολιβέιρα (35′ Ανσαριφάρντ)

Παναθηναϊκός (Λάζλο Μπόλονι): Διούδης, Χουάνκαρ, Πούγγουρας, Βέλεθ, Σάντσες, Νιάς, Αλεξανδρόπουλος, Σανκαρέ (70′ Αγιούμπ), Βιγιαφάνιες, Ιωαννίδης (90′ Ενγκμπαγκοτό), Καρλίτος (70′ Μακέντα).


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.