Η Αλγερία είναι η νέα «βασίλισσα» της Αφρικής (video)

Για 2η φορά στην ιστορία της και για πρώτη μετά το μακρινό 1990, η Αλγερία αναδείχτηκε «βασίλισσα» της Αφρικής. Επικράτησε 1-0 της Σενεγάλης, με το τυχερό γκολ του Μπουνετζά μόλις στο 2ο λεπτό και σήκωσε το βαρύτιμο τρόπαιο.

Για 2η φορά στην ιστορία της και για πρώτη μετά το μακρινό 1990, η Αλγερία αναδείχτηκε «βασίλισσα» της Αφρικής. Επικράτησε 1-0 της Σενεγάλης, με το τυχερό γκολ του Μπουνετζά μόλις στο 2ο λεπτό και σήκωσε το βαρύτιμο τρόπαιο.
Η Σενεγάλη είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων στη μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού, αλλά ήταν αναποτελεσματική και δεν κατάφερε να στεφθεί τροπαιούχος για πρώτη φορά στην ιστορία της.
Στο κατάμεστο Στάδιο του Καΐρου, η Αλγερία κατάφερε να αιφνιδιάσει την αντίπαλο της και να προηγηθεί μόλις στο 2ο λεπτό με τυχερό γκολ του Μπουνετζά. Μετά την πάσα του Μπενασέρ, ο σκόρερ επεχείρησε το σουτ η μπάλα κόντραρε στον Σανέ και κρέμασε τον γκολκίπερ της Σενεγάλης που απλώς κοίταζε τη μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα του. Από κει και πέρα η Αλγερία κατάφερε να κρατήσει μακριά τους αντίπαλους επιθετικούς και δέχτηκε μεγάλη πίεση προς το τέλος του ημιχρόνου, όταν η Σενεγάλη έχασε δύο καλές ευκαιρίες με τον Νιάνγκ στο 38΄ και τον Σαρ στο 45΄.
Η κατοχή της μπάλας στο πρώτο 45λεπτο ήταν 61% για την Σενεγάλη και 39% για την Αλγερία. Μεγάλο όπλο της Αλγερίας σε αυτό το τουρνουά, η εξαιρετική της αμυντική λειτουργία, αφού έχει δεχτεί μόλις 2 τέρματα.
Στο 2ο ημίχρονο η Σενεγάλη προσπάθησε να γίνει πιο πιεστική, αλλά δεν ήταν αποτελεσματική. Στα πρώτα λεπτά έχασε ευκαιρία με τον Μανέ και στη συνέχεια δόθηκε πέναλτι σε χέρι του Γκεντιούρα, αλλά ο διαιτητής με τη χρήση του VAR , p;hre thn ap;ofash p;isvπήρε σωστά την απόφαση πίσω.
Στο 66΄ο Νιάνγκ, πέρασε και τον Εμπολί, αλλά δεν μπόρεσε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα. Τεράστια χαμένη ευκαιρία. Τρία λεπτά αργότερα, η Σενεγάλη απείλησε εκ νέου με καλό σουτ του Σαμπαλί που έδιωξε εντυπωσιακά ο Εμπολί. Αυτός ήταν ο 2ος χαμένος τελικός για τη Σενεγάλη, ενώ η Αλγερία κατέκτησε το τρόπαιο αήττητη!
ΣΕΝΕΓΑΛΗ: Γκομίς, Γκασαμά, Κουγιατέ, Σανέ, Σαμπαλί, Σαϊβέ (75΄Ντιανέ), Εντιάιγ (59΄Ντιατά), Γκέιγ, Σαρ, Μανέ, Νιάνγκ (85΄Κεϊτά Μπαλντέ)
ΑΛΓΕΡΙΑ: Εμπολί, Ζεφάν, Μαντί, Μπενλαμρί, Μπενσεμπαϊνί, Γκεντιούρα, Μαχρέζ, Φεγκουλί (85΄Ταράτ), Μπενασέρ, Μπελαϊλί (84΄Μπραχίμι), Μπουνετζά (89΄Σλιμανί)            
To γκολ της Αλγερίας:


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.