Το «θαύμα» της Αλαβές

Η ομάδα από τη χώρα των Βάσκων έχει κάνει εντυπωσιακή εκκίνηση στη φετινή La Liga, μολονότι ξόδεψε μόνο 8,5 εκατομμύρια ευρώ στο καλοκαιρινό μεταγραφικό παζάρι.

Το σύνολο του Αμπελάρδο φιγουράρει στην τέταρτη θέση του ισπανικού πρωταθλήματος, πίσω από τους τρεις «μεγάλους» Μπαρτσελόνα, Ρεάλ Μαδρίτης και Ατλέτικο Μαδρίτης έχοντας συγκομιδή 11 βαθμών σε 6 αγωνιστικές. Η αγωνιστική υπέρβαση των Βάσκων της Αλαβές γίνεται ακόμη πιο σπουδαία εάν αναλογιστούμε πως στο τελευταίο μεταγραφικό παζάρι ξόδεψε μόνο 8,5 εκατομμύρια ευρώ για να ενισχυθεί.

Μόνο οι Έιμπαρ, Ουέσκα και Βαγιαδολίδ είχαν…μικρότερο εξοδολόγιο στις μεταγραφές του καλοκαιριού. Για να γίνει η σύγκριση, η Ρεάλ Μαδρίτης ξόδεψε 146 εκατομμύρια, η Μπαρτσελόνα 126, η Βαλένθια 125 κι η Ατλέτικο 123! 

Εάν διευρύνουμε την έρευνά μας στα 5 μεγάλα πρωταθλήματα για να δούμε ομάδες που βρίσκονται ψηλά στη βαθμολογία σε σχέση με τα ποσά που κατέβαλαν για μεταγραφική ενίσχυση, τα εύσημα πηγαίνουν στη Γουότφορντ (4η θέση και 27,8 εκ.), ενώ στα υπόλοιπα πρωταθλήματα δεν υπάρχουν αντίστοιχες περιπτώσεις. Σε κάθε περίπτωση το μέχρι στιγμής….κατόρθωμα της Αλαβές, δεν έχει όμοιό του στην Ευρώπη! 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.